Francija

Dežela šansona in baretk

Francija je dežela šansona in baretk, čudovitih pokrajin in očarljivih mest, umetniškega naboja in mode, café crème in piškotov macarons, kabaretov, muzejev, galerij in promenad, gurmanskih užitkov in rujne kapljice. Francija je najbolj obiskana država v Evropi s 75 milijoni obiskovalcev v enem letu. Francozi veljajo za izumitelje oboe, padala, Brailove pisave, nadzvočnega potniškega letala concorde in majhne črne oblekice, ki jo je prva oblikovala Coco Chanel.

Pariz – mesto luči in ljubezni

Pariz velja za eno izmed najbolj popularnih mest na svetu. Radi ga poimenujemo »Mesto luči« in »Mesto ljubezni«. Pariške ulice so prepojene s kulturo, umetnostjo, zgodovino in lepoto. Za Pariz pravijo, da ga je potrebno obiskati vsaj enkrat v življenju. Pariz ponuja ogromno in še več ter zadovolji še tako zahtevnega popotnika. Občudovali boste lahko portret Mona Lise, stali pred mogočnim Eifflovim stolpom ali pa uživali v najbolj slastnih palačinkah vzdolž reke Sene. Glavno mesto Francije je mesto, ki vsako leto zajame srca več milijonov obiskovalcev.

Destinacije v Franciji

Namigi za doživetja – Pariz

 • Eifflov stolp – svetovno znana silhueta iz železa, ki letno privabi 220 milijonov obiskovalcev,

 • največji muzej na svetu Louvre in muzej impresionistov Orsay,

 • Elizejske poljane, ena najznamenitejših avenij na svetu, poimenovana po antičnih nebesih,

 • reka Sena, nekoč glavna prometna žila Pariza, danes glavna mestna zvezda z nabrežji, mostovi in promenadami,

 • gotska katedrala Notre Dame, srce mesta na Mestnem otoku Ile de la Cité,

 • levi breg Sene z znamenito Latinsko četrtjo in univerzo Sorbonne iz 13. st., danes znan kot najbolj užitkarski del Pariza,

 • umetniški grič Montmartre z baziliko Sacre Coeur.

7 zanimivosti o romantičnem Parizu:

 • Eifflov stolp je bil sprva mišljen kot začasna struktura, ki naj bi stala le 20 let in sicer po tem ko so ga postavili za svetovni sejem leta 1889.

 • Pariz je bil sprva rimsko mesti imenovano »Lutetia«.

 • V celotnem mestu je bil do leta 2012 samo en STOP znak.

 • V Parizu so vsaj tri replike kipa svobode, najbolj znana replika je na otoku srede reke Sene in gleda proti njeni sestri v New York.

 • V Parizu je kar 6.100 ulic, najkrajša je Rue des Degrés in je dolga le 5.75 metra.

 • V povprečju se vsak dan na ulicah Pariza snema 10 filmov ali reklam.

 • Muzej Louvre vsebuje kar 460.000 kosov umetnin in če bi vsakega izmed njih gledali le 30 sekund bi potrebovali kar 35 dni.

POGOJI ZA VSTOP V FRANCIJO

Za vstop v Francijo zaradi covida-19 ni več omejitev.

S 1. avgustom 2022 Francija ukinja PCT pogoj za vstop v Francijo-trenutno torej ni potrebno. PCT pogoj ni potreben za vstop na javna mesta in do storitev.
Obrazna maska je obvezna v zdravstvenih ustanovah, domovih za starejše in zavodih za ranljive skupine. Uporaba obrazne maske je zelo priporočena v zaprtih prostorih in v sredstvih javnega prevoza.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

POMEMBNO

Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja v Francijo in povratka v Slovenijo.

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov. Izbirate lahko med različnimi načini obročnega odplačevanja vašega oddiha:

 • s kreditnimi karticami DINERS do 12 obrokov brez obresti

 • možnost obročnega plačevanja s kreditnimi karticami NLB (Visa, MasterCard in Karanta do 12 obrokov)

Na naših prodajnih mestih vas bodo seznanili z vsemi možnostmi obročnih odplačevanj ter vam po želji pripravili informativni izračun.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.