Skiatos in Skopelos


Zakaj se First Minute do 31.1.2022 za počitnice na Mediteranu najbolj splača?

NAJVIŠJI POPUSTI IN GARANCIJA NAJNIŽJE CENE

First Minute popusti na MEDITERANU do 2.000 € na prijavo za rezervacije do 31.1.2022. Dodaten 3% popust na osnovno ceno ob gotovinskem plačilu celotnega zneska ob prijavi. First Minute se najbolj splača. Najnižje cene do vključno 31.1.2022.

Garancija najnižje cene za vse vplačane aranžmaje do vključno do 31.1.2022 za počitnice na Mediteranu 2022 (odhodi med 30.4. in 31.10.). Če kasneje pod Palmo najdete vašo izbrano ponudbo (isti termin potovanja, isti hotel in isti tip sobe) po ugodnejši ceni vam vrnemo razliko.

OTROCI ŽE OD 99 €

Za najboljše družinske počitnice smo pripravili posebne ponudbe za družine, kjer otroci potujejo že od 99 € (velja za otroka v spremstvu dveh odraslih oseb). Ponudba velja za omejeno število mest v izbranih terminih na letalu in hotelih.

VARNA IN SPROŠČENA PRIJAVA

Do 31.1.2022 omogočamo plačilo minimalne akontacije SAMO 100 € na odraslo osebo. Razliko do 30% akontacije boste lahko doplačali vse do 31.3.2022. POMEMBNO: zagotavljamo vam GARANCIJO NAJNIŽJE CENE in NAJVIŠJE POPUSTE s plačilom minimalne akontacije.

BREZPLAČNA SPREMEMBA

Do 30 dni pred odhodom boste lahko (za rezervacije počitnic do 31.1.2022 z letalom na Mediteranu z odhodi od 30.4.2022 do 31.10.2022) spremenili svojo rezervacijo in jo nadomestili z drugo rezervacijo iz palminega kataloga Mediteran 2022, pri čemer bodo upoštevani tisti popusti, ki se nanašajo na novo izbran objekt, prav tako se bo upošteval takšen popust ki bo veljaven v času spremembe (obdržimo samo administrativne stroške v višini 20 € na prijavo).

BREZPLAČNO PARKIRANJE NA LETALIŠČU

Za PRVIH 50 PRIJAV počitnic na Mediteranu z odhodi med 30.4. in 31.10. podarjamo BREZPLAČNO PARKIRNO MESTO na letališču JP Brnik Ljubljana (velja za rezervacijo počitnic za 1 teden). Za vse ostale prijave smo na letališču JP Ljubljana pripravili ugodne cene za parkiranje na zunanjem parkirišču P2. Plačilo parkiranja 8 dni za samo 55 € / redna cena 72 €; plačilo parkiranja 15 dni za samo 85 € / redna cena 108 €. Dodatno nudimo tudi možnost parkiranja na parkirišču Jagodic, ki je od letališča oddaljeno 5 minut vožnje in nudi 24 urni prevoz iz parkirišča na letališče in nazaj. Plačilo parkiranja 8 dni za samo 25 € in 15 dni za samo 48 €.
GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se zavezuje, da v roku 14 dni od odpovedi lastnega paketnega potovanja počitnic z letalom na Mediteranu 2022 (organizator TA Palma z odhodi od 30.4.2022 do 31.10.2022) povrnemo celoten vplačan znesek za paketni aranžma (obdržimo samo administrativne stroške v višini 20€ na prijavo).

HOTELI IN OBJEKTI

Izbirate med največjim številom objektov in hotelov in se tako odločite za tistega po vaši meri.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov (na položnice ali z DINERS in MASTERCARD (NLB) plačilnima karticama).

3% GOTOVINSKI POPUST

3% dodatni gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega (100%) zneska ob prijavi v gotovini.

POPOLNA BREZSKRBNOST PRED IN MED POTOVANJEM

Priporočamo sklenitev zavarovanja odpovedi potovanja in dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini. Za izbiro najbolj primernega zavarovanja za Vas se posvetujte s Palminimi svetovalci.


Za ljubitelje butičnih počitnic

Odkrijte otok Skiatos, ki kljub svoji majhnosti, meri namreč le 50 km², vsakič znova očara s svojo veličastno lepoto. Prevzel je tudi ustvarjalce priljubljenega muzikla Mamma Mia, ki so na Skiatosu in Skopelosu posneli najlepše uvodne dele filma.

 

Zakaj na Skiatos ali Skopelos?

Predvsem južna obala otoka je posuta s številnimi zlatorumenimi peščenimi plažami, ki so za grške otoke že prava redkost. Otok krasi skoraj 60 čudovitih plaž, ki jih objemajo bujni zeleni gozdovi. Večinoma so peščene in obdane s kristalno čistim morjem. Skiatos je pravi zeleni biser! Po romantiko se lahko odpravite med žitna polja in oljčne nasade, senca je najboljša pod cipresami, topoli in številnimi sadnimi drevesi. Z barvami in dišavami pa grški raj začinijo sončnice, divje orhideje, anemone, vrtnice in čudoviti oleandri, ki so tam veliki kot drevesa. Skiatos ima slavne sosede. Najbolj znan je Skopelos! Slednji je pravi zeleno – modri grški raj, saj več kot polovico otoka prekriva dišeč borov gozd, prodnate plaže pa se lesketajo ob turkiznem morju. Umirjen otok živahnih barv je ob obalnih pobočjih posut s slikovitimi belimi hišicami med katerimi vodijo romantične ozke ulice.

 

Namigi za doživetja

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM

Destinacije na Skiatosu in Skopelosu

Letovišča na Skopelosu

Za popoln oddih – dodatni ogledi in izleti

 
OTOČKANJE – Z LADJICO NA SOSEDNJA OTOKA ALONISSOS IN SKOPELOS
Doživetje dveh sosednjih otokov Skopelos in Alonissos v enem dnevu. Po zajtrku boste najprej zapluli proti otoku Skopelos, kjer boste obiskali glavno mesto. Sprehodili se boste po slikovitih ozkih mestnih ulicah, ki pripovedujejo o zgodovini in tradiciji otoka. Na voljo boste imeli tudi nekaj prostega časa za nakupe ali pa obisk ene od številnih cerkva na otoku. Z ladjo boste nato zapluli proti otoku Alonissos. Najprej si boste ogledali staro istoimensko mesto, ki se nahaja na hribu in ponuja prečudovit razgled na Egejsko morje. Kosilo si boste lahko privoščili v eni od lokalnih tavern v mestu ali obiskali zelo zanimiv info center naravnega zaščitenega parka, pod katerega spadata tudi oba otoka. Na vašem povratku boste pluli ob zahodni obali Skopelosa, kjer se ladji pogosto pridružijo tudi delfini. Odhod s Skiatosa.
SONCE IN MORJE
Nepozaben izlet z ladjico okoli otoka Skiatos, kjer boste lahko uživali v naravni lepoti in bujni vegetaciji otoka. Po odhodu iz pristanišča, boste najprej zapluli proti severu otoka mimo modrih jam in se ustavili na eni najlepših naravnih plaž Lalaria, ki je dostopna le z ladjico in katere značilnost so sivo beli klifi, ki se dvigajo visoko nad morjem. Plaža je posuta z belim peskom, ki ga zaliva turkizno modro čisto morje. Imeli boste prosti čas za kopanje preden se boste odpravili na ogled srednjeveških ostankov vasice Kastro, ki je bila nekdaj glavno mesto otoka Skiatos. Obiskali boste tudi majhno ribiško vasico Katigiorgis ali pa plažo Asselinos, kjer boste imeli dovolj časa za kopanje ali kosilo v lokalni taverni. Na vašem povratku boste pluli mimo nekaterih najbolj poznanih in priljubljenih plaž na Skiatosu – Mandragi, Agia Eleni, Banana, Koukounaries. Odhod s Skiatosa.

AEGEAN PARADISE – Z LADJICO NA SOSEDNJA OTOKA ALONISSOS IN KYRA PANAGIA
Manjša lesena tradicionalna ladjica Gordona vas bo s Skopelosa popeljala najprej do sosednjega otoka Alonissos, kjer si boste privoščili svoj prvi postanek za ogled pristaniškega mesteca Patitiri in dobro grško kavo. Ladjica vas bo nato popeljala naprej vse do otoka Kyra Panagia, ki velja za enega najlepših naravnih zaščitenih območij. Z malo sreče boste lahko ob mirni plovbi videli morske leve in orjaške želve. S kapetanom Pakisom na čelu se boste sprehodili po tlakovani poti do samostana, kjer boste izvedeli več o njegovi dolgi zgodovini. Po vrnitvi na ladjo si boste privoščili lahko kosilo, medtem pa že pluli proti eni najlepših plaž za sončenje, kopanje ter snorkljanje. Po krasno preživetem dnevu se boste še pred večerjo vrnili v hotel. Odhod s Skopelosa.
PO POTEH SNEMANJA FILMA »MAMMA MIA«
Takoj po zajtrku se bomo zapeljali ob zahodni obali otoka vse do kapelice Agios Ioannis, ki smo jo lahko v priljubljenem filmu Mamma Mia občudovali kot kapelico, kjer je potekala poroka. Na voljo boste imeli čas, da se sprehodite po 200 stopnicah do samega vrha, vmes pa boste za svoj trud nagrajeni s prečudovitimi razgledi. Svoj filmski ogled boste nadaljevali na plaži Katani, ki je dostopna le z ladjo in kjer je potekala glavnina snemanja filma celih 10 dni skupaj. V nadaljevanju se boste ustavili še na eni od popularnih otoških plaž in sicer Panormos, kjer boste imeli dovolj časa za uživanje na plaži, kopanje ali snorkljanje. Privoščili si boste lahko tudi kosilo v eni od lokalnih tavern ob plaži. Na našem povratku v mesto Skopelos bomo obiskali še zadnjo lokacijo snemanja »Three trees«. Odhod s Skopelosa.
SAFARI SNORKLJANJA
Izlet bo namenjen učenju in odkrivanju podvodnega sveta v Egejskem morju. Prijazni in strokovni inštruktorji vam bodo na ladji podali kratek tečaj teorije z navodili kako ravnati s profesionalno opremo. Po kratki plovbi boste dosegli plažo Koutsouris in se preizkusili v snorkljanju pod vodstvom enega izmed inštruktorjev. Ponovno boste izpluli, tokrat proti otoku Tsougria, kjer boste doživeli čisto drugačno snorkljanje kot pri prvem. Sledilo bo lahko kosilo, preden boste izpluli še proti zadnjemu otoku Arko, ki je najbolj primeren za prosto snorkljanje. Na vašem povratku boste pluli ob zahodni obali Skopelosa, kjer se ladji pogosto pridružijo tudi delfini. Odhod s Skopelosa.