Skiatos in SkopelosZAKAJ SE FIRST MINUTE DO 30.4. ZA POČITNICE SPLAČA?

VELIKI FIRST MINUTE PRIHRANKI

Zneski FM prihrankov na Mediteranu so različni glede na ceno, termin letovanja in kategorijo objekta ter se gibljejo tudi do 1.720 € na prijavo za rezervacije do 30.4.2022.

OTROCI ŽE OD 299 €

Palmovci se trudimo, da bi vam za vaše počitnice zagotovili največ za vaš denar. Z največjimi popusti pomagamo družinam, zato pod Palmo najdete otrokom prijazne cene in ugodne počitnice za mladostnike do 18. leta.
Otroci počitnikujejo že od 299 € (velja za otroka v spremstvu dveh odraslih oseb). Ponudba velja za omejeno število mest v izbranih terminih na letalu in hotelih.

HOTELI IN OBJEKTI

Izbirali boste med največjim številom hotelov in objektov, po katerih imamo največ povpraševanja in imajo najboljše razmerje med ceno in kvaliteto in se tako odločili res za tistega po vaši meri.

VKLJUČENA 2 KOSA PRTLJAGE

Vsi počitniški aranžmaji vključujejo 1 kos oddane prtljage skupne teže 20 kg (ki ga oddate pri prijavi na let) in 1 kos ročne prtljage skupne teže 8 kg (ki ga lahko vzamete na letalo).
* Podatek velja za letalsko družbo Trade Air.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se zavezuje, da v roku 14 dni od odpovedi lastnega paketnega potovanja počitnic z letalom na Mediteranu 2022 (organizator TA Palma z odhodi od 30.4.2022 do 31.10.2022) povrnemo celoten vplačan znesek za paketni aranžma (obdržimo samo administrativne stroške v višini 23€ na prijavo).

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov (z DINERS in MASTERCARD (NLB) plačilnima karticama).

POPOLNA BREZSKRBNOST PRED IN MED POTOVANJEM

Priporočamo sklenitev zavarovanja odpovedi potovanja in dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini. Za izbiro najbolj primernega zavarovanja za vas se posvetujte s palminimi svetovalci.

2% GOTOVINSKI POPUST

2% dodatni gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega (100%) zneska ob prijavi v gotovini.

Za ljubitelje butičnih počitnic

Odkrijte otok Skiatos, ki kljub svoji majhnosti, meri namreč le 50 km², vsakič znova očara s svojo veličastno lepoto. Prevzel je tudi ustvarjalce priljubljenega muzikla Mamma Mia, ki so na Skiatosu in Skopelosu posneli najlepše uvodne dele filma.

 

Zakaj na Skiatos ali Skopelos?

Predvsem južna obala otoka je posuta s številnimi zlatorumenimi peščenimi plažami, ki so za grške otoke že prava redkost. Otok krasi skoraj 60 čudovitih plaž, ki jih objemajo bujni zeleni gozdovi. Večinoma so peščene in obdane s kristalno čistim morjem. Skiatos je pravi zeleni biser! Po romantiko se lahko odpravite med žitna polja in oljčne nasade, senca je najboljša pod cipresami, topoli in številnimi sadnimi drevesi. Z barvami in dišavami pa grški raj začinijo sončnice, divje orhideje, anemone, vrtnice in čudoviti oleandri, ki so tam veliki kot drevesa. Skiatos ima slavne sosede. Najbolj znan je Skopelos! Slednji je pravi zeleno – modri grški raj, saj več kot polovico otoka prekriva dišeč borov gozd, prodnate plaže pa se lesketajo ob turkiznem morju. Umirjen otok živahnih barv je ob obalnih pobočjih posut s slikovitimi belimi hišicami med katerimi vodijo romantične ozke ulice.

 

Namigi za doživetja

  • Se spomnite znamenite bele cerkvice iz filma Mamma Mia? Našli jo boste na severni strani otoka Skopelos. Do nje vas vodi 200 stopnic, od tam se razprostira prekrasen razgled na Egejsko morje in zato se ne gre čuditi, zakaj si je filmska ekipa izbrala prav to razgledno točko za začetne posnetke.

  • Izlet z ladjico okoli otoka vam razkrije vse njegove čare, pogled na pisano vegetacijo pa vam bo ukradel dih. Po morju lahko obiščete tudi številne skrite sanjske plaže, ki so drugače težje dostopne.

  • Okuse, barve in temperament Skiatosa, boste iz prve roke začutili v ribiški vasica Platanias, ki leži na južnem delu otoka in je idealna za sprostitev. Po pobočju vasi je prava gneča grških kavarn, kjer nikoli ne manjka smeha in zabave.

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM

Destinacije na Skiatosu in Skopelosu

Letovišča na Skopelosu

Za popoln oddih – dodatni ogledi in izleti

 
OTOČKANJE – Z LADJICO NA SOSEDNJA OTOKA ALONISSOS IN SKOPELOS
Doživetje dveh sosednjih otokov Skopelos in Alonissos v enem dnevu. Po zajtrku boste najprej zapluli proti otoku Skopelos, kjer boste obiskali glavno mesto. Sprehodili se boste po slikovitih ozkih mestnih ulicah, ki pripovedujejo o zgodovini in tradiciji otoka. Na voljo boste imeli tudi nekaj prostega časa za nakupe ali pa obisk ene od številnih cerkva na otoku. Z ladjo boste nato zapluli proti otoku Alonissos. Najprej si boste ogledali staro istoimensko mesto, ki se nahaja na hribu in ponuja prečudovit razgled na Egejsko morje. Kosilo si boste lahko privoščili v eni od lokalnih tavern v mestu ali obiskali zelo zanimiv info center naravnega zaščitenega parka, pod katerega spadata tudi oba otoka. Na vašem povratku boste pluli ob zahodni obali Skopelosa, kjer se ladji pogosto pridružijo tudi delfini. Odhod s Skiatosa.
SONCE IN MORJE
Nepozaben izlet z ladjico okoli otoka Skiatos, kjer boste lahko uživali v naravni lepoti in bujni vegetaciji otoka. Po odhodu iz pristanišča, boste najprej zapluli proti severu otoka mimo modrih jam in se ustavili na eni najlepših naravnih plaž Lalaria, ki je dostopna le z ladjico in katere značilnost so sivo beli klifi, ki se dvigajo visoko nad morjem. Plaža je posuta z belim peskom, ki ga zaliva turkizno modro čisto morje. Imeli boste prosti čas za kopanje preden se boste odpravili na ogled srednjeveških ostankov vasice Kastro, ki je bila nekdaj glavno mesto otoka Skiatos. Obiskali boste tudi majhno ribiško vasico Katigiorgis ali pa plažo Asselinos, kjer boste imeli dovolj časa za kopanje ali kosilo v lokalni taverni. Na vašem povratku boste pluli mimo nekaterih najbolj poznanih in priljubljenih plaž na Skiatosu – Mandragi, Agia Eleni, Banana, Koukounaries. Odhod s Skiatosa.

AEGEAN PARADISE – Z LADJICO NA SOSEDNJA OTOKA ALONISSOS IN KYRA PANAGIA
Manjša lesena tradicionalna ladjica Gordona vas bo s Skopelosa popeljala najprej do sosednjega otoka Alonissos, kjer si boste privoščili svoj prvi postanek za ogled pristaniškega mesteca Patitiri in dobro grško kavo. Ladjica vas bo nato popeljala naprej vse do otoka Kyra Panagia, ki velja za enega najlepših naravnih zaščitenih območij. Z malo sreče boste lahko ob mirni plovbi videli morske leve in orjaške želve. S kapetanom Pakisom na čelu se boste sprehodili po tlakovani poti do samostana, kjer boste izvedeli več o njegovi dolgi zgodovini. Po vrnitvi na ladjo si boste privoščili lahko kosilo, medtem pa že pluli proti eni najlepših plaž za sončenje, kopanje ter snorkljanje. Po krasno preživetem dnevu se boste še pred večerjo vrnili v hotel. Odhod s Skopelosa.
PO POTEH SNEMANJA FILMA »MAMMA MIA«
Takoj po zajtrku se bomo zapeljali ob zahodni obali otoka vse do kapelice Agios Ioannis, ki smo jo lahko v priljubljenem filmu Mamma Mia občudovali kot kapelico, kjer je potekala poroka. Na voljo boste imeli čas, da se sprehodite po 200 stopnicah do samega vrha, vmes pa boste za svoj trud nagrajeni s prečudovitimi razgledi. Svoj filmski ogled boste nadaljevali na plaži Katani, ki je dostopna le z ladjo in kjer je potekala glavnina snemanja filma celih 10 dni skupaj. V nadaljevanju se boste ustavili še na eni od popularnih otoških plaž in sicer Panormos, kjer boste imeli dovolj časa za uživanje na plaži, kopanje ali snorkljanje. Privoščili si boste lahko tudi kosilo v eni od lokalnih tavern ob plaži. Na našem povratku v mesto Skopelos bomo obiskali še zadnjo lokacijo snemanja »Three trees«. Odhod s Skopelosa.
SAFARI SNORKLJANJA
Izlet bo namenjen učenju in odkrivanju podvodnega sveta v Egejskem morju. Prijazni in strokovni inštruktorji vam bodo na ladji podali kratek tečaj teorije z navodili kako ravnati s profesionalno opremo. Po kratki plovbi boste dosegli plažo Koutsouris in se preizkusili v snorkljanju pod vodstvom enega izmed inštruktorjev. Ponovno boste izpluli, tokrat proti otoku Tsougria, kjer boste doživeli čisto drugačno snorkljanje kot pri prvem. Sledilo bo lahko kosilo, preden boste izpluli še proti zadnjemu otoku Arko, ki je najbolj primeren za prosto snorkljanje. Na vašem povratku boste pluli ob zahodni obali Skopelosa, kjer se ladji pogosto pridružijo tudi delfini. Odhod s Skopelosa.