Sicilija

Duša Italije

Goethe je dejal, da je Sicilija duša Italije. Na privlačnih obalah največjega otoka Mediterana se je v dolgi, burni zgodovini izkrcala malodane vsaka sredozemska sila in dodala svoj ščepec v kulturno mineštro. Nastal je ponosen sicilijanski karakter, ki zna ljubiti in uživati življenje. Ob toplini domačinov in njihovih lepotah vam bo zastajal dih: rožnato cvetoče bugenvilije, neukročena pokrajina, strme pečine, slikovite obmorske vasice, samotne planote, živahni Palermo, kjer se na tržnici najde vse od rib do kavnih avtomatov, dolge peščene plaže, sinje morje in njegovo veličanstvo – vulkan Etna.Zakaj na Sicilijo?

Na Siciliji se najde nekaj za vsakogar. Od bogate kulturne dediščine, kjer najbolj izstopa dolina Templjev, ki vabi s svojo antično zgodovino, do naravnih čudes kot je vulkan Etna, ki kraljuje nad celotnim otokom. Kulinarični navdušenci ne bodo ostali ravnodušni saj je otok poznan po specialitetah kot so morski sadeži, med katerimi izstopajo školjke in ribe mečarice, pohvali pa se lahko s svežimi citrusi in številnimi siri. Kot večina Italije otok slovi tudi po odličnih testeninah.

Namigi za doživetja – Sicilija

  • Vulkan Etna, ki s svojimi 3326m kraljuje nad otokom in je zaščitni znak otoka.

  • Dolina templjev je znamenitost, ki najbolj navduši obiskovalce tega otoka. Od nekoč najimenitnejšega mesta Magne Graecie so ostali do danes ohranjeni grški templji, med njimi tempelj Concordia, ki velja za najbolje ohranjen grški tempelj na svetu.

  • Števila obmorska mesteca s peščenimi plažami, med njimi tudi Taormina, biser vzhodne obale.

  • Vzpon na spektakularni vulkan Etno, simbol Sicilije. Posebno zanimivo je spreminjanje vegetacijskih pasov na poti navzgor. Če se vzpnete čisto do vrha, se lahko zgodi, da vas bodo pekli podplati.

  • Ogled Doline templjev, enega največjih arheoloških najdišč v Evropi, ki je bilo najimenitnejše mesto Velike Grčije (množice starogrških kolonij v Sredozemlju).

  • Obisk živahne tržnice v Palermu, prestolnici z edinstvenim arabsko-italijanskim temperamentom.

  • Raziskovanje bližnjih Eolskih otokov, skupine sedmih vulkanskih otokov, ki so priljubljeni zaradi čudovitih plaž in vulkana Stromboli, na katerega romajo obiskovalci podnevi in ponoči, saj prijazno vre in izbruhne do štirikrat na uro.