Madžarska

Dežela bogate tradicije in pekoče hrane

Madžarska je dežela z bogato tradicijo in očarljivo prestolnico, madžarskimi kavboji in cigansko glasbo, znamenitimi konji in plesočim čardašem, pekočo hrano in sladko palinko. Madžarska je ena najstarejših držav v Evropi, saj je bila ustanovljena že leta 896. Kar je za nas Jadransko morje, je za Madžare največje jezero Balaton, ki mu pravijo kar Madžarsko morje. Madžari imajo več kot 1500 term. Terme Gellert na hribu nad Donavo v Budimpešti se imenujejo po katoliškem škofu Gellertu. Uporabljali so jih že v 13. st., danes pa je to sodoben kompleks bazenov in savn.

Namigi za doživetja – Budimpešta

 • Grajski hrib Várhegy v Budimu, mestu na desnem bregu Donave,

 • Budimski grad z Narodna galerijo in deli madžarskih slikarjev ter kiparjev,

 • nekoč največji parlament na svetu Országház z dolžino 268 m in mogočno kupolo,

 • največja cerkev v mestu, posvečena sv. Štefanu (Szent István templom) in zgrajena v novem renesančnem slogu,

 • državna opera (Állami Operaház), oplemenitena z deli najboljših madžarskih slikarjev.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.

POGOJI ZA VSTOP NA MADŽARSKO
 • Še vedno velja, da slovenski državljani (v skladu z ureditvijo od 23. junija 2021 dalje) lahko vstopijo iz držav EU (torej tudi iz Slovenije) na ozemlje Madžarske po kopnem brez omejitev.

 • Od 3. julija 2021 dalje, ko je bilo na Madžarskem cepljenih 5,5 milijona prebivalcev, tudi v hotelskih nastanitvah in restavracijah ni več potrebno predložiti potrdila o cepljenju, potrdila o prebolevnosti niti PCR testa.

 • Od 20. novembra dalje je na Madžarskem ponovno obvezno nošenje zaščitnih mask v zaprtih prostorih (poleg obveznega nošenja mask v zdravstvenih ustanovah in na sredstvih javnega prometa ter železniških in avtobusnih postajah) tudi v trgovinah, na poštah, kinodvoranah, gledališčih, muzejih in na športnih dogodkih.

 • V notranjih prostorih, kjer se odvijajo kulturni dogodki, v telovadnicah, na kopališčih, v prehranjevalnih obratih in v zdraviliščih je nošenje mask obvezno za zaposlene. Za udeležbo na dogodkih nad 500 ljudi je potrebno izpolnjevati PCT pogoj (organizator lahko zahteva tudi pogoj PC).

 • V vseh primerih pa kljub temu opozarjamo, da si organizatorji dogodkov in prireditev ter lastniki restavracij, hotelov in drugih ustanov lahko pridržujejo pravico, da sami določijo stopnjo in način zaščite za vstop, zato priporočamo, da se glede tega obrnete neposredno na organizatorja, hotel, restavracijo, muzej oz., da stopnjo in način zaščite za vstop preverite na njihovi spletni strani.

Dodajamo tudi uporabni povezavi do seznama institucij za testiranje na Covid-19 na Madžarskem, kar je pogosto relevantno tudi za morebitne potrebe vašega nadaljevanja poti iz Madžarske v druge države:

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov. Izbirate lahko med različnimi načini obročnega odplačevanja vašega oddiha:

 • s kreditnimi karticami DINERS do 12 obrokov brez obresti

 • možnost obročnega plačevanja s kreditnimi karticami NLB (Visa, MasterCard in Karanta do 12 obrokov)

Na naših prodajnih mestih vas bodo seznanili z vsemi možnostmi obročnih odplačevanj ter vam po želji pripravili informativni izračun.