Malta

Dežela mediteranskega temperamenta

Malteški pregovor pravi, da je poljub brez objema kot roža brez vonja. Dišeče cvetje, gostoljubni domačini, kristalno čisto morje, prijetno podnebje in živahno nočno življenje pletejo malteške zgodbe. Strateška lega Malte je v zgodovini zbujala skomine različnih osvajalcev, ki so tej mediteranski princesi pustili vsak svoj pečat. Prepletanje kultur in običajev lahko še danes začutite na vsakem koraku.

Zakaj na Malto? Na Malti sta doma ljubezen in smeh. Ta je posebno glasen v družbi domačinov in izvrstne domače hrane ter vina. V malteški kulinariki se prepletajo evropski, arabski in afriški vplivi. Valletta, glavno mesto Malte, je v celoti pod okriljem svetovne dediščine UNESCA. Tam je tretje najstarejše gledališče v Evropi, Manoel. Sprehod skozi dišeče vrtove Barraca Gardens ponuja čudovit razgled na pristanišče Grand Harbour. Malta skriva mnoge čudovite plaže, kjer ni gneče in si je lahko poiskati svoj prostor miru ter užitka.

Destinacije na Malti

Namigi za doživetja – Malta

  • Privoščite si izlet z ladjico na otok Gozo in si oglejte votlino, kjer je Kalipso z ljubezenskimi čari sedem let zadrževala Odiseja. Na zahodni strani lahko občudujete Azurno okno, veličasten naravni lok, ki se nagiba iz morske pečine.

  • Obiščite starodavno prestolnico Malte in trdnjavo, s katere se odpira prelep razgled po otoku.

  • Doživite zgodbo prazgodovinskega templja Tarxien, ki je starejši od piramid v Egiptu. Prazgodovinski človek je tam častil plodnost.