Malta

Dežela mediteranskega temperamenta

Malteški pregovor pravi, da je poljub brez objema kot roža brez vonja. Dišeče cvetje, gostoljubni domačini, kristalno čisto morje, prijetno podnebje in živahno nočno življenje pletejo malteške zgodbe. Strateška lega Malte je v zgodovini zbujala skomine različnih osvajalcev, ki so tej mediteranski princesi pustili vsak svoj pečat. Prepletanje kultur in običajev lahko še danes začutite na vsakem koraku.

Zakaj na Malto? Na Malti sta doma ljubezen in smeh. Ta je posebno glasen v družbi domačinov in izvrstne domače hrane ter vina. V malteški kulinariki se prepletajo evropski, arabski in afriški vplivi. Valletta, glavno mesto Malte, je v celoti pod okriljem svetovne dediščine UNESCA. Tam je tretje najstarejše gledališče v Evropi, Manoel. Sprehod skozi dišeče vrtove Barraca Gardens ponuja čudovit razgled na pristanišče Grand Harbour. Malta skriva mnoge čudovite plaže, kjer ni gneče in si je lahko poiskati svoj prostor miru ter užitka.

Destinacije na Malti

Namigi za doživetja – Malta

 • Privoščite si izlet z ladjico na otok Gozo in si oglejte votlino, kjer je Kalipso z ljubezenskimi čari sedem let zadrževala Odiseja. Na zahodni strani lahko občudujete Azurno okno, veličasten naravni lok, ki se nagiba iz morske pečine.

 • Obiščite starodavno prestolnico Malte in trdnjavo, s katere se odpira prelep razgled po otoku.

 • Doživite zgodbo prazgodovinskega templja Tarxien, ki je starejši od piramid v Egiptu. Prazgodovinski človek je tam častil plodnost.

POGOJI ZA VSTOP NA MALTO
 • Vstop na Malto se brez napotitve v karanteno omogoči:

  • osebam, ki predložijo potrdilo (obvezno EU COVID digitalno potrdilo) o cepljenju zoper COVID-19, in je od prejema drugega oz. zadnjega odmerka cepiva COMIRNATY Biontech/Pfizer, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Johnson+Johnson/Jansses, minilo najmanj 14 dni. Obvezno je predložiti EU COVID digitalno potrdilo o cepljenju v angleškem jeziku, ki mora izpolnjevati pogoje glede drugega oz. zadnjega odmerka cepiva in vrste le-tega.

  • osebam starosti od 5 do 12 let (11,99), ki vstopajo na Malto v spremstvu starša ali skrbnika (ki ima EU COVID digitalno potrdilo o polnem cepljenju opravljenim vsaj 14 dni pred vstopom) in niso cepljeni, potrebujejo predložiti negativen PCR (RT-PCR) test, ki ni starejši od 72 ur pred prihodom/pristankom na Malti. Potrdilo mora biti v pisni ali elektronski obliki in izdano v angleškem jeziku ter mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, datum in uro testa, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel test, uporabljeno tehniko za izvedbo testa ter negativni rezultat testa. Samoplačniški test z obveznim naročanjem lahko opravite v pristojnih zavodih, zdravstvenih domovih in bolnicah – potrjen negativni PCR test ne sme biti starejši od 72 ur od pristanka na letališču na Malti. Predložite lahko tudi EU COVID digitalno potrdilo o negativnem testu, ki mora izpolnjevati pogoje glede negativnega izvida testa glede na zahtevano časovno obdobje glede na prihod na Malto.

  • osebam starosti do 5 let (4,99), ki vstopajo na Malto v spremstvu starša ali skrbnika (ki ima EU COVID digitalno potrdilo o polnem cepljenju opravljenim vsaj 14 dni pred vstopom). Otroci do 5 let ne potrebujejo negativnega PCR testa za vstop na Malto.

 • Osebe, ki ne predložijo zgornjih dokazil so napoteni v 14 dnevno karanteno.

 • Dodatno potrebuje VSAK POTNIK (tudi za otroke do 12. leta) PRED VSTOPOM NA MALTO izpolniti PLF (Passenger Locator Form) obrazec (zaradi samih postopkov pridobivanja QR kode, prosimo, da obrazec izpolnite NEMUDOMA po prejemu obvestila o potovanju), ki ga najdete na povezavi https://app.euplf.eu/#/. Obrazec je v slovenskem ali angleškem jeziku. Vsak potnik, se mora najprej registrirati oz. urediti profil, ter prejeti potrditveno elektronsko sporočilo za uporabo aplikacije in nato izpolniti formular. Obrazec izpolni vsaka odrasla oseba (na posamezen obrazec dodate mladoletne družinske člane (otroke), ki živijo na istem naslovu zavedenem v dokumentu s katerim potujete oz. ga izpolnite individualno za osebe z različnimi domačimi naslovi). Pomembno je, da v obrazec navedete tisti potovalni dokument s katerim boste potovali oz. se zglasili na letališču. Po izpolnitvi obrazca boste prejeli potrditveno sporočilo o uspešno izpolnjenem obrazcu, kjer vam bo posredovana QR koda, katero morate obvezno predložiti letališkemu osebju (tiskana ali mobilna verzija) ob prijavi na let in pristanku na Malti (brez omenjene kode v državo ne morete vstopiti). Izpolnitev spletne najave za vstop na Malto je zavezujoča za vse potnike.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

DODATNA NAVODILA GLEDE NA SPREJETE UKREPE MALTEŠKE VLADE
  • V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, čiščenje sob in menjava brisač na zahtevo gosta, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi okrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.

  • Uporaba mask na destinaciji: Uporaba maske ali druge vrste zaščite ustno-nosnega predela je obvezna za odrasle in otroke, starejše od 5 let, v hotelih ter v javnih zaprtih prostorih, prav tako na avtobusih/transferjih.

  • Ustrezna varnostna razdalja: Na prostem in v vseh zaprtih prostorih – je treba ohranjati ustrezno varnostno razdaljo 2,5m.

  • Zbiranje ljudi: dovoljeno zbiranje ljudi do maksimalno 6 oseb

  • Ukrepi v primeru okužbe z Covid – 19 med bivanjem na destinaciji: V primeru morebitne okužbe z Covid -19, se oseba napoti v obvezno karanteno in ustrezno zdravljenje pod nadzorom zdravstvenega osebja. Malteška vlada potnikom stroške bivanja v času karantene v izbrani »karantenski nastanitvi« NE krije. Vsem potnikom svetujemo sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini, ki vključuje tudi Covid -19 zdravljenje. Priporočamo sklenitev zavarovanja Coris ali Vzajemna. Podrobne informacije dobite pri vašem prodajnem svetovalcu.

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov. Izbirate lahko med različnimi načini obročnega odplačevanja vašega oddiha:

 • s kreditnimi karticami DINERS do 12 obrokov brez obresti

 • možnost obročnega plačevanja s kreditnimi karticami NLB (Visa, MasterCard in Karanta do 12 obrokov)

Na naših prodajnih mestih vas bodo seznanili z vsemi možnostmi obročnih odplačevanj ter vam po želji pripravili informativni izračun.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.