Madeira

Otok večne pomladi

Madeira, portugalski otok, ki ga radi poimenujemo otok večne pomladi, saj zaradi svoje ugodne in mile klime vabi na obisk skozi celo leto. Cvetoča in šarmantna Madeira leži 1000 kilometrov stran od Lizbone, sredi oceana in s svojo lepoto očara vsakogar. Sproščene ali aktivne počitnice na Madeiri so primerne za vsakega obiskovalca, še posebej pa za ljubitelje neokrnjene narave, pohodništva, botaničnih vrtov, cvetočega rastlinja in ljubitelje dobre hrane. Glavno mesto Funchal, je slikovito in veselo mesto ter srce Madeire.

 

Namigi za doživetja – Madeira

 • uživanje v neokrnjeni naravi

 • sprehod ali pohod ob eni od prepredenih poti ob vodnem kanalu – Levadi

 • glasno navduševanje nad številnimi razgledi – tudi z najvišjega evropskega rt-a Cabo Girao (580 m)

 • okušanje eksotičnega sadja na vsakem koraku (mmmm banane, sočne papaje, pasjonke in anone, avokado…)

 • razvajanje borbončic v okusni hrani – espada ali espetada, oboje z veliko domače otoške zelenjave

 • nazdravljanje ob vrhunski vinski kapljici, saj so vina z Madeire poznana po celem svetu

 • obisk lokalne tržnice, kjer boste našli vse kar Madeira ponuja

 • izgubite se v enem od botaničnih vrtov

 • spust s tradicionalnimi sanmi v dolino z Monta

 • občudovanje tradicionalnih raznobarvnih s slamo kritih hišic v Santani, ki jih vidimo na vsaki razglednici

 • kopanje v lavinih bazenih v Porto Monizu

 • hiter skok s trajektom na sosednji otok Porto Santo, ki je pravi kontrast v primerjavi z Madeiro in slovi po čudovitih peščenih plažah ter simpatičnih ribiških vasicah.

POGOJI ZA VSTOP NA MADEIRO
 • Za vse slovenske potnike nad 12 let je ob prihodu na Madeiro obvezen brezplačni PCR test in meritev temperature. Pozitivni izid testa bo potniku poslan na njegovo navedeno kontaktno številko v roku 12 ur. V času čakanja na izvid je za potnike obvezna samoizolacija v hotelskih sobah.

 • Izjema so potniki, ki bodo predložili negativen PCR test (RT-PCR) COVID-19 v angleškem jeziku, ki ni starejši od 72 ur pred prihodom/pristankom na Madeiri ali, potrdilo zdravnika v angleškem jeziku, da so preboleli COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot 90 dni ali predložili potrdilo o cepljenju zoper COVID-19 v angleškem jeziku.

 • Dodatno potrebuje VSAK POTNIK nad 12 let od 48 do 12 ur pred poletom na Madeiro izpolniti FCS obrazec (zaradi samih postopkov pridobivanja QR kode), ki ga najdete na povezavi https://madeirasafe.com/. Vsak potnik, si mora najprej aplikacijo naložiti na svoj telefon, se registrirati oz. urediti profil in nato izpolniti formular. Obrazec je v angleškem jeziku in ga izpolni vsaka odrasla oseba posebej (mladoletne osebe do 12. leta, ki potujejo z vami – se obvezno dodajo na isti formular s starši). Pomembno je, da v obrazec navedete tisti potovalni dokument s katerim boste potovali oz. se zglasili na letališču. Po izpolnitvi obrazca boste prejeli potrditveno sporočilo o uspešno izpolnjenem obrazcu ter QR kodo za vsakega potnika posebej, katero morate obvezno predložiti letališkemu osebju (tiskana ali mobilna verzija) ob pristanku na Madeiro (brez omenjene kode v državo ne morete vstopiti). Izpolnitev spletne najave za vstop na Portugalsko je zavezujoča za vse potnike. Prav tako, lahko v aplikacijo naložite tudi svoj negativni PCR test.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO
  • Portugalska (vključujoč Madeiro) je na zelenem seznamu držav EU, kjer za vstop v Republiko Slovenijo NI POTREBNO predložiti negativnega izvida za COVID-19 (PCR test) oz. testiranje ni potrebno, prav tako ni napotitve v karanteno na domu.

DODATNA NAVODILA GLEDE NA SPREJETE UKREPE PORTUGALSKE VLADE:
 • V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, čiščenje sob in menjava brisač na zahtevo gosta, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi okrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.

 • Uporaba mask na destinaciji: Uporaba maske ali druge vrste zaščite ustno-nosnega predela je obvezna za odrasle in otroke, starejše od 6 let, na prostem, v hotelih ter v javnih zaprtih in odprtih prostorih, prav tako na avtobusih/transferjih (hrana in pijača je na avtobusih prepovedana).

 • Ustrezna varnostna razdalja: Na prostem in v vseh zaprtih prostorih – je treba ohranjati ustrezno varnostno razdaljo 2m.

 • Zbiranje ljudi: dovoljeno zbiranje ljudi do maksimalno 5 oseb

 • Policijska ura: obvezno upoštevanje policijske ure med tednom od 19.00 – 05.00 ter med vikendi in prazniki od 18.00 – 05.00. Restavracije in bari obratujejo v skladu z policijsko uro.

 • Športne aktivnosti so dovoljene, medtem, ko so družabni dogodki in nočno življenje prepovedani.

 • Ukrepi v primeru okužbe z Covid – 19 med bivanjem na destinaciji: V primeru morebitne okužbe z Covid -19, se oseba napoti v obvezno karanteno in ustrezno zdravljenje pod nadzorom zdravstvenega osebja. Portugalska vlada potnikom stroške bivanja v času karantene in zdravstvenega zdravljenja v primeru Covid – 19 krije, medtem, ko stroška letalskega prevoza za vrnitev ne. Vsem potnikom svetujemo sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini, ki vključuje tudi Covid -19 zdravljenje. Priporočamo sklenitev zavarovanja Coris ali Vzajemna. Podrobne informacije dobite pri vašem prodajnem svetovalcu.

POMEMBNO

Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja na Madeiro in povratka v Slovenijo. Minimalno število prijavljenih za posebno letalo 24.4.2021 je 140 potnikov.