Slovenska obala

Topli sončni pomladni ter jesenski dnevi, ko je notranjost države ovita v mraz, oblake ali meglo, zvabijo množice na kavo v obmorska mesta, življenje ob morju nas obdaruje z morsko hrano, soljo, oljkami, agrumi. Slovensko obalo obdajajo Piranski, Koprski in Strunjanski zaliv. Najbolj spremenjeno podobo imajo tista ob morju, kot so Koper, Izola in Piran z bližnjimi turističnimi letovišči. Manjši obmorski kraji so Lucija in Sečovlje s solinami, Bernardin, Strunjan s solinami in krajinskim parkom, Debeli rtič, Ankaran in Fiesa.Vredno ogleda

Naravne lepote, ki sta jih oblikovala neposredna bližina in vpliv Jadranskega morja, vas bodo popeljale v popolnoma nov svet doživetij. Sprehodite se po tradicionalnih poteh lokalnega solinarstva in odkrijte prvotno naravno bogastvo – sol, na katerem so se razvila obmorska mesta. Raziskujte flišne pečine in bolj ali manj skrite zalivčke pod njimi.


  • Krajinski park Sečoveljske soline – kjer si lahko ogledate, kako še danes poteka pridelava soli na Leri po stari tradicionalni 700 let stari metodi. Obiščite muzej solinarstva in spoznajte kako so nekoč tam prebivale solinarske družine. Sečoveljske soline so zanimive v vseh letnih časih.

  • Mesečev zaliv ali Zaliv sv. Križa – čudovito morje in intimni kotički na plaži vas bodo enostavno očarali. Naravna plaža je prava izbira za vse, ki imajo radi mirne in nedotaknjene plaže.

  • Pešpot Fiesa – Piran – in v obratni smeri vodi ob obali lepo urejena pešpot, ki se začne proti Piranu počasi vzpenjati. Uživamo lahko v čudovitih razgledih na zaliv in na številne jadrnice, ozadju pa se vidi tudi italijanska obala.

  • Pokopališče školjk Ankaran – pravi pustolovski izlet za vso družino. Del obale, kjer lahko najdete ogromno različnih školjk in polžkov, se nahaja med Ankaranom in Luko Koper. Lokacija, ki je za otroke izjemno zanimiva, je dokaj skrita. Strokovnjaki so tam našli več kot 230 vrst mehkužcev.

Aktivni v stiku z naravo

Sonce, morje in prijeten obmorski vetrič. Sproščujoči zvok tleskanja morskih valov ob obalo. In tako zelo značilna aroma mediteranskega zelenja, ki prežema vsak kotiček prelepe primorske pokrajine. Vse to kar kliče po preživljanju prav vsakega trenutka na prostem. Možnosti je res veliko in primerne so za vse – tako za popolne začetnike kot tudi za tiste z vrhunsko kondicijo in izkušnjami.


  • Kolesarjenje – številne označene kolesarske poti ponujajo vse od enostavnih izletov za vso družino do zahtevnih poti za izkušene kolesarje.

  • Pohodništvo – varne, nenaporne in vedut polne krožne pešpoti vas bodo popeljale skozi Piran, Portorož, Lucijo, Sečo, Strunjan in njihovo okolico.

  • Jahanje – le 4 kilometre od Izole in Portoroža se nahaja kmetija in Konjeniški klub Medljan, kjer se lahko brez zadržkov predate sproščujočemu užitku jahanja.

  • Za vse adrenalinske navdušence – tandemski in panoramski poleti; Poletite nad Portorožem in doživite slikovito obmorsko pokrajino kar iz zraka! Navdihujoč panoramski polet ali dih jemajoč skok v tandemu – začinite svoj dan z edinstvenim doživetjem, ki bo pospešilo vaš srčni utrip in ustvarilo večne spomine.

  • Tenis – vihtenje loparja na teniških igriščih je še toliko bolj sproščujoče, ko ste obdani s prijetno mediteransko klimo in razpoznavnim vonjem morja v neposredni bližini. Tenis center Portorož upravlja s 13 igrišči s peščeno podlago, 4 igrišča s trdo podlago, 2 pokriti igrišči s trdo podlago in 1 večnamensko igrišče s trdo podlago na centralnem stadionu.

Nastanitev na Slovenski obali