Costa Dorada • FIRST MINUTE POPUSTI na Mediteranu in ob Rdečem morju do 2.000 €/prijavo za rezervacije do 30. 4. 2024.

  S čarter poleti iz Ljubljane na 17 destinacij.  ✓ OTROCI POČITNIKUJEJO ŽE OD 299 €

  ✓ GARANCIJA NAJNIŽJE CENE

  ✓ GARANCIJA FIKSNE CENE GORIVA za 10€/osebo

  ✓ GARANCIJA SEDEŽEV SKUPAJ (NA LETALU)

  ✓ 2% GOTOVINSKI POPUST

  ✓ PLAČILO NA DO 84 OBROKOV

  ✓ ORGANIZIRANI PREVOZI NA LETALIŠČE

  PRELISTAJTE KATALOG ZA MEDITERAN IN SI POGLEJTE PREOSTALE UGODNOSTI - KLIK

  ✓ POSEBNE CENE ZA PARKIRANJE NA LETALIŠČU

Zlati objem sijaja in morja.

Dobrodošli na Costa Doradi, obmorskem raju sredi Sredozemlja. Ta čudovita destinacija vas vabi, da odkrijete njeno bleščečo obalo, kjer se srečujejo zlati pesek, sončni žarki in kristalno čisto morje. Costa Dorada ni le zatočišče za sprostitev, je namreč tudi prostor, kjer se prepletajo zgodovina, kultura, zabava in vrhunska kulinarika. Raziskujte slikovite peščene plaže, ki se izgubljajo v neskončnosti horizonta, ter se prepustite čaru turkiznih voda, ki vabijo k osvežitvi in sprostitvi. Tukaj se zgodovina odlično prepleta s sedanjostjo, saj boste dopoldan lahko občudovali zgodovinske znamenitosti popoldan in zvečer pa se boste lahko prepustili živahnemu utripu obalnega življenja. Z družino ali obiskom v dvoje – v vsakem primeru Costa Dorada ponuja nepozabno doživetje.

 

Po čem je Costa Dorada še znana?

Costa Dorada je čudovita obalna regija, znana po slikovitih plažah z zlatim peskom in toplim morjem, ki privabljajo turiste iz vsega sveta. Poleg priljubljenih dolgih plaž ponuja bogato kulturno dediščino z zgodovinskimi znamenitostmi ter pestro ponudbo tematskih parkov, ki pritegnejo družine in ljubitelje zabave. Okusna mediteranska kuhinja in lokalna kulinarika, zlasti morski sadeži obisku dodajo posebno noto. Ta destinacija je raj tudi za vse ljubitelje aktivnih počitnic, saj ponuja številne vodne športe, pohodništvo ter kolesarjenje. Na Costa Doradi se boste domače počutili vsi, ki iščete sprostitev na plaži, našli pa se boste tudi tisti, ki želite raznoliko turistično izkušnjo.

 

Namigi za doživetja

 • Obiščite mesto Tarragona, kjer lahko raziskujete izjemno dobro ohranjene rimske ruševine, kot so amfiteater, rimski akvadukt in Forum Romanum.

 • Odkrijte slikovito ribiško vasico Cambrils, kjer lahko uživate v sveže pripravljenih morskih dobrotah v lokalnih restavracijah ob morju ter raziskujete njeno čudovito ribiško pristanišče.

 • Plaža Playa de la Llosa v mestu Cambrils velja za eno izmed lepših vzdolž celotne Costa Dorade. Poleg čistega morja je plaža dobro obiskana tudi zaradi številnih vodnih športov, v katerih se boste lahko preizkusili.

 • Raziskujte pester rastlinski in živalski svet naravnega parka Delta reke Ebre. V park se lahko po eni izmed številnih poti podate s kolesom, delto pa seveda lahko raziskujete tudi peš. V vsakem primeru pa vam bodo med raziskovanjem družbo delale številne ptice.

 • Obiščite slikovito vasico Siurana, ki ponuja osupljive razglede na gorovje Montsant. Regija je znana po čudoviti naravi in je primerna za vse ljubitelje pohodništva in fotografije.

Dodatni ogledi in izleti

 
KULTURNA POPOTOVANJA SKOZI ZGODOVINO
Dan bomo začeli z raziskovanjem rimskih biserov v Tarragoni. Obiskali bomo amfiteater, ki je eden najbolje ohranjenih rimskih amfiteatrov v Španiji. Sprehodili se bomo skozi podzemne tunele, na ta način pa bomo več izvedeli o življenju v antičnem Rimu. Potem ko se bomo naužili rimske zgodovine v Tarragoni, se bomo odpravili v Reus, rojstni kraj arhitekta Antonija Gaudija. Seznanili se bomo z Gaudijevo dediščino v mestu, obiskali pa bomo tudi Gaudijev interpretacijski center, kjer bomo izvedeli več o njegovem življenju in delu. Antoni Gaudi je močno zaznamoval tudi svoj rojstni kraj.
OBALA ALI HRIBI – POVOSD JE LEPO
Dan bomo začeli na slikoviti obali Costa Dorada. Obiskali bomo plažo Playa de la Llosa v Cambrilsu, kjer se bomo osvežili v turkiznem morju. Nato se bomo sprehodili po obali in uživali v čudovitem razgledu na Sredozemsko morje. Če bomo imeli srečo, bomo lahko opazovali ribiče pri njihovem delu, saj je vasica znana po ribolovu. Po obisku obale se odpravimo še v gorovje Priorat, znano po svoji vinogradniški pokrajini. Spoznavali bomo lokalno vinsko kulturo, obiskali bomo vinske kleti ter se naužili lepot vinogradov, ki se razprostirajo po gričevju.

RIBE, VINO IN OLJKE
Dan bomo začeli z raziskovanjem Ribes de Ebre, kjer se bomo seznanili z življenjem ob reki Ebri in ribištvom, ki je bilo dolgo pomemben del tega območja. Sprehodili se bomo ob obrežju reke, spoznavali bomo lokalno ribiško kulturo ter občutili utrip ribiškega mesteca. Izlet bomo nadaljevali z obiskom slikovite vasi Miravet, ki slovi po svoji trdnjavi. Odkrivali bomo zgodovino in arhitekturo te trdnjave, ter se sprehajali skozi ozke uličice vasi. Izlet bomo zaključili z obiskom vinske pokrajine Terra Alta. Spoznavali bomo lokalno vinsko tradicijo, obiskali bomo kakšno vinsko klet, seveda pa ne bo šlo brez degustacije.
VONJ PO MORJU IN TRADICIJI
Dan bomo začeli v Salouju, živahnem obmorskem mestu na Costa Doradi. Sprehodili se bomo po promenadi ob obali, obiskali bomo pristanišče, pokukali pa bomo tudi v skrivnostne uličice mesta. Nadaljevali bomo z obiskom Mont-Roig del Camp, kraja, ki je navdihnil številna umetniška dela Joana Mirója. Ogledali si bomo nekaj detajlov, ki so bili upodobljeni v Mirójevih slikah. Dan bomo zaključili v Miami Platji, kjer bomo našli čudovita naravna kopališča. Uživali bomo v mirnem okolju in v prijetnih vodah, ki omogočajo pristno doživetje ob obali.

Destinacije na Costa Doradi

–>