Srbija

Dežela toplih in ponosnih ljudi

Srbija je dežela živahnih mest in neokrnjene narave, srednjeveških samostanov in bogate zgodovine, toplih in ponosnih ljudi, »jugozabave z muzičari«, boemstva in domačih restavracij, vročega temperamenta, preprostosti in domačnosti. Svetovno znan srbski znanstvenik, izumitelj, elektrotehnik, strojnik, fizik in futurist, Nikola Tesla, je prispeval k oblikovanju sodobnega izmeničnega toka. Je začetnik električne globalizacije sveta, izumil je radio, ki ga je kasneje patentiral Marconi, ustvaril je prvi mehanizem z daljinskim upravljanjem in odkril principe robotike… Enciklopedija Britannica ga je uvrstila med 10 najbolj vplivnih mož v zgodovini.

Destinacije v Srbiji

Namigi za doživetja – Beograd

 • Skadarlija, ena najbolj znanih beograjskih četrti, zbirališče srbskih umetnikov in »muzičarov«,.

 • cerkev Sv. Save, največja pravoslavna cerkev na Balkanu,.

 • mestno jedro s Terazijami, ulico Kneza Miloša, skupščino in trdnjavo Kalemegdan s pogledom na Novi Beograd in sotočje Donave in Save,.

 • Avala in Meštrovićev spomenik neznanemu junaku iz 1. sv. vojne – mavzolej z osmimi kipi žensk v nošah nekdanjih jugoslovanskih narodov,.

 • Dedinje z rezidencami najpomembnejših beograjskih politikov, Hišo cvetja z grobom Josipa Broza Tita in stadionom Crvene zvezde..

POGOJI ZA VSTOP V SRBIJO

Vstop v Srbijo se brez napotitve v karanteno omogoči osebam, ki predložijo:

 • Negativen rezultat testa predložitev hitrega antigenskega testa HAGT ali PCRtesta na Covid-19, ki ni starejši od 48 ur od trenutka odvzema brisa (za vse potnike starejše od 15 let) pred prihodom v Srbijo, ter da je izdan s strani pristojnega laboratorija (test mora bit v angleškem ali srbskem jeziku). Na testu mora biti jasno vidna identifikacija testirane osebe, laboratorij, datum testa in podpis odgovorne osebe, ki je testiranje opravila. Test bo zahtevan pri prestopu meje. V primeru da nimate ustreznega testa vam bo dodeljena karantena ob vstopu v Srbije, oz. zavrnjen vstop.

 • Potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva (ali samo enega odmerka, v kolikor gre za cepivo, ki ima registriran zgolj en odmerek).

 • osebi, ki predloži potrdilo o pozitivnem PCR izvidu testa na SARS-CoV-2, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev; velja tudi EU COVID potrdilo o prebolelosti, ki ni starejše od šest mesecev.

 • Osebam, ki predložijo potrdilo o cepljenju zoper Covid – 19, če je bil prvi odmerek cepiva proti bolezni apliciran v roku 180 dni po preboleli bolezni Covid-19.

 • Osebam, starosti do 15 let (14,99), ki vstopajo v Srbijo spremstvu starša ali skrbnika, ki ima potrdilo o cepljenju.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov. Izbirate lahko med različnimi načini obročnega odplačevanja vašega oddiha:

 • s kreditnimi karticami DINERS do 12 obrokov brez obresti

 • možnost obročnega plačevanja s kreditnimi karticami NLB (Visa, MasterCard in Karanta do 12 obrokov)

Na naših prodajnih mestih vas bodo seznanili z vsemi možnostmi obročnih odplačevanj ter vam po želji pripravili informativni izračun.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.