Srbija

Dežela toplih in ponosnih ljudi

Srbija je dežela živahnih mest in neokrnjene narave, srednjeveških samostanov in bogate zgodovine, toplih in ponosnih ljudi, »jugozabave z muzičari«, boemstva in domačih restavracij, vročega temperamenta, preprostosti in domačnosti. Svetovno znan srbski znanstvenik, izumitelj, elektrotehnik, strojnik, fizik in futurist, Nikola Tesla, je prispeval k oblikovanju sodobnega izmeničnega toka. Je začetnik električne globalizacije sveta, izumil je radio, ki ga je kasneje patentiral Marconi, ustvaril je prvi mehanizem z daljinskim upravljanjem in odkril principe robotike… Enciklopedija Britannica ga je uvrstila med 10 najbolj vplivnih mož v zgodovini.

Destinacije v Srbiji

Namigi za doživetja – Beograd

  • Skadarlija, ena najbolj znanih beograjskih četrti, zbirališče srbskih umetnikov in »muzičarov«,.

  • cerkev Sv. Save, največja pravoslavna cerkev na Balkanu,.

  • mestno jedro s Terazijami, ulico Kneza Miloša, skupščino in trdnjavo Kalemegdan s pogledom na Novi Beograd in sotočje Donave in Save,.

  • Avala in Meštrovićev spomenik neznanemu junaku iz 1. sv. vojne – mavzolej z osmimi kipi žensk v nošah nekdanjih jugoslovanskih narodov,.

  • Dedinje z rezidencami najpomembnejših beograjskih politikov, Hišo cvetja z grobom Josipa Broza Tita in stadionom Crvene zvezde..