Švica

Dežela čudovitih jezer, ledeniških dolin, alpskih vrhov

Švica je dežela čudovitih jezer, ledeniških dolin, alpskih vrhov in širnih gozdov, luknjastega sira in čokolade, natančnih ur in polnih bančnih trezorjev, nevtralne zgodovinske vloge in kulturnega mozaika štirih narodov. Švica ima 4 uradne jezike – nemški, francoski, italijanski in retoromanski. Zürich, največje švicarsko mesto, je finančno, trgovsko in kulturno središče države, ki se ponaša s številnimi galerijami in kar 50 muzeji. Švica velja kot tretja najbogatejša država na svetu.

Destinacije v Švici

Namigi za doživetja – Bern

 • Staro mestno jedro Altstadt s katedralo,

 • stolp z uro »Zeitglockzentrum«, danes simbol in središče mesta, nekoč pa stražni stolp in ječa,

 • park Rosengarten z več kot 18. 000 vrtnicami,

 • hrib Gurten z izjemnim razgledom na celo mesto,

 • parlament na trgu Bundesplatz z znamenito stekleno kupolo.

POGOJI ZA VSTOP V ŠVICO

Vstop v Švico se brez napotitve v karanteno omogoči:

 • osebam, ki predložijo potrdilo o cepljenju (velja EU COVID potrdilo) zoper COVID-19 v angleškem, nemškem ali francoskem jeziku, in je od prejema drugega oz. zadnjega odmerka cepiva Comirnaty Biontech/Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Johnson+Johnson/Jansses, Sinovac ali Sinopharm, minilo najmanj 14 dni in mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, rojstni datum, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel cepljenje, naziv vrste cepiva ter navedeni datum prejema obeh/dveh odmerkov cepiva. Od cepljenja ne sme preteči več kot 270 dni. V nasprotnem primeru mora oseba ob vstopu predložiti negativen HAG ali PCR test.

 • osebam, ki so v obdobju od 180 dni do 11 dni pred prihodom v Švico preboleli COVID-19.

 • osebam, starejšim od 16 let, ki predložijo negativen hitri (HAG) test, ki ni starejši od 24 ur ali negativen PCR test, ki ni starejši od 72 ur

 • dodatno morajo vsi potniki, ki v državo vstopajo z avtom, avtobusom ali letalom predložiti izpolnjen vstopni obrazec, ki ga najdete na https://swissplf.admin.ch/formular

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

POMEMBNO

Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja v Švico in povratka v Slovenijo.

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov. Izbirate lahko med različnimi načini obročnega odplačevanja vašega oddiha:

 • s kreditnimi karticami DINERS do 12 obrokov brez obresti

 • možnost obročnega plačevanja s kreditnimi karticami NLB (Visa, MasterCard in Karanta do 12 obrokov)

Na naših prodajnih mestih vas bodo seznanili z vsemi možnostmi obročnih odplačevanj ter vam po želji pripravili informativni izračun.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.