Velika Britanija

Dežela kraljeve družine in tradicije

Velika britanija je dežela kraljeve družine in tradicije, močnega umetniškega naboja in izvirnosti, svetovljanskih mest in tradicionalnih vasic, prijaznih in vljudnih ljudi, posebnega humorja, mode, pubov in obrednega pitja čaja (angleži spijejo največ čaja na svetu). Angleži so izumitelji penicilina, šivalnega stroja, poliestra, prve radijske postaje, reaktivnega in parnega motorja, žarnice, periskopa, dežnika in sesalca.

Destinacije v Veliki Britaniji

Namigi za doživetja – London

 • Z ladjico po Temzi od Westminstra do Greenwicha,

 • Westminstrska opatija, parlament, Big Ben in skok na največje Londonsko oko,

 • sprehod po enem najlepših parkov St. James’s Park do Buckinghamske palače in ob 11. 30 korakanje s kraljevo stražo,

 • sprehod po živahnem centru od tržnice v Covent Gardnu mimo Leicester Squara in Piccadillyja do najdaljše nakupovalne ulice Oxford,

 • ogled Shakespearove igre v Shakespeare’s Globu, repliki elizabetinskega gledališča iz 17. st. ali obisk mjuzikla v enem od gledališč v centru,

 • mogočna Pavlova katedrala s tremi galerijami v kupoli – kamnito, šepetajočo in zlato,

 • brezplačni muzeji in galerije: Britanski muzej, V&A, Natural History, Tate, Nacionalna galerija in drugi.

POGOJI ZA VSTOP V VELIKO BRITANIJO

Trenutno so ukinjeni vsi pogoji vezani na Covid 19.
Svetuje se nošenje mask.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

DODATNA NAVODILA GLEDE NA SPREJETE UKREPE BRITANSKE VLADE

Vstop v Republiko Slovenijo se omogoči:

 • V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, čiščenje sob in menjava brisač na zahtevo gosta, , posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi okrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.

 • Uporaba mask na destinaciji: Uporaba maske ali druge vrste zaščite ustno-nosnega predela je obvezna za odrasle in otroke, starejše od 6 let, na prostem, v hotelih ter v javnih zaprtih in odprtih prostorih, prav tako na avtobusih/transferjih (hrana in pijača je na avtobusih prepovedana).

 • Ustrezna varnostna razdalja: Na prostem in v vseh zaprtih prostorih – je treba ohranjati ustrezno varnostno razdaljo 1,5m.

 • Zbiranje ljudi: dovoljeno zbiranje ljudi do maksimalno 8 oseb

 • Ukrepi v primeru okužbe z Covid – 19 med bivanjem na destinaciji: V primeru morebitne okužbe z Covid -19, se oseba napoti v obvezno karanteno in ustrezno zdravljenje pod nadzorom zdravstvenega osebja. Britanska vlada stroškov bivanja v času karantene in zdravstvenega zdravljenja v primeru Covid – 19 ne pokriva. Vsem potnikom svetujemo sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini, ki vključuje tudi Covid -19 zdravljenje. Priporočamo sklenitev zavarovanja Coris. Podrobne informacije dobite pri vašem prodajnem svetovalcu.

POMEMBNO

Vstop v Republiko Slovenijo se omogoči:

Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja v Veliko Britanijo in povratka v Slovenijo.

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov. Izbirate lahko med različnimi načini obročnega odplačevanja vašega oddiha:

 • s kreditnimi karticami DINERS do 12 obrokov brez obresti

 • možnost obročnega plačevanja s kreditnimi karticami NLB (Visa, MasterCard in Karanta do 12 obrokov)

Na naših prodajnih mestih vas bodo seznanili z vsemi možnostmi obročnih odplačevanj ter vam po želji pripravili informativni izračun.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.