Maldivi

Tropski raj z razglednice

Maldivi se zdijo kot iz pravljice. Skoraj ni ženske, ki enkrat v življenju ne bi pomislila na svojo bosonogo poroko na plaži tega tropskega raja. Geološki čudež, ki ga sestavljajo snežno beli atoli, že na prvi pogled ukrade dih. Turkizno morje, ki obdaja otoke, skriva najlepše podvodne vrtove. Maldivi so popolna kulisa za brezčasno poležavanje na plaži, potapljanje v lastne misli in razvajanje na sto in en način. Zakaj na Maldive? Snorklanje in potapljanje vabita v svet koralnih grebenov vseh barv in oblik. Maldivi so geografski čudež 26 koralnih atolov, ki ležijo v azurno modrem morju Indijskega oceana. Plavanje z nekaterimi morskimi velikani in opazovanje tisočerih tropskih ribic je doživetje, ki ga nihče ne pozabi. Maldivi so bili v zgodovini del trgovske poti po Indijskem oceanu, kar je na atolskem otočju ustvarilo živahno in pisano kulturo z vplivi indijske, afriške, šrilanške in arabske tradicije.

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od oktobra do aprila
Valuta Časovna razlika
Maldivska rupija (MVR) +4 ure (MVT)
Jezik
Dhivehi
Vizum za državljane Slovenije
Da – več informacij
Obvezna cepljenja
Da – več informacij
POGOJI ZA VSTOP NA MALDIVE
 • Slovenski potniki morajo ob prihodu na Maldive obvezno predložiti negativen PCR test (RT-PCR) COVID-19, ki ni starejši od 96 ur pred prihodom/pristankom na Maldivih.

 • Potrdilo mora biti v pisni ali elektronski obliki in izdano angleškem, ter mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, številko osebnega dokumenta (ki mora biti enak dokumentu s katerim potujete), datum in uro testa, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel test, uporabljeno tehniko za izvedbo testa ter negativni rezultat testa.

 • Samoplačniški test z obveznim naročanjem lahko opravite v pristojnih zavodih, zdravstvenih domovih in bolnicah.

 • Dodatno potrebuje VSAK POTNIK pred odhodom izpolniti obrazec (zaradi samih postopkov pridobivanja potrditve za vstop v državo), ki ga najdete na povezavi https://imuga.immigration.gov.mv/ethd/create. Obrazec je v angleškem jeziku in ga mora izpolniti vsaka oseba, ki potuje na Maldive. Obrazec je potrebno izpolniti 24 ur pred prihodom na Maldive. Po izpolnitvi obrazca boste prejeli potrditveno sporočilo o uspešno izpolnjenem obrazcu ter QR kodo za vsakega potnika posebej, katero morate obvezno predložiti letališkemu osebju (tiskana ali mobilna verzija) ob pristanku na Maldive (brez omenjene kode v državo ne morete vstopiti). Izpolnitev spletne najave za vstop na Maldive je zavezujoča za vse potnike. Ravno tako je potrebno obrazec izpolniti tudi ob povratku domov in opraviti PCR test na destinaciji, običjano vsa testiranja potekajo v resortih, najavo opravite kar na recepciji resorta.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO
 • potniki, ki ob prehodu meje predložijo negativen PCR COVID-19 test (PCR test opravljen 48 ur ali manj pred prihodom v Slovenijo z metodo verižne reakcije s polimerazo in je opravljen v državi članici Evropske unije, državi članici schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Ruski Federaciji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike) ne bodo napoteni v karanteno.

 • V primeru povratka na letališče Jože Pučnik Brnik je mogoče test opraviti tudi na letališču ob povratku v Slovenijo po ceniku upravljalca letališča JP Brnik Fraport Slovenija. Več informacij najdete na spletni strani: https://www.fraport-slovenija.si/sl/mediji/8000. Testiranje je samoplačniško, na test se ni potrebno predhodno naročiti, obvezno pa potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja. V tem primeru je možno, da:

  • oseba počaka na rezultat testa (okvirno 5-6 ur) in v primeru negativnega rezultata vstopi v Slovenijo brez karantene ali

  • se osebo napoti v karanteno na domu in ji policist izda ustrezno potrdilo o napotitvi v 10. dnevno karanteno na domu. Oseba pa lahko izjemoma prekine s karanteno na domu takoj, ko prejme obvestilo o negativnem rezultatu PCR testa. Oseba, ki je prejela odločbo o karanteni in negativni izvid PCR testa, lahko po elektronski pošti na naslov koronavirus@policija.si zaprosi za preklic karantenske odločbe v nasprotnem primeru pa naj takšna oseba ima, v primeru nadzora, s seboj vedno ob potrdilu o napotitvi v karanteno na domu tudi potrdilo o negativnem PCR testu narejenim na letališču ob pristanku. Tovrstna izjema velja samo za Letališče Jože Pučnik Ljubljana in samo v primeru, če je bil PCR test opravljen na letališču takoj ob pristanku.

 • Testiranje oz. negativni PCR COVID-19 test je obvezen za otroke od dopolnjenega 15. leta naprej (vir: NIJZ, 18.01.2021).

 • Novo/pomembno: Vstop v Republiko Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu in brez predložitve negativnega izvida testa dovoli tudi:

  • osebi, ki predloži potrdilo o pozitivnem PCR izvidu testa na SARS-CoV-2, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev;

  • osebi, ki predloži potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Comirnaty Biontech/Pfizer preteklo najmanj 7 dni, Moderna najmanj 14 dni, Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology Sputnik V najmanj 14 dni, CoronaVac Sinovac Biotech najmanj 14 dni, COVID-19 Vaccine Sinopharm najmanj 14 dni in od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca Vaxzevria AstraZeneca in Covisshield Serum Institute of India/Astra Zeneca najmanj 21 dni in od odmerka cepiva Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni.

 • Potnike, ki prihajajo iz države oz. regije na rdečem seznamu (med te države spadajo Maldivi), in ob prehodu meje v Slovenijo ne predložijo katerega izmed zgornjih dokazil, se zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za deset (10) dni. Karantene ni možno prekiniti.

POMEMBNO

Vsi podatki so informativni in se nenehno spreminjajo. Zato svetujemo, da pred nakupom in odhodom na potovanje ter v času potovanja preverjate vse informacije na uradnih straneh tako v Sloveniji, kot tudi straneh države, kamor potujete. Enako velja tudi za pravila prevoznikov. Seveda smo vam ob rezervaciji na voljo za vse dodatne informacije in asistenco. Z našo ekipo strokovnjakov bo vsekakor lažje.

Namigi za doživetja

 • Poležavajte na rajski plaži s koktejlom v roki in osvojite to najbolj priljubljeno dejavnost na otočju.

 • Podajte se na raziskovanje enega najlepših podvodnih svetov. Prijazni domačini vas bodo opremili z znanjem in pripomočki za nepozabno doživetje pod vodo.

 • Toplo in kristalno morje je popolno prizorišče za vodne športe. Preizkusite se v surfanju in kajtanju, v smučanju na vodi ali adrenalinski dirki s tubo.

 • Z ladjico ali letalom se odpravite na raziskovanje atolov. Vsak po svoje je čudovit.