Maldivi

Tropski raj z razglednice

Maldivi se zdijo kot iz pravljice. Skoraj ni ženske, ki enkrat v življenju ne bi pomislila na svojo bosonogo poroko na plaži tega tropskega raja. Geološki čudež, ki ga sestavljajo snežno beli atoli, že na prvi pogled ukrade dih. Turkizno morje, ki obdaja otoke, skriva najlepše podvodne vrtove. Maldivi so popolna kulisa za brezčasno poležavanje na plaži, potapljanje v lastne misli in razvajanje na sto in en način. Zakaj na Maldive? Snorklanje in potapljanje vabita v svet koralnih grebenov vseh barv in oblik. Maldivi so geografski čudež 26 koralnih atolov, ki ležijo v azurno modrem morju Indijskega oceana. Plavanje z nekaterimi morskimi velikani in opazovanje tisočerih tropskih ribic je doživetje, ki ga nihče ne pozabi. Maldivi so bili v zgodovini del trgovske poti po Indijskem oceanu, kar je na atolskem otočju ustvarilo živahno in pisano kulturo z vplivi indijske, afriške, šrilanške in arabske tradicije.

Palma priporoča

Namigi za doživetja

 • Poležavajte na rajski plaži s koktejlom v roki in osvojite to najbolj priljubljeno dejavnost na otočju.

 • Podajte se na raziskovanje enega najlepših podvodnih svetov. Prijazni domačini vas bodo opremili z znanjem in pripomočki za nepozabno doživetje pod vodo.

 • Toplo in kristalno morje je popolno prizorišče za vodne športe. Preizkusite se v surfanju in kajtanju, v smučanju na vodi ali adrenalinski dirki s tubo.

 • Z ladjico ali letalom se odpravite na raziskovanje atolov. Vsak po svoje je čudovit.

POGOJI ZA VSTOP NA MALDIVE
 • Vstop na Maldive se omogoči samo osebam, ki predložijo negativen PCR test COVID-19, ki ni starejši od 96 ur pred prihodom/pristankom na Maldivih (otroci do 1. leta v spremstvu starša ali skrbnika testa ne potrebujejo).

 • Potrdilo mora biti v pisni ali elektronski obliki in izdano v angleškem jeziku ter mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, datum in uro testa, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel test, uporabljeno tehniko za izvedbo testa, negativni rezultat testa ter številko osebnega dokumenta s katerim boste potovali. Samoplačniški test z obveznim naročanjem lahko opravite v pristojnih zavodih, zdravstvenih domovih in bolnicah – potrjen negativni PCR test ne sme biti starejši od 96 ur od pristanka na letališču na Maldivih.

 • Osebam, ki prihajajo iz držav z velikim številom primerov COVID-19 (seznam se dnevno spreminja) vstop ni dovoljen.

 • Potniki morajo znotraj 48 ur pred odhodom na Maldive in odhodom iz Maldivov izpolniti obrazec THD “zdravstveno izjavo” preko spletne strani https://imuga.immigration.gov.mv/ethd/create

 • Potniki morajo izpolniti izjavo o zdravstvenem stanju ob prihodu in odhodu iz Maldivov.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

POMEMBNO

Vsi podatki so informativni in se nenehno spreminjajo. Zato svetujemo, da pred nakupom in odhodom na potovanje ter v času potovanja preverjate vse informacije na uradnih straneh tako v Sloveniji, kot tudi straneh države, kamor potujete. Enako velja tudi za pravila prevoznikov. Seveda smo vam ob rezervaciji na voljo za vse dodatne informacije in asistenco. Z našo ekipo strokovnjakov bo vsekakor lažje.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.