Maldivi

Tropski raj z razglednice

Maldivi se zdijo kot iz pravljice. Skoraj ni ženske, ki enkrat v življenju ne bi pomislila na svojo bosonogo poroko na plaži tega tropskega raja. Geološki čudež, ki ga sestavljajo snežno beli atoli, že na prvi pogled ukrade dih. Turkizno morje, ki obdaja otoke, skriva najlepše podvodne vrtove. Maldivi so popolna kulisa za brezčasno poležavanje na plaži, potapljanje v lastne misli in razvajanje na sto in en način. Zakaj na Maldive? Snorklanje in potapljanje vabita v svet koralnih grebenov vseh barv in oblik. Maldivi so geografski čudež 26 koralnih atolov, ki ležijo v azurno modrem morju Indijskega oceana. Plavanje z nekaterimi morskimi velikani in opazovanje tisočerih tropskih ribic je doživetje, ki ga nihče ne pozabi. Maldivi so bili v zgodovini del trgovske poti po Indijskem oceanu, kar je na atolskem otočju ustvarilo živahno in pisano kulturo z vplivi indijske, afriške, šrilanške in arabske tradicije.

Palma priporoča

Namigi za doživetja

  • Poležavajte na rajski plaži s koktejlom v roki in osvojite to najbolj priljubljeno dejavnost na otočju.

  • Podajte se na raziskovanje enega najlepših podvodnih svetov. Prijazni domačini vas bodo opremili z znanjem in pripomočki za nepozabno doživetje pod vodo.

  • Toplo in kristalno morje je popolno prizorišče za vodne športe. Preizkusite se v surfanju in kajtanju, v smučanju na vodi ali adrenalinski dirki s tubo.

  • Z ladjico ali letalom se odpravite na raziskovanje atolov. Vsak po svoje je čudovit.