Šrilanka

Budistični tropski otok v obliki kapljice

Južno od Indije se nahaja Šrilanka, budistični tropski otok v obliki kapljice. Osupne nas s prostranimi nasadi čajevca, največjo pagodo na svetu, kratkimi razdaljami in idiličnimi plažami. Opazujmo romantični ples rumenih metuljev, neustrašne leoparde v narodnih parkih na stepskem jugu države in bahave pave. Zavihtimo se na hrbet veličastnih slonov in se sprehodimo mimo ostankov preteklih cesarstev. Razgrnimo brisače na peščeni tropski plaži v objemu Indijskega oceana in se požvižgajmo na cel svet.

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od septembra do junija
Valuta Časovna razlika
Šrilanška rupija (LKR) +4:30 URE (IST)
Jezik
Singalščina / Tamilščina / Angleščina
Vizum za državljane Slovenije
Da – več informacij
Obvezna cepljenja
Da – več informacij

Palma priporoča

Namigi za doživetje

 • Ugodni nakupi na ulici in spektakularni tržnici šrilanške prestolnice Colombo.

 • Obisk sirotišnice za slone v Pinnaweli. Opazovanje slonov med zabavnim kopanjem v reki in hranjenjem v tropskem vrtu.

 • Vzpon na Levjo skalo v Sigiriyi, najslavnejšo skalnato gmoto na zemlji, s čudovitim razgledom na zeleno tropsko pokrajino. Ime je dobila po levjih šapah, stopnišču, ki je vodilo do vrta cesarske palače.

 • Ogled templja Sri Dalada Maligawa z relikvijo Budinega zoba v mestu Kandy. Gre za enega od treh svetih zob, ki naj bi jih našli po upepelitvi Bude.

POGOJI ZA VSTOP NA ŠRILANKO
 • Vstop brez napotitve v karanteno je možen le polno cepljenim osebam, ki bodo poleg evropskega potrdila z veljavno QR kodo predložile tudi dokazilo o negativnem PCR testu ( 72 ur) ali antigenskem testu, (48 ur).

 • Otroci, stari 12-18 let, dva tedna po prejetju vsaj enkratnega odmerka cepiva Pfizer, se štejejo za cepljene osebe, (sicer so napoteni v obvezno karanteno).

 • Potrebno je izpolniti obrazec za lokalno zavarovanje v višini 12 USD za polico 50.000USD – vključno z otroci https://portal.pionline.lk/covidinsurance/

 • Za pridobitev dodatne QR kode je potrebno izpolniti spletni obrazec za zdravstveno izjavo (vsak potnik posebej) in pridobiti QR kodo https://airport.lk/health_declaration/index, le tega je potrebno opraviti po prejetem negativnem testu. V kolikor boste opravljali antigenski test 48 ur pred poletom, v kolikor je PCR, pa 72 ur pred poletom.

 • Dodatno je potrebno naložiti tudi prvo stran potnega dokumenta. Spletni obrazec morajo izpolniti tudi otroci.

https://srilanka.travel/helloagain/documents/Fully-Vaccinated-Travellers-jan-29.pdf

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

POMEMBNO

Vsi podatki so informativni in se nenehno spreminjajo. Zato svetujemo, da pred nakupom in odhodom na potovanje ter v času potovanja preverjate vse informacije na uradnih straneh tako v Sloveniji, kot tudi straneh države, kamor potujete. Enako velja tudi za pravila prevoznikov. Seveda smo vam ob rezervaciji na voljo za vse dodatne informacije in asistenco. Z našo ekipo strokovnjakov bo vsekakor lažje.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.