Vietnam in Kambodža

Idilične pokrajine in mogočni templji

Neokrnjeni sever Vietnama ponuja odlične terene za treking in znameniti zaliv Halong z več tisoč otoki, ki molijo iz turkiznega morja. V južnem delu odkrijemo idilično pokrajino ob reki Mekong in spoznamo mesto Saigon, ki so ga zaradi zelenih avenij in dragih hotelov nekoč imenovali Pariz vzhoda.

Kambodža leži v osrčju Indokine. Njen najmogočnejši tempelj Angkor Wat je mati vseh svetišč in srce Kmerskega imperija, nekoč najmočnejšega in največjega v tem delu Azije. Danes skromna država nas očara s francoskim pridihom v glavnem mestu Phnom Penh, dolgimi plažami na jugu in z ljudmi, ki kljub živemu spominu na strahote nekdanjega režima v sebi skrivajo nalezljiv optimizem.

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od oktobra do aprila
Valuta Časovna razlika
Vietnamese dong (VND)
Kamboški riel (KHR)
+6 ur (ICT)
Jezik
Vietnamščina / Kmerščina
Vizum za državljane Slovenije
Da (Vietnam) – več informacij
Da (Kambodža) – več informacij
Obvezna cepljenja
Da (Vietnam) – več informacij
Da (Kambodža) – več informacij

Namigi za doživetja – Vietnam

  • Zaliv Halong je naravno čudo sveta, kjer se več kot 3000 otočkov dviga iz turkiznega morja. Ta najbolj veličasten vietnamski predel naj bi bilo delo zmaja, ki je s svojim repom pometel vrhove gora v morje.

  • Raziskovanje sedem milijonskega mesta Ho Chi Minh, gospodarskega in kulturnega središča Vietnama. Do leta 1954 je bil Saigon francoski, po Ženevski pogodbi pa je postal glavno mesto Južnega Vietnama.

  • Obisk tržnice Don Xuan v prestolnici Hanoi.

  • Sprehod skozi pravljično zgodovinsko mesto Hoi An, ki velja za enega najprijetnejših mest in nakupovalno Meko Vietnama.

Namigi za doživetja – Kambodža

  • Obisk mogočnega templja Angkor Wat, ki velja za enega od svetovnih čudes in je kot simbol Kambodže upodobljen tudi na državni zastavi.

  • Ogled Kraljeve palače v kamboški prestolnici Phnom Penh, ki slovi po svoji skoraj šest tonski srebrni pagodi. Pagoda je budistična stavba, namenjena verskim obredom.

  • Vožnja po največjem jezeru Jugovzhodne Azije, Tonle Sap, mimo ribiških vasi na kolih.

  • Ogled tradicionalnega kamboškega plesa Apsara v Siem Reapu v bližini templja Angkor.