Kanada in Aljaska

Deželi zelenih prostranstev in smaragdnih jezer

Kanada je druga največja država na svetu in domovina rdečega javorja. Navdušuje nas z mogočnimi Niagarskimi slapovi, ki jo razmejujejo z ZDA, zasneženimi gorskimi vrhovi, zelenimi prostranstvi, smaragdnimi jezeri in rajsko svobodo. Odkrijmo severno celino med Atlantskim in Pacifiškim oceanom!

Aljaska je največja ameriška zvezna država, pravijo ji tudi dežela polnočnega sonca, saj jo zaznamujeta polarni dan in polarna noč. Zadihajmo, prepustimo se tišini narodnega parka Denali in prisluškujmo grizlijem in losom v spektakularni pokrajini.

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od marca do novembra
Valuta Časovna razlika
CAD / USD ($) do -11 UR
Jezik
Angleščina, francoščina
Vizum za državljane Slovenije
Ne
Obvezna cepljenja
Ne

Palma priporoča

Namigi za doživetja – Kanada

  • Ogled moderne kanadske arhitekture, steklenih nebotičnikov in športne dvorane Skydome v Torontu, kjer igra domača baseball ekipa Blue Jays.

  • Plovba z ladjico pod najmogočnejšimi Niagarskimi slapovi, kjer je povprečni vodni pretok okoli 6000 kubičnih metrov na sekundo, hitrost vode pa znaša 3 milijone litrov na sekundo.

Namigi za doživetja – Aljaska

  • Križarjenje po veličastnem zalivu princa Williama z najlepšimi pogledi na ledenike in fjorde. Uživamo ob pogledu na kite, morske vidre, orke, tjulnje.

  • Narodni park Denali z najhladnejšim in najvišjim vrhom Amerike, goro McKinley, ki v višino meri 6.194 metrov.