Dominikanska republika

Edinstvena počitniška kulisa z rajskimi plažami

Bel pesek, turkizno morje, ležalnik in … Jack Sparrow pod palmo! Dominikanska republika je nekaj rajskih kotičkov posodila filmski ekipi Piratov s Karibov, ki je njene bele plaže in smaragdno morje ponesla v svet. Manj slavne, a prav tako fantastične lepote otoka v Karibskem morju, se skrivajo v notranjosti. Nacionalni parki, botanični vrtovi, bogata zgodovina in izvrstna kulinarika vabijo na obisk skupaj z rajskimi plažami. Zakaj v Dominikansko republiko? Visoke gorske verige in rajske plaže ustvarjajo edinstveno počitniško kuliso. Dominikanska republika ima bogato zgodovino, ki se je pisala od Kolumbovega odkritja v 15. stoletju naprej. Ljudje v Dominikanski republiki so prijazni in nevsiljivi. Obiščite kakšno izmed vasi in prosite obcestnega prodajalca kokosa za nasvet, kam na popoldansko ribjo malico. Bujna narava je našla svoj prostor v številnih narodnih parkih in botaničnih vrtovih, ki so posebnost Dominikanske republike. Prestolnica Santa Domingo buči od življenja. Na njenih ulicah se mešajo glasba, klepeti, parfumi in vonj po izvrstni karibski hrani. Visoko gorovje, rajske plaže, puščave, slapovi, reke in jezera ustvarjajo edinstveno mešanico naravnih lepot.

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od decembra do maja
Valuta Časovna razlika
Dominikanski peso (DOP) -5 ur (AST)
Jezik
Španščina
Vizum za državljane Slovenije
Ne
Obvezna cepljenja
Da – več informacij

Palma priporoča

Namigi za doživetja

 • Pozabite na čas na belem pesku in v turkizno modrem morju.

 • Snorkljajte in potapljajte se na koralnih grebenih, ki so podvodni parki za ribje zmenke.

 • Doživite narodni park Jaragua in se sprehodite do jezera Laguna de Oviedo, kjer lahko opazujete kolonije flamingov.

 • Preživite noč v prestolnici Santa Domingo in se prepustite kubanskim ritmom, hrani in temperamentu.

POGOJI ZA VSTOP V DOMINIKANSKO REPUBLIKO

Vstop v Dominikansko republiko se omogoči:

 • osebam, ki predložijo negativen PCR test COVID-19, ki ni starejši od 72 ur pred prihodom/pristankom v Dominikansko Republiko(otroci do 5. leta v spremstvu starša ali skrbnika testa ne potrebujejo).

 • osebi, ki predloži potrdilo o polnem cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazuje da je od drugega odmerka minilo vsaj 21 dni.

 • osebam, ki prihajajo iz držav z velikim številom primerov COVID-19 (seznam se dnevno spreminja) vstop ni dovoljen.

 • Za potnike ki niso cepljeni se ob vstopu v državo dodatno izvajajo naključne testne meritve na COVID-19. Za vse potnike je ob prihodu v Dominikansko republiko obvezna meritev temperature. Osebe s pozitivnim testom ali ki bodo kazale simptome oz. znake z okužbo za bolezen Covid-19, morajo v karanteno v karantenski hotel.

 • Potniki morajo izpolniti obrazec Electronic Ticket in pridobiti QR kodo pred prihodom na destinacijo (dovoljena je samo elektronska oblika).

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

POMEMBNO

Vsi podatki so informativni in se nenehno spreminjajo. Zato svetujemo, da pred nakupom in odhodom na potovanje ter v času potovanja preverjate vse informacije na uradnih straneh tako v Sloveniji, kot tudi straneh države, kamor potujete. Enako velja tudi za pravila prevoznikov. Seveda smo vam ob rezervaciji na voljo za vse dodatne informacije in asistenco. Z našo ekipo strokovnjakov bo vsekakor lažje.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.