Dominikanska republika

Gusarska romantika

Bel pesek, turkizno morje, ležalnik in … Jack Sparrow pod palmo! Dominikanska republika je nekaj rajskih kotičkov posodila filmski ekipi Piratov s Karibov, ki je njene bele plaže in smaragdno morje ponesla v svet. Manj slavni, a prav tako fantastične lepote otoka v Karibskem morju, se skrivajo v notranjosti. Nacionalni parki, botanični vrtovi, bogata zgodovina in izvrstna kulinarika vabijo na obisk skupaj z rajskimi plažami. Zakaj v Dominikansko republiko? Visoke gorske verige in rajske plaže ustvarjajo edinstveno počitniško kuliso. Dominikanska republika ima bogato zgodovino, ki se je pisala od Kolumbovega odkritja v 15. stoletju naprej. Ljudje v Dominikanski republiki so prijazni in nevsiljivi. Obiščite kakšno izmed vasi in prosite obcestnega prodajalca kokosa za nasvet, kam na popoldansko ribjo malico. Bujna narava je našla svoj prostor v številnih narodnih parkih in botaničnih vrtovih, ki so posebnost Dominikanske republike. Prestolnica Santa Domingo buči od življenja. Na njenih ulicah se mešajo glasba, klepeti, parfumi in vonj po izvrstni karibski hrani. Visoko gorovje, rajske plaže, puščave, slapovi, reke in jezera ustvarjajo edinstveno mešanico naravnih lepot.

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od decembra do maja
Valuta Časovna razlika
Dominikanski peso (DOP) -5 ur (AST)
Jezik
Španščina
Vizum za državljane Slovenije
Ne
Obvezna cepljenja
Da – več informacij
POGOJI ZA VSTOP V DOMINIKANSKO REPUBLIKO
  • Slovenski potniki ob prihodu v Dominikansko republiko ne potrebujejo predložiti negativnega PCR testa (RT-PCR) COVID-19. Vseeno svetujemo, da pred potovanjem opravijo vsaj HAT (hitri antigenski test).

  • Dodatno mora VSAK POTNIK pred odhodom izpolniti obrazec (zaradi samih postopkov pridobivanja potrditve za vstop v državo), ki ga najdete na povezavi https://eticket.migracion.gob.do/. Obrazec je v angleškem jeziku in ga mora izpolniti vsaka oseba, ki potuje v Dominikansko republiko.. Po izpolnitvi obrazca boste prejeli potrditveno sporočilo o uspešno izpolnjenem obrazcu in QR kodo za vsakega potnika posebej. QR kodo morate obvezno predložiti osebju na letališču (tiskana ali mobilna verzija) ob pristanku v Dominikansko republiko, brez omenjene kode v državo ne morete vstopiti.

  • Izpolnitev spletne najave za vstop v Dominikansko republiko je zavezujoča za vse potnike.

  • Vsem potnikom pri vstopu v državo bo izmerjena telesna temperatura, izbrani potniki bodo tudi testiranI s hitrim antigenskim testom (HAT).

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Dominikanska republika je na zelenem seznamu držav EU, kjer za vstop v Republiko Slovenijo NI POTREBNO predložiti negativnega izvida za COVID-19 (PCR test) oz. testiranje ni potrebno, prav tako ni napotitve v karanteno na domu.

POMEMBNO

Vsi podatki so informativni in se nenehno spreminjajo. Zato svetujemo, da pred nakupom in odhodom na potovanje ter v času potovanja preverjate vse informacije na uradnih straneh tako v Sloveniji, kot tudi straneh države, kamor potujete. Enako velja tudi za pravila prevoznikov. Seveda smo vam ob rezervaciji na voljo za vse dodatne informacije in asistenco. Z našo ekipo strokovnjakov bo vsekakor lažje.

Palma priporoča

Namigi za doživetja

  • Pozabite na čas na belem pesku in v turkizno modrem morju.

  • Snorkljajte in potapljajte se na koralnih grebenih, ki so podvodni parki za ribje zmenke.

  • Doživite narodni park Jaragua in se sprehodite do jezera Laguna de Oviedo, kjer lahko opazujete kolonije flamingov.

  • Preživite noč v prestolnici Santa Domingo in se prepustite kubanskim ritmom, hrani in temperamentu.