Otočkanje po Sejšelih
Vrnitev v modro laguno
Sejšele sestavlja 115 otokov v Indijskem oceanu, kjer ima morje prijetnih 25 stopinj. Bela, zelena in modra so skoraj edine barve in vse, če odštejemo pisana oblačila in sadje. Bujno tropsko rastje, bel pesek in modre lagune so vse, kar človek potrebuje za popoln odklop. Največji otok Sejšelov Mahe ima obalo iz granita z velikimi, zaobljenimi kamni, ki vabijo k poležavanju in preskakovanju.

Zakaj na Sejšele? Bujno naravno okolje Sejšelov je idealno prizorišče za mirne družinske počitnice ali romantiko v dvoje. Sejšeli veljajo za enega najlepše ohranjenih tropskih rajev, ki se ponaša z nekaterimi najbolj sanjskimi plažami na svetu. Številne živalske vrste se na otokih odlično počutijo. Sejšeli so raj za opazovanje ptic in uživanje v njihovem petju ter barvah. Grebeni, kanjoni, plitve police, zanimive razbitine, ostanki prekrasnih koralnih vrtov, pisane ribice in toplo in čisto morje uvrščajo Sejšele v sam vrh potapljaških destinacij.

Cena pri dveh potnikih vključuje:
 • povratni letalski prevoz z vključeno oddano prtljago do 23 kg
 • 9 nočitev v izbranih 2/3 * z zajtrkom in večerjo
 • Vsi transferji med in na otokih in prevozi s katamaranom
 • Stroške priprave in organizacijo potovanja
Dodatni izleti po želji:
 • celodnevni izlet: Valle de Mai in Anse Lazio, od 65 € / osebo
 • celodnevni izlet: Marine Park, od 125 € / osebo
 • poldnevni izlet: »najmanjše« glavno mesto na svetu – Victoria, od 45 € / osebo
Doplačila po želji:
 • prevoz iz Slovenije do odhodnega letališča in nazaj
 • odstopnina v primeru višje sile 5% vrednosti potovanja
 • dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
Drugi podatki:
 • slovenski državljani potrebujete vsaj 6 mesecev veljaven potni list po koncu potovanja
 • zdravstvo: obveznih cepljenj ni, za dodatne informacije se obrnite na Nacionalni inštitut za javno zdravje Ljubljana, Zaloška cesta 29, 1000 Ljubljana, telefon: 01 586 39 00 ali www.nijz.si
Minimalno število potnikov: 2
Program
1. DAN
Polet iz Ljubljane ali okoliših letališč

Zbor na letališču JP prijava na let in polet preko enega izmed mednarodnih evropskih letališč proti Sejšelom.

2. DAN
Sejšeli, otok Mahe
zajtrk, večerja

Po ureditvi vseh vstopnin formalnosti prevoz do vašega hotela. Prosto za počitniške užitke, ki jih lahko popestrite z individualnim izletom, kateri je za doplačilo.

Priporočamo poldnevni izlet v mesto Victoria: štiri urni izlet v najmanjše glavno mesto na svetu, Victoria, kjer si pred odhodom domov ogledate znamenitosti kot so: Botanični vrt, najstarejši Nacionalni muzej, marketi na prostem, kjer lahko opravite še nakupe spominkov za domov.

3. DAN
Otok Mahe, otok La Digue
zajtrk, večerja

V skladu s časom imate organiziran prevoz iz hotela do luke za, kjer boste nadaljevali pot naprej s katamaranom na otok La Digue. Otok La Digue predstavlja vse, na kar pomislite ob besedah uživanje na prostem in sproščujoče vibracije. Pridružite se lahko kolesarski turi oziroma lahko kolo najamete sami in se peljete skozi plantaže vanilije in visokih palm. V svojem tempu lahko odkrivate ta čudovit otok. Za ogled vam priporočamo znamenitosti: L`Union Estate za ogled tovarne kopra, Giant Torstoise, ogled prenovljenega kolonialnega nasada hiše, postanek na Anse Source d`Argent, ki je ena izmed najbolj spektakularnih plaž na svetu, tu se lahko sprostite ali se kopate, Grand Anse in drugi zanimivi zalivi na poti. Ko si boste ogledovali otok se lahko potopite v edinstveno vzdušje in odkrijete floro in favno otoka La Digue. Tisti, ki radi opazujete ptice, lahko srečate in opazite Paradise Fly Catcher, eno izmed najredkejših ptic na svetu, kar jih lahko najdeš na otoku. Predlagamo vam, da si vzamete čas za užitje slastnega kreolskega kosila v eni od restavracij, kjer vas bo pričakal topel in prijeten ambient otoka La Digue. Kasneje prosto za počitniške užitke na tem rajskem otoku. Večerja in nočitev.

4. DAN
Otok La Digue
zajtrk, večerja

Prosto za počitnikovanje in raziskovanje okolice. Večerja in nočitev.

5. DAN
Otok La Digue
zajtrk, večerja

Prosto za uživanje na plaži. Večerja in nočitev.

6. DAN
Otok La Digue, otok Praslin
zajtrk, večerja

Po zajtrku prevoz nazaj do luke. Pot nadaljujete s katamaranom do otoka Praslin. Prevoz do hotela in prosto za počitnikovanje. Večerja in nočitev.

7. DAN
Sejšeli, otok Praslin
zajtrk, večerja

Prosto za počitnikovanje, dan pa si lahko popestrite z individualnim izletom (doplačilo). Priporočamo celodnevni izlet: Valle De Mai in Anse Lazio: vožnja od hotela do najbolj poznane znamenitosti otoka – Valle de Mai, kjer je narodni park, ki je pod Unescovo svetovno dediščino. Nahaja se v osrčju otoka Praslin. Je eden izmed dveh krajev na svetu, kjer še vedno lahko vidite redko vrsto palme Coco de mer v svojem naravnem rastju. Prav tako je dom ogrožene vrste črne papige, katerih je ostalo samo še med 500 in 900. Gozd je dom tudi petim drugim vrstam palm in veliko vrstam živali. Na poti še postanek v Anse Lazio, ki je najbolj ocenjena plaža, katera se nahaja na SV otoka Praslin. Po izletu povratek nazaj v hotel.

8. DAN
Sejšeli, otok Praslin
zajtrk, večerja

Prosto za počitnikovanje, dan pa si lahko popestrite z individualnim izletom (doplačilo). Večerja in nočitev.

9. DAN
Sejšeli, otok Praslin, otok Mahe
zajtrk, večerja

Po zajtrku prevoz do luke in s katamarom nazaj na glavni otok Mahe. Prosto za samostojno raziskovanje otoka. Večerja in nočitev.

10. DAN
Sejšeli, otok Mahe
zajtrk, večerja

Prosto za počitnikovanje, dan pa si lahko popestrite z individualnim izletom (doplačilo).

Priporočamo celodnevni izlet: Marine Park: odlična priložnost za odkrivanje podvodnega sveta tropskih koralnih grebenov v enem izmed morskih narodnih parkov na Sejšelih. Vkrcanje na trajekt iz marine v Victorii in vožnja ob obali do morskega parka, kjer boste videli neverjetno raznolikost morskega življenja. Na poti lahko tudi hranite ribe. Možnost obiska enega ali dveh otokov. Na poti boste imeli tipično kreolsko žar kosilo (vključeno v ceno). Popoldan lahko plavate ali poležavate na soncu.

11. DAN
Sejšeli, otok Mahe

Po zajtrku nekaj prostega časa za zadnje užitke Sejšelov pred povratkom proti domu.

Odhodi so možni vsak dan (cena ne velja v času praznikov in v visoki sezoni). Program lahko prilagodimo individualnim željam.

Prikaži celoten program
Izpostavitve
transferji med in na otokih in prevozi s katamaranom
celodnevni izlet: Valle de Mai in Anse Lazio
celodnevni izlet: Marine Park
Trajanje
11 dni

Odhodno letališče
Ljubljana

Cena na osebo v dvoposteljni sobi
od 1.849 €