Bela krajina – s srcem po neodkritem


  • Bela krajina – »Bistra Buča«, na zanimiv, pester in duhovit način boste spoznali potek šolske ure s pomočjo ‘strogega’ učitelja, ki prisega na palico in klečanje v kotu.
  • Krajinski park Lahinja, kjer v osrčju Bele krajine s svojimi posebnostmi preseneča reka Lahinja, ob kateri so nanizani gozdovi, močvirja in vlažni travniki. Krajinski park Lahinja je bogat z naravno in kulturno dediščino, kar potrjuje osem varovanih naravnih, šest kulturnih spomenikov ter dva naravna rezervata. V parku so med drugim na ogled Klepčev mlin in žaga venecijanka, cerkvica Vseh svetnikov z »zvonikom na preslico«, informacijski center parka, belokranjska hisa, Galerija domače in umetnostne obrti…
  • Postanek v vasi Veliki Nerajec. Ponaša se s pridevkom “veliki” v resnici pa je to zelo majhna vas, kajti šteje le okoli 80 duš, je pa res, da se nedaleč od Velikega nahaja tudi Mali Nerajec. V kraju Veliki Nerajec deluje tudi Društvo za razvoj podeželja Krnica, katerega gonilna sila je gospa Vera Vardijan, pri kateri se boste oglasili tudi vi. Le ta vam bo razkazala posebnosti vasi, med katerimi zavzema posebno mesto okoli 200 let stara zidana hiša brez posebnega imena v samem centru vasi.
  • Hiša Otona Župančiča – razstava o enem najpomembnejših slovenskih pesnikov in prevajalcev vas bo vodila skozi tri tematske sklope: Otroška poezija in Bela krajina, Župančičev salon, ter Življenje in delo.
  • Belokranjski muzej v katerem je zbrano arheološko, etnografsko in kulturnozgodovinsko gradivo regije. Imeli bomo delavnico, kjer se bomo naučili kako nastane belokranjska pisanica.


Oglede, športne in animacijske vsebine ter dolžino (trajanje) programa prilagodimo željam skupine. Vaše želje in predloge z veseljem upoštevamo in skupaj pripravimo program, ki je v celoti prilagojen vam. Pišite nam ali nas pokličite za podrobnejši program.
Izpostavitve
krajinski park Lahinja
Klepčev mlin
spominka hiša Otona Zupančiča
Belokranjski muzej