Po prelepi Dolenjski


  • Ogled Novega mesta. Vožnja s splavom po okljuku reke Krke. Nato do slikovitega Otočca, kjer stoji edini grad na rečnem otoku v Sloveniji in naprej v vinorodno Grčevje do cerkvice sv. Jurija, ki je med drugim tudi zavetnik vinogradnikov.
  • Sprehod do zidanice, kjer nam bo kletar najprej spregovoril o letini, nato pa nam postregel z vinom. Za dobro razpoloženje bo poskrbel tudi harmonikar. Sledi krajši pohod do Matjaževe domačije, kjer nas bodo domačini v narodnih nošah sprejeli s pehtranovo ali ocvirkovko potico. Gospodinja nam bo razkazala 150 let staro domačijo, gospodar pa nas bo povabil v klet na kozarček cvička ob posebni cvičkovi zdravljici. Po ogledu multivizije »Zgodba o cvičku«, v kateri bomo spoznali zgodovino vina, vinske zavetnike, vinsko posodo in kozarce, sestavo in predelavo cvička bomo imeli degustacijo sestavin cvička ob domačem ajdovem kruhu z orehi in sirom.
  • Nadaljevanje na Mali Kal do domačije Barbovih – hiše Slakove mladosti. Ogled Slakovega spominskega obeležja. Ob kozarcu cvička, odličnem štrudlju in zvokih harmonike bomo tudi zapeli in zaplesali. Sledi ogled muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirni Peči, kjer bomo spoznali življenjsko pot virtuoza na diatonični harmoniki, prisluhnili njegovim skladbam, si ogledali številne nagrade, harmonike, noše… Veseli na poto proti domu


Oglede, športne in animacijske vsebine ter dolžino (trajanje) programa prilagodimo željam skupine. Vaše želje in predloge z veseljem upoštevamo in skupaj pripravimo program, ki je v celoti prilagojen vam. Pišite nam ali nas pokličite za podrobnejši program.
Izpostavitve
Rudolfov splav
grad Otočec
Degustacija Cvička
muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka