Pri Ivanu Cankarju in v glavnem mestu
  • Odhod zjutraj ter vožnja do Vrhnike. Tu se je rodil naš največji slovenski pisatelj in dramatik, prvi slovenski poklicni pisatelj, pesnik, kritik, esejist in politik – Ivan Cankar . Zadnji čas, da ponovimo vse , kar smo se nekoč naučili.
  • Ljubljana mesto po meri človeka. Sledove vseh petih tisočletij zgodovine najdemo v našem glavnem mestu. Zapuščina rimske Emone in staro mestno jedro s srednjeveškim gradom, baročna pročellja, okrašenimi portali ter vegastei strehe. Mozaik dopolnjujejo slikoviti mostovi na reki Ljubljanici in prostran park Tivoli, ki sega v samo središče mesta. Ljubljani daje današnji videz deloma italijanski barok, deloma pa secesija, ki se odraža v slogu številnih zgradb, postavljenih po potresu leta 1895. Svojemu rojstnemu mestu je v prvi polovici 20. stoletja vtisnil močan osebni pečat tudi svetovno znani arhitekt Jože Plečnik. Ljubljana se med ostalim ponaša tudi z eno najstarejših filharmonij na svetu.
  • Vzpenjača nas bo popeljala na Grajski hrib, kjer si bomo ogledali Ljubljanski grad, sprehodili se bomo po očarljivem starem delu Ljubljane in si ogledali glavne znamenitosti, spoznavali zgodovino in poslušali zanimive zgodbe o znanih Ljubljančanih.
  • Za piko na i se bomo z ladjico popeljali še po reki Ljubljanici in si mesto ogledali še iz te perspektive.
Oglede, športne in animacijske vsebine ter dolžino (trajanje) programa prilagodimo željam skupine. Vaše želje in predloge z veseljem upoštevamo in skupaj pripravimo program, ki je v celoti prilagojen vam. Pišite nam ali nas pokličite za podrobnejši program.
Izpostavitve
Cankarjeva spominska hiša
ogled prelepe Ljubljane
Ljubljanski grad