Kočevski rog in dolina reke Kolpe
Kočevski Rog (Baza 20), Gotenica in Osilnica.
  • Ogled Baze 20 – tu je bilo med letoma 1943 in 1944 bivališče političnega vodstva slovenskega narodnoosvobodilnega gibanja in je edini na tako skriven način zgrajen in ohranjen sedež vodstva kakega odporniškega gibanja v Evropi.
  • Gotenica – spoznavanje »države v državi«, žal bodo dokumenti, ki pričajo o resničnih povojnih dogodkih, zapečateni še naslednjih 30 let. Leta 1949 je tedanje vodstvo odločilo območje popolnoma zapreti za zunanji svet in tam zgraditi objekte za republiško vodstvo, ki bi se tam skrilo v primeru napada na državo.
  • Okrepčila malica pri gostišču Kovač. Peš se boste nato odpravili na ogled tamkajšnje osnovne šole. Po ogledu se boste vrnili nazaj k gostišču, kjer se boste tisti, ki boste želeli, odpravili na rafting po reki Kolpi (plačilo), drugi preizkusili svoje spretnosti v adrenalinskem parku, ostali pa uživali v prijetnem, mirnem zelenem okolju, ki ga gostišče nudi.
Oglede, športne in animacijske vsebine ter dolžino (trajanje) programa prilagodimo željam skupine. Vaše želje in predloge z veseljem upoštevamo in skupaj pripravimo program, ki je v celoti prilagojen vam. Pišite nam ali nas pokličite za podrobnejši program.
Izpostavitve
Obisk kočevskega pragozdu in skrivne baze
Rafting na Kolpi ali obisk adrenalinskega parka
Spoznajte zgodovino »države v državi«