Od Štajerske, do Prlekije in Prekmurja
Od Maribora, prestolnice štajerske, preko Mure vse do Lendavskih goric


  • obisk Ižakovcev kjer nas bodo pričakali domačini in doživeli bomo čar prekmurskega človeka, Mure in mlina, ki ponovno melje. Z zanimanjem si bomo ogledali pripomočke, ki so jih včasih uporabljali büraši. Tudi z »brodom« se bomo zapeljali prek Mure in nazaj. Na koncu bomo imeli tudi priložnost nakupa različnih vrst moke, spominkov, pijače, razglednic.
  • 50 m visok razgledni stolp z imenom Vinarium Lendava ter občudovali razgled v 4 dežele: Slovenijo, Madžarsko, Hrvaško in Avstrijo.
  • kopanje v enem izmed tamkajšnjih vodnih zabaviščnih parkov
  • Jeruzalem, kjer so se z vinarstvom ukvarjali že pred Rimljani. Ustavili se bomo v slikoviti vasici, ki je nastala okrog Marijine cerkve iz leta 1652. Legenda pravi, da so se križarji na poti v Sveto deželo ustavili na najlepšem hribu, da bi si odpočili. Sprejeli so jih domačini, ki so jim ponudili božansko vino, in križarji so se odločili, da ostanejo kar tam, kraj pa poimenovali za svoj Jeruzalem.
  • možnost kolesarjenja med vinorodnimi griči.
  • ogled kopaste peči pri lončarju Bojnecu v kateri se žgejo »črni« lončeni izdelki. Ti so že prava redkost, vendar pa tega tukaj niso pozabili. Kako ročno izdelati pütro, boste spoznali prav pri njih. Nadaljevali boste do slikovitega Bukovniškega jezera. Narava je okolico Bukovniškega jezera obdala z energijskimi točkami, ki nas sproščajo. Že nekdaj so tu gradili templje cerkve na območjih pozitivnega sevanja.


Oglede, športne in animacijske vsebine ter dolžino (trajanje) programa prilagodimo željam skupine. Vaše želje in predloge z veseljem upoštevamo in skupaj pripravimo program, ki je v celoti prilagojen vam. Pišite nam ali nas pokličite za podrobnejši program.
Izpostavitve
kolesarjenje med vinskimi griči
degustacije in pokušine
tradicija prekmurcev