Vipavska dolina
»Wajdušna – z vetrom v laseh»
Zdaj je čas za Vipavsko dolino. Odkrijte njene skrivnosti in lepoto.

  • Postanek za kavico pri Stari pošti – v domači gostilni ob stari rimski cesti. Na svežem zraku, na nadmorski višini skoraj 600m je zrak vedno svež, ob enem pa že majčkeno diši po Primorski
  • Ajdovščina – izvir Hublja; po tem hudourniku je mesto ob mrzli reki dobilo svoje ime. Postali bomo ob kraškem izviru, kjer se nam bo pridružil planinski vodnik in skupaj se bomo podali na pohod do Otliškega okna. Po približno 1,5h počasne hoje bomo nagrajeni s čudovitim razgledom na Vipavsko dolino pod nami. Na vrhu se proti obronkom Trnovskega gozda razprostira čudovita planota, kjer si bomo vzeli čas za počitek in pravo hribovsko malico.
  • Ob povratku v dolino se bomo ob Hublju na kratko sprehodili skozi stari del mesta Ajdovščina, in si ogledali še skoraj v celoti ohranjeno pozno rimsko obzidje z obrambnimi stolpi. V odlični slaščičarni si bomo po želji privoščili še domač sladoled.
  • Zaključek bomo napravili na vinogradniški kmetiji v bližnji vasici, kjer bomo ob kozarcu dobrega vina prisluhnili zgodbi tradicije, ki sega v sam začetek prejšnjega stoletja …
Oglede, športne in animacijske vsebine ter dolžino (trajanje) programa prilagodimo željam skupine. Vaše želje in predloge z veseljem upoštevamo in skupaj pripravimo program, ki je v celoti prilagojen vam. Pišite nam ali nas pokličite za podrobnejši program.
Izpostavitve
Ajdovščina – Otliško okno
hribovska malica z razgledom
pohajkovanje po prelepi Vipavski dolini
bogata degustacija na vinogradniški kmetiji
izlet, o katerem bo vredno pripovedovati prijateljem