5 najbolj svežih poletnih potovanj

Že pogrešate občutek, ko stopite z letala in prvič vdihnete zrak še neodkrite destinacije? Pri svežih poletnih potovanjih je vse skupaj še bolj izrazito. Z neokrnjeno naravo, neverjetnimi odtenki zelene in popolnoma naravnimi sijaji, vas te dežele ne bodo pustile ravnodušnih. Poletje se na teh destinacijah doživlja v neki drugi luči in z mislimi boste še dolgo sanjali pravljičnost teh dežel.

SKANDINAVIJA je pravljična pokrajina s skrivnostno mitologijo severnih ljudstev. Navduši z neokrnjeno naravo, urejenimi mesti, drznimi stili ter severnimi jeleni in losi. Pravljično popotovanje po vikinških poteh, občudovanje izjemnih fjordov ter jezer, ki vzamejo sapo in jih je potrebno doživeti vsaj enkrat v življenju.

IRSKA in ŠKOTSKA sta deželi zeleno – modrih obzorij, ki v trenutku prevzameta s svežino, romantiko in skrivnostnostjo. Irska je neverjetna dežela , kjer raste najbolj mehka trava v različnih odtenkih zelene. Z visokimi klifi, slikovitimi vasicami, neštetimi gradovi kot iz pravljic in tradicionalnimi irskimi pubi prevzame še tako zahtevnega popotnika. Prva asociacija na Škotsko je karirasti kilt v povezavi s tradicionalnimi dudami, mimo tega seveda ne gre. Dežela prav tako ponuja srečanje z neverjetno naravo, jezeri, gradovi in skrivnostnimi srednjeveškimi mesti.

ISLANDIJO so v 9. st. poselili Vikingi z Norveške, čeprav naj bi na odmaknjenem severnoatlantskem otoku prvi živeli keltski menihi. Vikingi so bili tisti, ki so ustanovili prvo naselbino Reykjavik, kar v prevodu pomeni Megleni zaliv. Naravni presežki, gejzirji, reke, slapovi, globoka jezera in zelene ravnine, številne ptice in kar 13 Božičkov – vse to je Islandija.

BALTSKE DRŽAVE so dežele s čudovito naravo in očarljivimi mesti, polnih slikovitega art nouveauja, z bogato tradicijo in folkloro na podeželju ter čudovito peščeno obalo ob Baltskem morju. Litva, Latvij in Estonija so posebne dežele z bližino znanih prestolnic in mest, kot so St. Peterburg, Stockholm, Helsinki in Varšava.

RUSIJA je dežela širnih prostranstev, nizkih temperatur in snega, krzna, kučem in babušk, carskega duha in železne oblasti, blišča in revščine, pristne slovanske duše in velikih umetnikov, bohotnih mest in podeželskih zakladnic. Rusija je največja država na svetu z največjim Kaspijskim in najglobljim Bajkalskim jezerom, z najnižjo izmerjeno temperaturo – 71 stopinj in z obalo ob kar enajstih morjih. Skrivnostna dežela, ki jo mora vsak popotnik dodati na svojo »To do listo«.