Turčija

Dežela dveh cesarstev

Turčija je dežela dveh cesarstev in moderne ere Atatürka, trgovanja na bazarjih, gostoljubja, slastne hrane, srečne melanholije, plešočih dervišev in prijaznih domačinov, mesečeve pokrajine Kapadokije in Turkizne obale. Na križišču Evrope in Azije, pod mogočnim gorovjem Taurus, leži turški počitniški paradiž. Tam poletje traja od zgodnje pomladi do pozne jeseni, plaže so prodnate in morje turkizno, notranjost pa skriva naravne in kulturne poslastice. Gost je v Turčiji kralj, od boga poslan. Zanj so si vedno iznajdljivi Turki izmislili tudi koncept »vse vključeno« in to po tem, ko so nekajkrat zbudili kuharje, da bi lahko ustregli gostom, ki so si na recepciji zaželeli polnočnega prigrizka.Zakaj v Turčijo? Turčija je domovina ponudbe »vse vključeno«, kjer vam klubi in hoteli visokih kategorij postrežejo s pisano paleto počitniških užitkov. V enem dnevu je mogoče doživeti hitrostni spust po toboganu v hotelskem vodnem parku, plesati na večernem koncertu in se prepustiti popoldanski hotelski animaciji. Bogata arheološka in kulturna dediščina je posledica prepleta mnogih civilizacij, ki so živele na turških tleh. Stari Rimljani in Grki, Bizantinci in Otomani, vsi imajo svoj delež v turškem kulturnem bazarju. Turčija je raj za barantanje! Barvni živ žav na turških bazarjih je svet zase. Usnje, nakit, preproge, začimbe in druge dobrine so na prodaj po izvrstnih cenah, še posebej po barantanju. Turška kuhinja je med desetimi najboljšimi na svetu. Antalya je moderno glavno mesto turške riviere, kamor z valovi prihajajo zgodbe iz antike.

 

Najboljši »all inclusive«

Na križišču Evrope in Azije, pod mogočnim gorovjem Taurus, leži turški počitniški paradiž. Tam poletje traja od zgodnje pomladi do pozne jeseni, plaže so prodnate in morje turkizno, notranjost pa skriva naravne in kulturne poslastice. Gost je v Turčiji kralj, od boga poslan. Zanj so si vedno iznajdljivi Turki izmislili tudi koncept “vse vključeno” in to po tem, ko so nekajkrat zbudili kuharje, da bi lahko ustregli gostom, ki so si na recepciji zaželeli polnočnega prigrizka.

 

Zakaj v Turčijo?

Turčija je domovina ponudbe “vse vključeno“, kjer vam klubi in hoteli visokih kategorij postrežejo s pisano paleto počitniških užitkov. V enem dnevu je mogoče doživeti hitrostni spust po toboganu v hotelskem vodnem parku, plesati na večernem koncertu in se prepustiti popoldanski hotelski animaciji. Bogata arheološka in kulturna dediščina je posledica prepleta mnogih civilizacij, ki so živele na turških tleh. Stari Rimljani in Grki, Bizantinci in Otomani, vsi imajo svoj delež v turškem kulturnem bazarju. Turčija je raj za barantanje! Barvni živ žav na turških bazarjih je svet zase. Usnje, nakit, preproge, začimbe in druge dobrine so na prodaj po izvrstnih cenah, še posebej po barantanju. Turška kuhinja je med desetimi najboljšimi na svetu. Antalya je moderno glavno mesto turške riviere, kamor z valovi prihajajo zgodbe iz antike.

 

Namigi za doživetja

 • Podajte se na izlet na bombažni grad Pamukkale z izviri termalne vode in snežno belimi kalcitnimi ponvicami, ki se kot iz pravljice dvigujejo nad zeleno pokrajino.

 • Prave Turčije ne boste spoznali brez obiska znamenitega turškega hamama, kjer vas bodo po parni savni in kopeli še pošteno zdrgnili s tkanino.

 • Odigrajte partijo golfa na enem izmed mnogih golf igrišč v zelenem Beleku.

 • Poskusite tri slavne pijače za tri priložnosti; raki vam da moč, jogurtni “ayran” vas osveži, čaj pa je najboljša pijača za druženje na blazinah.

Več o turških doživetjih si lahko preberete v blogu palminih vodnikov:

 

Gostoljubni Turki

   

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM

POGOJI ZA VSTOP V TURČIJO
 • Vstop v Turčijo se brez napotitve v karanteno in brez predložitve negativnega izvida PCR testa omogoči:
  – osebam, ki predložijo potrdilo o cepljenju zoper COVID-19 v angleškem ali turškem jeziku, in je od prejema drugega oz. zadnjega odmerka cepiva Comirnaty Biontech/Pfizer, Moderna, Astra Zeneca ali Johnson+Johnson/Jansses, minilo najmanj 14 dni in mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, rojstni datum, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel cepljenje, naziv vrste cepiva ter navedeni datum prejema obeh/dveh odmerkov cepiva.
  – osebam, ki so v obdobju 6 mesecev pred prihodom v Turčijo preboleli COVID-19. Osebe predložijo potrdilo zdravnika v angleškem, ali turškem jeziku, da so preboleli COVID-19 ali potrdilo o pozitivnem PCR testu in od začetka simptomov ali pozitivnega testa ni minilo več kot 6 mesecev. Potrdilo mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, rojstni datum, datum pozitivnega testa, identifikacijo oz. podatke in kontakt zdravstvene organizacije/organa, ki potrjuje prebolelost v primeru zdravniškega potrdila oz. pozitivni izvid PCR testa v angleškem ali turškem jeziku (ki mora vsebovati: ime in priimek potnika, datum in uro testa, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel test, uporabljeno tehniko za izvedbo testa ter pozitivni rezultat testa).

 • Slovenski potniki, ki nimajo potrdila o cepljenju ali prebolelosti (kot zavedeno v prejšnjih točkah) morajo ob prihodu v Turčijo obvezno predložiti negativen HAG (hitri antigenski test), ki ni starejši od 48 ur ali PCR test, ki ni starejši od 72 ur pred prihodom/pristankom v Turčiji (otroci do 6. leta v spremstvu s starši testa ne potrebujejo). Potrdilo mora biti v pisni ali elektronski obliki in izdano v angleškem ali turškem jeziku ter mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, datum in uro testa, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel test, uporabljeno tehniko za izvedbo testa ter negativni rezultat testa. Samoplačniški test z obveznim naročanjem lahko opravite v pristojnih zavodih, zdravstvenih domovih in bolnicah – potrjen negativni HAG test ne sme biti starejši od 48 ur oz. potrjen negativni PCR test ne sme biti starejši od 72 ur od pristanka na letališči v Turčiji.

 • Dodatno potrebuje VSAK POTNIK (tudi za otroke do 6. leta) V OBDOBJU ZNOTRAJ 72 UR PRED VSTOPOM V TURČIJO izpolniti ZDRAVSTVENI obrazec (zaradi samih postopkov pridobivanja QR kode), ki ga najdete na povezavi https://register.health.gov.tr/. Vsak potnik, mora izpolniti formular. Obrazec je v angleškem jeziku in ga izpolni vsaka oseba posamezno (odrasle osebe in otroci). Pomembno je, da v obrazec navedete tisti potovalni dokument s katerim boste potovali oz. se zglasili na letališču. V koraku kjer navajate naslov oz. City/District v primeru potovanja na področje Turške rivijere pod City izberete Antalya in nato District oz. območje, kjer se nahaja vaša nastanitev/hotel ter ročno vnesete telefonski kontakt in naslov nastanitve/hotela. Po izpolnitvi obrazca boste v zadnjem koraku prejeli potrdilo o uspešno izpolnjenem obrazcu ter QR kodo (prosimo, da le-to shranite ali natisnite), katero morate obvezno predložiti letališkemu osebju (tiskana ali mobilna verzija) ob pristanku v Turčiji (brez omenjene kode v državo ne morete vstopiti). Izpolnitev spletne najave za vstop v Turčijo je zavezujoča za vse potnike.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO
  • Vstop v Republiko Slovenijo se omogoči:

   • osebi, ki predloži potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Comirnaty Biontech/Pfizer preteklo najmanj 7 dni, Moderna najmanj 14 dni, Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology Sputnik V najmanj 14 dni, CoronaVac Sinovac Biotech najmanj 14 dni, COVID-19 Vaccine Sinopharm najmanj 14 dni in od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca Vaxzevria AstraZeneca in Covisshield Serum Institute of India/Astra Zeneca najmanj 21 dni in od odmerka cepiva Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni.

   • osebi, ki predloži potrdilo o pozitivnem PCR izvidu testa na SARS-CoV-2, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev;

   • osebi, ki se je najkasneje v 8 mesecih po pozitivnem PCR testu oziroma začetku simptomov cepila vsaj z enim odmerkom cepiva, ki ga priznava Republika Slovenija. Ta cepiva so: Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna, Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca, COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag, Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca, Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech in COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm. Ustrezna zaščita za prebolevnike se vzpostavi takoj po cepljenju. Za cepljene prebolevnike se kot ustrezno dokazilo ob vstopu šteje kombinacija: dokazila o cepljenju z vsaj enim odmerkom cepiva in pozitivnega testa PCR ali dokazila o cepljenju z vsaj enim odmerkom cepiva in potrdila zdravnika o prebolelosti.

   • Predložite lahko tudi EU COVID digitalno potrdilo, ki mora izpolnjevati pogoje glede na zgornje 3 alineje oz. vstopne pogoje.

  • Potniki, ki nimajo ob prihodu iz Turčije potrdila o cepljenju ali prebolelosti (kot zavedeno v prejšnjih točkah) in ob prehodu meje predložijo negativen HAG (hitri antigenski test) opravljen 48 ur ali manj pred prihodom v Slovenijo ali PCR COVID-19 test, opravljen 72 ur ali manj pred prihodom v Slovenijo in je opravljen v državi članici Evropske unije ali državi članici schengenskega območja ne bodo napoteni v karanteno. HAG test lahko opravite pred povratkom v Turčiji v certificiranih zdravstvenih zavodih ali ob povratku na letališču JP Brnik.

  • Ob povratku na letališče Jože Pučnik Brnik je mogoče HAG test opraviti na letališču JP Brnik po pristanku letala v Sloveniji po ceniku upravljalca letališča JP Brnik Fraport Slovenija (12,00€) – plačilo izključno s plačilno kartico. Več informacij najdete na spletni strani: https://www.lju-airport.si/sl/letalisce/storitve/testiranje-na-covid-19/. Testiranje je samoplačniško, obvezno potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja. Čas potreben za rezultat testa je okrog 30 min. Na rezultate testiranja počakate v brezcarinskem prostoru potniškega terminala (pred prehodom meje). PCT pogoj (potrdilo o prebolelosti, cepljenju oz. negativni COVID-19 test glede na zgornje alineje) je obvezen za otroke od dopolnjenega 12. leta naprej.

  • Potnike, ki prihajajo v Slovenijo iz Turčije in ob prehodu meje ne predložijo dokazil iz zgornjih točk (cepljenje, prebolelost, negativni HAG ali PCR test) zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za deset (10) dni. Če se oseba, ki jo policija ob vstopu v Slovenijo napoti v karanteno na domu, v času trajanja karantene testira s PCR testom na prisotnost SARS-CoV-2 in je izvid testa negativen, se šteje, da je karantena prekinjena. Testiranje se sme opraviti šele peti dan po napotitvi v karanteno na domu.

  • Dodatno priporočamo izpolnitev PLF (Passenger Locator Form) obrazca za vstop v Slovenijo, ki ga izpolni VSAK POTNIK posebej, in ga najdete na povezavi https://app.euplf.eu/#/. Vsak potnik, se mora najprej registrirati oz. urediti profil, ter prejeti potrditveno elektronsko sporočilo za uporabo aplikacije in nato izpolniti formular. Obrazec je v slovenskem ali angleškem jeziku in ga izpolni vsaka oseba posamično (tako odrasle osebe, kot otroci). Po izpolnitvi obrazca boste prejeli potrditveno s QR kodo, katero predložite letališkemu osebju (mobilna verzija) ob prijavi na povratni let v Ljubljano. Izpolnitev spletne najave za vstop v Slovenijo je priporočljiva za vse potnike.

  • POMEMBNO: navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom oz. povratkom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja v Turčijo in povratka v Slovenijo.

DODATNA NAVODILA GLEDE NA SPREJETE UKREPE TURŠKE VLADE
 • V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, čiščenje sob in menjava brisač na zahtevo gosta, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi okrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.

 • Uporaba mask na destinaciji: Uporaba maske ali druge vrste zaščite ustno-nosnega predela je obvezna za odrasle in otroke, starejše od 6 let, v hotelih ter v javnih zaprtih prostorih, prav tako na avtobusih/transferjih (hrana in pijača je na avtobusih prepovedana).

 • Ustrezna varnostna razdalja: Na prostem in v vseh zaprtih prostorih – je treba ohranjati ustrezno varnostno razdaljo 1,5m.

 • Zbiranje ljudi: dovoljeno zbiranje ljudi do maksimalno 4 oseb

 • Ukrepi v primeru okužbe z Covid – 19 med bivanjem na destinaciji: V primeru morebitne okužbe z Covid -19, se oseba napoti v obvezno karanteno in ustrezno zdravljenje pod nadzorom zdravstvenega osebja. Turška vlada stroškov bivanja v času karantene in zdravstvenega zdravljenja v primeru Covid – 19 ne pokriva. Vsem potnikom svetujemo sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini, ki vključuje tudi Covid -19 zdravljenje. Priporočamo sklenitev zavarovanja Coris. Podrobne informacije dobite pri vašem prodajnem svetovalcu.

POMEMBNO

Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja v Turčijo in povratka v Slovenijo.

MOŽNOST HAG in PCR TESTIRANJA PRED ODHODOM PO POSEBNI CENI ZA PALMINE GOSTE
 • Za vse Palmine goste smo pripravili posebne pogoje in cene za PCR in HAG (hitri antigenski test) testiranja v Medical Group Fabjan in sicer:

  • Šenčur pri Kranju (Klinika dr. Fabjan) – Poslovna cona A32, tel.: 051 386 637, covid@fabjan.si– vsak dan (tudi vikendi), 6:00 – 21:00.

  • Celje (Medical Fabjan) – Aškerčeva ulica 14, (Celeia Park), tel.: 051 391 195, narocanje@medicalfabjan.si – pon. – sob. 6:00 – 20:00, ned. 6:00 – 8:00 in 18:00 – 20:00.

  • Ljubljana – BTC, Hala 6, tel.: 051 386 637, covid@fabjan.si – vsak dan (tudi vikendi) 8:00 – 20:00

  • Ljubljana – E.Leclerc Rudnik (pri garažni hiši), tel.: 051 386 637, covid@fabjan.si – pon. do sob. 9:00 – 19:00, nedelja zaprto

  • Koper – Ljubljanska cesta 3, tel.: 051 299 666, klinika.kolomban@fabjan.si – pon. – sre. 7:00 – 9:00 in 18:00 – 20:00, čet. – ned. 8:00 – 20:00

  • Maribor – Medicinski center CiiM plus, Jezdarska 2, tel.: 070 986 659, narocanje@medicalfabjan.si – pon. do pet. 8:00 – 19:00, sobota: 09:00 – 17:00, nedelja: 09:00 – 14:00

  • Velenje – Sončni Grič 7, tel.: 051 391 195, narocanje@medicalfabjan.si – pon. – pet.: 6:00-8:00 in 16:00 – 20:00, sob. 6:00 – 10:00 in 16:00 – 20:00, ned. 6:00 – 8:00 in 18:00 – 20:00

  • Nova Gorica – pred Casinojem Fortuna, Vipavska cesta 2e – tel.: 051 386 637, covid@fabjan.si – vsak dan 11.00 – 19.00

  • Ajdovščina – BB dermatologija, Barbara Bajc dr. med., Lokarjev drevored 2, tel.: 040 827 456

  • Kranjska Gora – ski parking, tel.: 051 391 195, narocanje@medicalfabjan.si – vsak dan 7:00 – 9:00 in 18:00 – 20:00

  • Brežice – Tovarniška cesta 10, 8250 Brežice, tel.: 051 386 637, covid@fabjan.si – pon. – sob.: 8.00-20.00, nedelja zaprto.

  • Lesce – TNC Center (pred Casino Admiral), tel.: 051 386 637, covid@fabjan.si – vsak dan 8.00 – 20.00

  • Grosuplje – Ljubljanska cesta 65, 1290 Grosuplje (pred Kongo Hotel & Restaurant), tel.: 051 386 637, covid@fabjan.si – pon. – sob.: 8.00-20.00.

 • Na testiranje se je potrebno naročiti na info@medicalfabjan.si ali telefonsko številko posamezne lokacije. Ob prijavi je potrebno navesti: ime in priimek, naslov, datum rojstva, KZZ, telefon in mail ter seveda testirno mesto/kraj in željeno uro testiranja (glede na razpisane ure: npr. med 08:00 – 10:00). Za testirno mesto Koper naročanje ni potrebno.

 • Izvid PCR testa odvzetega do 10.00 ure (vse dni) je običajno zaključen do 18.00 ure. Kdor ima digitalno potrdilo lahko izvid sam natisne preko portala Z-vem, ostalim posreduje klinika izvid na njihovo elektronsko pošto (prosimo, da na to opozorite kliniko). Izvid PCR testa odvzetega zvečer se prejme naslednji dan do 18. ure dan.

 • Izvid HAG testa odvzetega je običajno zaključen v roku 15 – 30 minut in se ga prejme takoj po testiranju.

 • V primeru, da je potrebna na izvidu zavesti tudi številko osebnega dokumenta, mora posameznik na to opozoriti, da laboratorij to doda na izvid.

 • Izvid je dvojezični: slovenščina in angleščina.

 • Potniki pri testiranju potrebujejo potrdilo o opravljeni rezervaciji pri Palmi in pred samim testiranjem na to opozoriti

 • Cena PCR testa znaša 98 €

 • Cena HAG testa znaša 13 € (strošek mednarodnega potrdila)

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov. Izbirate lahko med različnimi načini obročnega odplačevanja vašega oddiha:

 • s kreditnimi karticami DINERS do 12 obrokov brez obresti

 • možnost obročnega plačevanja s kreditnimi karticami NLB (Visa, MasterCard in Karanta do 12 obrokov)

Na naših prodajnih mestih vas bodo seznanili z vsemi možnostmi obročnih odplačevanj ter vam po želji pripravili informativni izračun.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.

Potovanja v Turčiji

Počitnice v Turčiji

Za popoln oddih – dodatni ogledi in izleti

 
PAMUKKALE – BOMBAŽNI GRAD
Odhod iz hotela v zelo zgodnjih jutranjih urah. Prek pogorja Taurus se boste odpeljali proti notranjosti Turčije, kjer boste lahko med vožnjo, na približno 1.000 m nadmorske višine, opazovali rodovitno pokrajino. V mestu Denizli se boste ustavili v trgovini s tekstilom, po katerem ta predel tudi slovi (predvsem izdelki za dom). Postanek za kosilo. Pot boste nadaljevali v Pamukkale, kjer si boste ogledali znamenite terase v dolžini 2.700 m in širini 300 m, ki so nastajale tisočletja in so pod Unescovo svetovno dediščino. Ob terasah se nahajajo dobro ohranjeni ostanki antičnega mesta Hierapolis, ki je nastalo zaradi zdravilnih učinkov termalne vode in se ponaša z gledališčem, ki je sprejel 15.000 ljudi in je nedvomno vreden ogleda.
ANTIČNE SIDE IN Z LADJICO PO MANAVGATU
Na poldnevnem izletu boste obiskali največjo mošejo na Mediteranu in trgovinico s pravim turškim tekstilom. Sprehodili se boste med antičnimi ostanki mesta Side, kjer se prepletata antika in sodobni mestni utrip. Imeli boste nekaj prostega časa za raziskovanje po svoje ali nakup spominkov. Večer boste zaključili v mestu Manavgat, kjer se boste vkrcali na ladjico in zapluli do rečnega izliva v morje. Na poti boste občudovali čudovito naravo, posadka pa vam bo ob živih barvah sončnega zahoda postregla z večerjo.

MYRA IN POTOPLJENO MESTO KEKOVA
Po zajtrku se boste odpeljali po slikoviti likijski pokrajini, kjer polne plaže nadomestijo skriti zalivi, neokrnjena narava, vonj po sivki, meti ter timijanu in kjer so živeli najbolj skrivnostni ljudje v antiki. Pot vas bo vodila do Myre, antičnega mesta legend in velikih civilizacij s cerkvijo sv. Nikolaja. Nato sledi ogled glavne znamenitosti mesta, več kot 2.500 let starih grobnic, ki so vklesane v skale nad mestom. Po kosilu boste z ladjico zapluli do potopljenega mesta Kekova, kjer boste imeli nekaj prostega časa za kopanje.
TURŠKI HAMAM
Turki pravijo, da če v Turčiji ne obiščeš hamama, je to tako kot da nisi bil v Turčiji. Gre za turško kopel, razvajanje, ki se začne s savnanjem in mu sledi peeling telesa, s katerim odstranijo odmrlo kožo, za zaključek pa še polurna masaža z olji. Razvajanje, ki ga v Turčiji ne smete zamuditi.
JEEP SAFARI
Vožnja z jeepi po pogorovju Taurus traja približno šest ur. Le nekaj kilometrov od turističnih letovišč boste že lahko začutili pridih prave Turčije – divjo naravo in skromne vasice. Postanek v eni izmed vasic, kjer si boste ogledali tipično hišo in vaško mošejo. Sledi kosilo ob reki in možnost ohladitve v osvežujoči vodi. Razgibano in zabavno.
MINI MODRO KRIŽARJENJE
Po zajtrku se boste odpravili iz hotela v kemersko marino, se vkrcali na ladjico in pluli vzdolž obale, od koder se odpira prelep pogled na gorovje Taurus. Sledi postanek ob antičnem mestu Phaselis (po želji ogled) in prosti čas za kopanje. Izlet traja približno osem ur, na ladji boste imeli tudi okusno lahko kosilo, ves čas pa vam bo na voljo pijača (brezalkoholni napitki in določene lokalne alkoholne pijače).
ANTALYA PONOČI in AQUARIUM
Iz hotela se boste odpeljali do Antalye, kjer se boste najprej ustavili v trgovini z usnjem, nato pa obiskali Aquarium z najdaljšim vodnim tunelom v Evropi. Nadaljevali boste do starega mestnega jedra Antalye, kjer boste imeli nekaj prostega časa za raziskovanje po svoje. Mahnite jo med ozke kamnite uličice ali pa se preizkusite v barantanju na bazarju. Izlet boste zaključili z ogledom slapu Karpuzkaldirana, ki se izliva v morje na višini 39 metrov.
ZNAMENITA PREDSTAVA »FIRE OF ANATOLIA«
Iz hotela se boste odpeljali do arene Aspendos, kjer si boste ogledali spektakularno plesno predstavo z več kot sto plesalci, ki bodo predstavili tipične plese vseh turških regij. Ljubitelji dinamičnih plesnih ritmov boste navdušeni.