Grčija

»Ellada mou!«

Tako rečeš Grčiji, če jo obožuješ. Palmovci smo v modro – belo deželo zaljubljeni že celih dvajset let. Opajamo se z zgodbami in s smehom, z oljčnim oljem in feto, z borovci in morjem, s kaloričnimi »galaktoboureki« in z mediteransko dieto, z domačnostjo, gostoljubnostjo in »siga siga« ritmom. Ne pojdite v Grčijo le na morje. Škoda bi bilo. Spoprijateljite se z grškim duhom, ki živi za velike trenutke.

Zakaj v Grčijo? »Vsak izmed grških otokov je čudovit, ima svoj trden in nepopustljiv, ponosen in iskriv značaj«, je v svoji znameniti knjigi o grških otokih zapisal Lawrence Durrell. Dežela antičnih bogov je počitniški raj s veliko sonca, prelepimi plažami in božansko kulinariko. Življenje na grških otokih in celini je pestro, pisano in polno življenja. Grčija zasvoji romantike, užitkarje, raziskovalce po duši in nočne ptice, saj so Grki prvaki v uživanju v kavarnah, tavernah, klubih in bouzoukiah (priljubljeni nočni ljubi, kjer vrtijo grško glasbo). Grki svoje goste sprejmejo glasno, iskreno in nevsiljivo. Gostoljubje imajo v naravi in ker so hoteli velikokrat v lasti družin, se boste tu počutili kot člani velike grške družine.REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM


Zakaj se First Minute na Mediteranu najbolj splača?

Najvišji popusti

First Minute popusti na MEDITERANU do 1.800 € na prijavo za rezervacije do 30.4.2021.

Varna rezervacija

Za rezervacije do 30.4.2021 omogočamo plačilo minimalne akontacije SAMO 50 € na odraslo osebo. Razliko vplačil do 30% je potrebno poravnati do 15.5.2021, sicer pa po splošnih pogojih/ v kolikor je odhod manj 30 dni od rezervacije potovanja.

Brezplačna odpoved

Za rezervacije do 30.4.2021 z odhodi od 1.6.2021 do 31.10.2021 omogočamo BREZPLAČNO odpoved vaše rezervacije do 15. aprila 2021, brez stroškov.

Brezplačna sprememba

Za rezervacije, ki jih boste izvedli do 30.4.2021 za odhode od 1.6.2021 do 31.10.2021 boste lahko spremenili svojo rezervacijo do 30 dni pred odhodom in jo nadomestili z drugo rezervacijo iz Palmine lastne produkcije (paketne počitnice in potovanja, kjer je organizator TA Palma).

Garancija vračila

Ta Palma se zavezuje, da v roku 14 dni od odpovedi lastnega paketnega potovanja (organizator TA Palma) povrnemo celoten vplačan znesek za paketni aranžma (obdržimo samo administrativne stroške v višini 20€ na prijavo) v kolikor namembna država preide na rdeč, onemogočen seznam potovanj.

Covid garancija

Za Palmine paketne aranžmaje počitnic iz kataloga Mediteran 2021 za rezervacije do 30.4.2021, ki se nanašajo na odhode od 1.6.2021 do 31.10.2021 omogočamo brezplačno spremembo počitnic v kolikor zbolite za Kovid-19 in nam to pisno sporočite od 14 dni do 24 ur pred odhodom, s predložitvijo ustreznega potrdila. Izjeme so tiste rezervacije, ki so napravljene na rednih linijah ali nizko cenovnih prevoznikih. V takšnem primeru veljajo odpovedni pogoji prevoznika.

Asistenca in pomoč za usmerjanje v primeru zahtevanega testiranja

Popolna brezskrbnost pred in med potovanjem

Priporočamo sklenitev zavarovanja odpovedi potovanja in dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini. Za izbiro najbolj primerni zavarovanj se posvetujte s Palminimi svetovalci.

Možnost plačila na obroke

Možnost plačila do 12 obrokov.

Gotovinski popust

3% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 60 dni pred potovanjem.

Vabljeni k branju blogov z doživetih počitnic pod Palmo

 • Septembra na Kos
  PREVERI
  Po zdravje in morski vitamin

 • Zeleni Krf
  PREVERI
  Zapis naše predstavnice Brine Gomzi

 • Mistična Kreta
  PREVERI
  Grčija, a zelo drugačna

 • Rodos
  PREVERI
  Grški otok naravnih lepot

 • Kreta
  PREVERI
  Otok za vse okuse

 • Santorini
  PREVERI
  Raj za romantične in navdihujoče počitnice

 • Karpatos
  PREVERI
  Ljubezen na prvi pogled

 • Lefkas
  PREVERI
  Otok, ki vas bo popolnoma prevzel

 • Kos
  PREVERI
  Varne in lepe počitnice, kot še nikoli

 • Ooopa, Poletje v Grčiji
  PREVERI
  Palmina predstavnika z informacijami iz prve roke

 • Popoln grški trio
  PREVERI
  Palmovci smo v modro – belo deželo zaljubljeni že celih dvajset let.

Namigi za doživetja

 • Na Kreti lahko v enem dnevu raziskujete življenje prve evropske civilizacije pred več kot 4.000 leti v muzeju v Heraklionu, iščete Ariadnino nit v palači Knosos, kjer je bil center minojske civilizacije, vijugate med dramatičnimi soteskami in hribi, si delite kosilo z družino v tradicionalni vaški taverni, se okopate v miniaturnem zalivu daleč od oči.

 • Odkrijte otok Skiatos, ki kljub svoji majhnosti, meri namreč le 50 kvadratnih kilometrov, vsakič znova očara s svojo veličastno lepoto. Prevzel je tudi ustvarjalce priljubljenega mjuzikla Mamma Mia, ki so na Skiatosu posneli najlepše uvodne dele filma.

 • Največji grški biser v Kikladskem otočju in otok cvetočih oleandrov Naxos slovi po najdaljših grških plažah. Plaža Plaka je najdaljša otoška lepotica, ki navdušuje z belim peskom ob turkiznem morju.

 • Obiščite prestolnico Rodosa, ki očara obiskovalca z enim najbolj ohranjenih srednjeveških jeder pod zaščito UNESCA, kjer domačini živijo in delajo v istih stavbah kot vitezi sv. Janeza pred šestimi stoletji. Protiutež sta živahen nočni utrip tega mesta in njegova moderna duša.

 • Na pristnem grškem otoku Karpatos vas bo očarala pravljična vasica Olympos, ki s kamnitimi hišami ohranja starodavne krajevne navade. Ženske še danes nosijo tradicionalna oblačila izpred stoletij, starejši prebivalci pa govorijo starinsko narečje.

 • Naj vas začarata slikovita pokrajina in neokrnjena narava otoka Samosa, najbolj zelenega grškega otoka v Egejskem morju.

 • Ikoničen otok Kefalonija je pod žarometom svetovne slave, uvrstili so ga med deset najlepših turističnih ciljev sveta, na njem pa so posneli tudi film Corellijeva mandolina.

 • Očarljivi Santorini je kot magnet za romantične duše, njegova največja posebnost in hkrati privlačnost je napol potopljena kaldera z mogočnimi klifi, ostanek grebena vulkanskega kraterja.

 • Zakintos je med Slovenci eden od najbolj priljubljenih grških otokov. Na njem najdete vse: čudovite plače, tradicionalne vasice, živahno nočno življenje in podvodni svet, kjer kraljujejo želve velikanke Caretta-Caretta.

 • Kos, otok očeta medicine Hipokrata, je raj za družinske počitnice v all inclusive hotelih.

 • Otok najlepših plaž Mediterana Lefkas, hrani čare v pristni domačnosti, čudovitih plažah, strmih klifih, tradicionalnih vasicah in v (po grški meri ukrojenem) nočnem utripu.

 • Kalamata je drugo največje mesto na ikoničnem grškem polotoku Peloponez, navdušuje s svojim privlačnim starim mestnim jedrom, bogato kulturo in svetovno znanimi olivami.