Božičkova pravljica – kjer je praznično vse leto

Se tudi vi že jeseni veselite decembrskega božičnega vzdušja in odštevate dneve do najbolj čarobnih trenutkov v letu? Vabimo vas v Božičkovo deželo, na Laponsko, kjer neprestano odmevajo božične pesmi in je v zraku tisto posebno pričakovanje z vsemi pravljičnimi trenutki – Božiček se pripravlja na najpomembnejši dan v letu, škrati skrbno zavijajo darila in pripravljajo jelene na božično vprego.

SPOZNAJTE ROVANIEMI v polnem sijaju, božično prestolnico Laponske in dom pravega Božička, kjer je praznično vseh 365 dni. Pod »zasneženo« Palmo poletimo direktno iz Ljubljane.

Za vse velike in male otroke

Doživite zimsko pokrajino s pasjo vprego, na motornih saneh se zapeljite po zaledenelih rekah in jezerih, zazrite se v zeleno čarobnost severnega sija in si na odprtem ognjišču sredi divje zasnežene pokrajine specite slastne prigrizke.«



5 TOP POSEBNIH DOŽIVETIJ na obisku pri Božičku

– IZLET Z MOTORNIMI SANMI ali HUSKIJI PO ZASNEŽENI POKRAJINI

Nepozabno doživetje je vožnja s sanmi ali huskiji po zasneženi pokrajini, neskončna belina in vožnja po osrčju neokrnjene pokrajine, kjer se boste zapeljali po zamrznjenih rekah, po hribih in dolinah, od koder se bodo ponujali nepozabni pogledi na prostrano zimsko kuliso.



– OBISK BOŽIČKOVE VASICE

Na obisku Božičkove vasice boste lahko čarobnost občutili na vsakem koraku in Božičkovi palčki vas bodo sprejeli z največjo merico dobrodošlice. Obiskali boste lahko Božičkovo hišo in se z njim lahko tudi kaj pogovorili ter mu zaupali vaše želje. V vasici je na voljo veliko število trgovinic in tudi Božičkova pošta, kjer njegovi pomočniki prebirajo pisma iz celega sveta.



– SAMIJI IN NJIHOVI JELENI – vožnja z jelenjo vprego

Stopite v stik z domačini in spoznali boste bogato kulturo Samijev, edinega priznanega avtohtonega ljudstva v Evropi, ki ima na Finskem lasten parlament. To starodavno ljudstvo se že stoletja ukvarja z rejo severnih jelenov, prav takih, ki se vsako leto z Božičkom podajo na prazničen potep deljenja daril. Na farmi severnih jelenov se boste lahko podali na pot z jelenjo vprego.



– OBIŠČITE NAJBOLJ SEVERNO LEŽEČI ŽIVALSKI VRT

Živalski park Ranua velja za najbolj severno ležeči živalski vrt in je dom mnogim živalim arktičnega območja, med njimi so los, severni medved, sivi volk, … pravo doživetje za vse generacije in ogled živali, ki jih večinoma poznamo samo iz pravljičnih podob.



– Z MALO SREČE OGLED SEVERNEGA SIJA

Na seznamu mnogih popotnikov se skriva želja, da bi nekoč uvideli Severni sij. Ta neverjetna, samo ponoči vidna svetloba v zgornjih delih ozračja je ena najlepših videnih naravnih pojavov, ki ga je moč opazovati samo na severni polobli. S kančkom sreče bomo na nočnem nebu pod milijoni zvezd videli svetlobo severnega sija.



ČAROBNO. PRAVLJIČNO. NEPOZABNO.

Takšno kot je življenje samo, Palmovci pa vam poleg vseh doživetij, radi pomagamo tudi, da se vas »Svet dotakne«.