Sejšeli

Vrnitev v modro laguno

Sejšele sestavlja 115 otokov v Indijskem oceanu, kjer ima morje prijetnih 25 stopinj. Bela, zelena in modra so skoraj edine barve in vse, če odštejemo pisana oblačila in sadje. Bujno tropsko rastje, bel pesek in modre lagune so vse, kar človek potrebuje za popoln odklop. Največji otok Sejšelov Mahe ima obalo iz granita z velikimi, zaobljenimi kamni, ki vabijo k poležavanju in preskakovanju. Zakaj na Sejšele? Bujno naravno okolje Sejšelov je idealno prizorišče za mirne družinske počitnice ali romantiko v dvoje. Sejšeli veljajo za enega najlepše ohranjenih tropskih rajev, ki se ponaša z nekaterimi najbolj sanjskimi plažami na svetu. Številne živalske vrste se na otokih odlično počutijo. Sejšeli so raj za opazovanje ptic in uživanje v njihovem petju ter barvah. Grebeni, kanjoni, plitve police, zanimive razbitine, ostanki prekrasnih koralnih vrtov, pisane ribice in toplo in čisto morje uvrščajo Sejšele v sam vrh potapljaških destinacij.
Namigi za doživetja

 • Doživite naravni park na otoku Praslin, ki je na seznamu svetovne dediščine Unesca in se ponaša s številnimi endemičnimi vrstami. Poiščite unikatni morski kokos ‘coco de mer’, ki dozoreva 30 let. Poseben je tudi zato, ker menda v celoti spominja na ženske obline.

 • Jadranje po kristalnem morju med sejšelskimi otoki bo v vas prebudilo zvezdniški občutek.

 • Raziščite otoček La Digue, kjer je narodni park s prelepimi turkiznimi zalivčki in značilnimi kamnitimi skulpturami.

POGOJI ZA VSTOP NA SEJŠELE
 • Vstop na Sejšele se omogoči samo osebam, ki predložijo negativen PCR test COVID-19, ki ni starejši od 72 ur pred prihodom/pristankom na Sejšelih.

 • Potrdilo mora biti v pisni ali elektronski obliki in izdano v angleškem jeziku ter mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, datum in uro testa, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel test, uporabljeno tehniko za izvedbo testa, negativni rezultat testa ter številko osebnega dokumenta s katerim boste potovali. Samoplačniški test z obveznim naročanjem lahko opravite v pristojnih zavodih, zdravstvenih domovih in bolnicah – potrjen negativni PCR test ne sme biti starejši od 72 ur od pristanka na letališču na Sejšelih.

 • Osebam, ki prihajajo iz držav z velikim številom primerov COVID-19 (seznam se dnevno spreminja) vstop ni dovoljen.

 • Potniki morajo znotraj 72 ur do najkasneje 3 ur pred prihodom na Sejšele pridobiti dovoljenje za vstop v državo Travel Authorisation in shraniti kopijo dovoljenja (za mladoletne osebe izpolnijo vlogo starši ali skrbniki). Letalski prevozniki morajo preveriti dovoljenja potnikov preko spletne strani Travel Authorisation Status Check. V primeru nujnega oz. nepredvidenega potovanja potniki lahko uporabijo hitro vlogo, ki stane dodatnih 90€ za vsakega potnika.

 • Potniki morajo izpolniti izjavo o zdravstvenem stanju ob prihodu in odhodu iz Sejšelov.

 • Potniki morajo za čas njihovega bivanja imeti sklenjeno mednarodno zdravstveno zavarovanje za kritje stroškov povezanih z boleznijo COVID-19.

 • Potniki bodo lahko ob prihodu v državo naključno testirani na COVID-19.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

POMEMBNO

Vsi podatki so informativni in se nenehno spreminjajo. Zato svetujemo, da pred nakupom in odhodom na potovanje ter v času potovanja preverjate vse informacije na uradnih straneh tako v Sloveniji, kot tudi straneh države, kamor potujete. Enako velja tudi za pravila prevoznikov. Seveda smo vam ob rezervaciji na voljo za vse dodatne informacije in asistenco. Z našo ekipo strokovnjakov bo vsekakor lažje.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.