Neomejena količina sonca, rajske plaže s turkiznim morjem in odkrivanje novih kotičkov

Vse to in še več boste našli v toplem in sanjskem kotičku sveta, imenovanem Zanzibar. Priljubljeni Zanzibar je sanjski otok, ki leži v Indijskem oceanu, le 50 km od vzhodne afriške obale in spada pod barvito Tanzanijo. Počitnice ob morju so vedno kot zdravilo, zato se boste lahko na rajskem Zanzibarju dodobra prepustili romantičnim podobam, turkiznemu morju v vseh možnih odtenkih, se predajali neokrnjenim belim peščenim plažam in nadvse uživali v pisanem podvodnem svetu. Ta neverjeten naravni akvarij skriva toliko pisanega življenja pod vodno gladino, da boste povsem očarani. Prav posebno starodavno energijo pa boste lahko občutili v glavnem mestu Stone, ki je uvrščen tudi na seznam Unescove svetovne dediščine. Zanzibar velja za topel kotiček sveta, kjer je sonca v izobilju, zato ga lahko obiščete v vseh letnih časih. Morje vas bo skozi vso leto grelo nekje med 26 C° in 28 C°. Neskončno je razlogov, zakaj obiskati Zanzibar, zato vabljeni pod Palmo, da skupaj doživimo peščene plaže, kjer modrina ne pozna meja!

Namigi za doživetja

 • poležavanje na idiličnih plažah, kjer se boste popolnoma spočili,

 • možnost aktivnih počitnic: snorkljanje in raziskovanje pisanega podvodnega sveta, kajtanje, surfanje, vožnja s kolesom po peščeni obali in obisk sosednjega otoka, …

 • Modri safari z raziskovanjem podvodnega sveta ali izlet do otoka Chumbe, ki mu pravijo zanzibarsko morsko svetišče, polno pisanih kora, rib in igrivih delfinov,

 • doživetje notranjosti Zaznibarja z obiskom bujnega tropskega gozda in obisk glavnega mesta Stone z živahnimi ulicami in neverjetno tržnico Darajani,

 • pestra zgodovina in bogata kulturna dediščina – živahni bazarji, mošeje in hiša v spomin legendarnemu pevcu Freddieju Mercuriju, ki se je rodil v Zanzibarju,

 • primerna destinacija tudi za družine s pestro ponudbo z različnimi aktivnostmi in all inclusive hoteli.

POGOJI ZA VSTOP NA ZANZIBAR/TANZANIJO
 • Vstop na Zanzibar se brez napotitve v karanteno omogoči osebam, ki predložijo negativen PCR test COVID-19, ki ni starejši od 72 ur pred prihodom/pristankom na Zanzibarju/Tanzaniji (otroci do 5. leta v spremstvu starša ali skrbnika testa ne potrebujejo) .

 • Potrdilo mora biti v pisni ali elektronski obliki in izdano v angleškem jeziku ter mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, datum in uro testa, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel test, uporabljeno tehniko za izvedbo testa, negativni rezultat testa ter številko osebnega dokumenta (osebna izkaznica ali potni list – dokument s katerim boste potovali). Samoplačniški test z obveznim naročanjem lahko opravite v pristojnih zavodih, zdravstvenih domovih in bolnicah – potrjen negativni PCR test ne sme biti starejši od 72ur od pristanka na letališču na Zanzibarju/Tanzaniji.

 • Dodatno potrebuje VSAK POTNIK ZNOTRAJ 24 UR PRED VSTOPOM NA ZANZIBAR/TANZANIJO izpolniti spletni obrazec, ki ga najdete na povezavi https://healthtravelznz.mohz.go.tz/traveller/#/home. Obrazec je v angleškem jeziku in ga izpolni vsaka oseba posamezno (tako odrasle osebe, kot otroci). Pomembno je, da v obrazec navedete tisti potovalni dokument s katerim boste potovali oz. se zglasili na letališču. Izpolnitev obrazca je zavezujoča za vse potnike. Osebe, ki prihajajo iz držav z velikim številom primerov COVID-19 (seznam se dnevno spreminja), bodo na vstopni točki v državo testirani s HAG (hitri antigenski test). Test je samoplačniški in znaša 25 USD/osebo.

 • Vse osebe morajo imeti tudi urejen vstopni vizum in veljavno dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, ki krije tudi COVID zdravljenje.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

POMEMBNO

Vsi podatki so informativni in se nenehno spreminjajo. Zato svetujemo, da pred nakupom in odhodom na potovanje ter v času potovanja preverjate vse informacije na uradnih straneh tako v Sloveniji, kot tudi straneh države, kamor potujete. Enako velja tudi za pravila prevoznikov. Seveda smo vam ob rezervaciji na voljo za vse dodatne informacije in asistenco. Z našo ekipo strokovnjakov bo vsekakor lažje.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.