Zelenortski otoki / Cabo Verde

Afriški karibi

Zelenortski otoki ali Cabo Verde predstavljajo najbolj zahodno točko Afrike. Otoki so vulkanskega izvora in so bili pred odkritjem v 15. stoletju nenaseljeni ter brez flore in favne. Portugalci so otoke naselili in danes so priljubljena počitniška destinacija, ki navdušuje s prelepimi plažami, živahno mešanico afriške in portugalske kulture, izvrstno kulinariko in mnogimi možnostmi za aktiven oddih. Zakaj na Zelenortske otoke? Rajske plaže in kristalno čisto morje so na Zelenortskih otokih dosegljivi brez običajne turistične gneče. Prijazni domačini so potomci portugalskih priseljencev in afriških sužnjev, ki se povečini ukvarjajo z ribolovom in radi izdajo, kakšen je bil ulov dneva. Naslednje zelenortsko presenečenje je kulinarika. Ribje jedi zasedajo najvišja mesta. Prijetna klima in relativna bližina Evrope uvrščajo Zelenortske otoke med idealne destinacije za »zimski pobeg na toplo«.

Namigi za doživetja

  • Pridružite se surfarjem in kajtarjem. Vetrovni dnevi in dolge peščene plaže ter čisto morje ustvarjajo idealno kuliso.

  • Zares očarljive morske prebivalke zelenortskih otokov so želve. Opazujte jih z masko – v naravnem okolju in »od blizu« so še bolj posrečene.

  • Poskusite Cachupo – tradicionalno obaro iz rib in fižola. Za večerjo se lahko tokrat odločite za jastoga. Ali pa vam bolj diši hobotnica?

  • Preživite večer v mestu Santa Maria – prestolnici priljubljenega otoka Sal. Tam se lahko okrasite s pisanimi izdelki s tržnice in glasno klepetate na večerji v kakšni izmed ribjih restavracij.