Jordanija

Biser Bližnjega vzhoda

Čaka vas spektakularen spust z visokega platoja, ki 1000 metrov nad morjem pokriva večino dežele, do najnižje točke na Zemlji ob Mrtvem morju. Doživite pot skozi kanjon do zakladnice v Petri, rožnatem mestu Nabatejcev, ki je še vedno dom plemena puščavskih beduinov. Zakaj v Jordanijo? Zaradi gostoljubnih Jordancev, ki bi za dobro počutje gosta premikali gore, zaradi pestrosti naravnih in kulturno-zgodovinskih lepot, ki je celo večja od tiste v Egiptu, pa čeprav je ta 10-krat večji od Jordanije, zaradi Petre, rožnatega mesta Nabatejcev, »starega pol toliko kot čas«, ki je hkrati dom enega zadnjih plemen beduinov, ki živi v puščavi, ter zaradi ene najlepših puščav sveta Wadi Rum, ki je navdihovala legendarnega Lawrenca Arabskega. Tam sončni zahod na rožnatih skalah in zvezdnato nebo nad peskom zdrznejo vse čute.

Preberite si blog o doživetjih v Jordaniji

»A ti pa spet v Jordanijo?«

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od marca do maja ter
od septembra do novembra
Valuta Časovna razlika
Jordanski dinar (JOD) +1 ura (AST)
Jezik
Arabščina
Vizum za državljane Slovenije
Da – več informacij
Obvezna cepljenja
Da – več informacij

Namigi za doživetje

  • Lebdenje na Mrtvem morju, ki ima 10-kratno slanost Mediterana in iz plavalca naredi hrošča, ki uživa na hrbtu z vsemi štirimi v zraku,

  • ogled ohranjenih grško-rimskih mest, arabske palače v puščavi, Mojzesove gore Nebo, doline reke Jordan, krščanskih mozaikov in križarskih gradov,

  • kopanje v toplem Rdečem morju ter ogled koralnih grebenov in tropskih rib v Akabskem zalivu

  • ogled modernega in tradicionalnega Ammana, prestolnice na sedmih gričih, njenih živih ulic, stopnišč, tržnic, restavracij in teras, ustvarjenih za užitke ob vodni pipi,

  • po stopinjah kraljeve družine Hašemitov, ki je Jordanijo spretno približala zahodu in dosegla status najvarnejše bližnjevzhodne dežele – tujci so jo poimenovali celo Švica Bližnjega Vzhoda,

  • ogled Petre – rožnatega mesta, ki so ga l. 2007 uvrstili na seznam novih sedmih čudes sveta. Naravna kulisa za Petro, kot so jo poznala že ljudstva pred dvema tisočletjema, je neverjetna. Rožnato skalovje je nenavadnih oblik in dinamike, v živo vrezani kanjoni so kot žile živega sistema, skrivnostne votline in jame pa kot njegovi notranji organi.

POGOJI ZA VSTOP V JORDANIJO
  • Za vstop je potrebno izpolniti obrazec

  • Skleniti je potrebno zdravstveno zavarovanje, ki pokriva Covid zavarovanje

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Ni omejitev

POMEMBNO

Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja v Jordanijo in povratka v Slovenijo.

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov. Izbirate lahko med različnimi načini obročnega odplačevanja vašega oddiha:

  • s kreditnimi karticami DINERS do 12 obrokov brez obresti

  • možnost obročnega plačevanja s kreditnimi karticami NLB (Visa, MasterCard in Karanta do 12 obrokov)

Na naših prodajnih mestih vas bodo seznanili z vsemi možnostmi obročnih odplačevanj ter vam po želji pripravili informativni izračun.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.