Maroko

Doživite pravljico med morjem in puščavo

Doživite pravljico med morjem in puščavo – veter z Atlantika, vonj po Mediteranu, visoko gorovje Atlasa, obdelana polja, zelene oaze, velika kraljeva mesta in tišino med sipinami. Maroko je začaral že toliko umetnikov in zvezd! Pridružite se jim, to bo festival za vse čute! Zakaj v Maroko? Zaradi naravne pestrosti – vetra z Atlantika, vonja po Mediteranu, visokega gorovja Atlas in puščavskega sveta, zaradi mehkih sipin, ki spreminjajo barvo po soncu od zlato rumene do večerne rdeče in zaradi najlepših sončnih zahodov v puščavi, zaradi slikovitih utrjenih vasic ali ksarov sredi puščave, kjer so doma staroselska barberska plemena, kasb in utrdb, kjer so nekoč počivale karavane, zaradi kraljevih mest, sijajnih palač, mošej in mestnega vrveža v medinah (starih mestnih jedrih) ter zaradi ljudi, ki obiskovalce z odprtimi rokami sprejmejo medse in v prvi minuti postrežejo čaj z listom sveže mete.Zakaj v Maroko s Palmo?

 • Zaradi naravne pestrosti – vetra z Atlantika, vonja po Mediteranu, visokega gorovja Atlas in puščavskega sveta.

 • Ker je s svojo tradicijo, barvitostjo, vzorci in starimi obrtmi začaral toliko umetnikov in obiskovalcev.

 • Zaradi slikovitih utrjenih vasic ali ksarov sredi puščave, kjer so doma staroselska barberska plemena.

 • Zaradi Marakeša, ki očara s palačami, mošejami in trgom Djemaa el-Fna s krotilci kač, pripovedovalci zgodb, vrači, pouličnimi umetniki in prodajalci slastnega tajina.

 • Zaradi jeep safarija po prostranih puščavskih sipinah Erg Chebbi, čudovite in globoke soteske Todrem doline reke Dades in berberskih vasic, kot je Ait Benhaddou pod zaščito Unesca.

 • Zaradi slastne maroške hrane, ki nas razvaja na vsakem koraku.

Več o tem preberite v blogih:

Maroška pravljica

Rolling down to Marrakech

Bon Voyage: čarobni Maroko

Maroška pravljica ali kako začutiti moč večne ljubezni

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od septembra do maja
Valuta Časovna razlika
Maroški dirham (MAD) -1 ura (WET)
Jezik
Arabščina
Vizum za državljane Slovenije
Ne
Obvezna cepljenja
Ne

Palma priporoča

Namigi za doživetje

 • Ogled nekoč glavnega mesta Fesa, maroškega Versaillesa Meknesa, antičnega Volubilisa in Bogartove Casablance.

POGOJI ZA VSTOP V MAROKO

Za vstop v Maroko veljajo naslednji pogoji :

OBRAZCI:
VSI potniki morajo pred odhodom obvezno izpolniti obrazec, ki ga najdete na https://www.onda.ma/form.php. Obrazec je potrebno izpolniti in natisniti, ter ga v tiskani obliki pokazati letališkemu osebju.

Vir informacij z dne 7.10.2022

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov. Izbirate lahko med različnimi načini obročnega odplačevanja vašega oddiha:

 • s kreditnimi karticami DINERS do 12 obrokov brez obresti

 • možnost obročnega plačevanja s kreditnimi karticami NLB (Visa, MasterCard in Karanta do 12 obrokov)

Na naših prodajnih mestih vas bodo seznanili z vsemi možnostmi obročnih odplačevanj ter vam po želji pripravili informativni izračun.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.