Malaga in Costa del Sol

 

Kjer je sonce doma

Španska »Sončna obala« je pravi magnet za vse počitnic željne popotnike, saj se ponaša s kar 300 sončnimi dnevi, kopalna sezona se prične že v mesecu aprilu. V paradižu privlačnih in živahnih turističnim mest, se najdejo tudi spokojne vasice, predvsem v gričevnatem zaledju, od koder lahko opazujete ve kot 300 km dolg obalni pas. V nizu najbolj priljubljenih počitniških središč kot so Torremolinos, Fuengirola, Mijas, Marbella bo vsak našel nekaj zase. Letovišča privabljajo športne navdušence, družine, golfiste, ljubitelje razkošja, romantike in raziskovalce.

 

Zakaj na špansko sončno obalo?

Seveda zaradi sonca, morja in bogatega izbora mondenih ali bolj odmaknjenih in zasanjanih turističnih središč. Če k temu dodamo še odlično špansko kulinariko, izbiro vodnih in drugih športov ter seveda bogato kulturno in zgodovinske zaledje, ki s svojimi slikovitimi mesti in romantično ter divjo naravo razvaja na vsakem koraku. Je odlično izhodišče raz raziskovanje temperamentne Andaluzije.

 

Namigi za doživetja – Malaga in Costa del Sol

  • Sonce in plaže, ki jim kar ni videti konca,

  • živahna mesta s slikovitimi marinami in odličnimi restavracijami,

  • raziščemo Malago – mesto z dušo, ki vas bo razvajalo s številnimi umetniškimi galerijami in velikim duhom slikarja Pabla Picassa,

  • odlično izhodišče za vse raziskovalce in ljubitelje narave, saj se bomo odpravili na potep po romantični in slikoviti Andaluziji, obiskali Granado s čudovito mavrsko trdnjavo Alhambro, se peljali mimo neskončnih oljčnih nasadov do Cordobe in Seville, se spustili vse do Gibraltarja in od daleč pokukali v Afriko ter se za zaključek razvajali v enem od turističnih središč na Sončni obali.

  • na svoj račun bodo prišli ljubitelji golfa in raznovrstnih vodnih športov,

  • odklop v tipični andaluzijski vasici Mijas, ki se dviga visoko nad morjem.