Španija

Dežela Fieste in sieste

Španija je dežela Fieste in sieste, raziskovalcev in pomorščakov, kastanjet in flamenka, nogometa in filma, sangrie in paelle. Ime izhaja iz besede Ispania, ki pomeni »dežela zajcev«. Španija ima več kot 8000 km plaž in največje število barov v EU.Prepustite se španskemu življenjskemu ritmu in se nalezite ljubezni do rdeče barve, ki se zliva s špansko strastno dušo. Zaplešite! Sanjajte! Prepustite se zimzeleni španski filozofiji »mañana, mañana« in odložite na jutri, kar ni nujno storiti danes …Zakaj v Španijo? Španci so narod, ki si je sposoben vsak večer izmisliti dober razlog za bučno fiesto. Dan najraje začnejo s paradižnikom in končajo s sangrio. Samosvoji Katalonci so posebna španska zgodba. Na obali Katalonije, vas bo prevzela lepotna kraljica med mesti, pisana Barcelona. Gaudijevi arhitekturni presežki se tam ne zdijo več nori, dan se začne, ko pade noč in tapasi so božanski. Rajske katalonske obale vabijo, da se naužijete sonca, intenzivnih barv in drznosti duha! Bogata tradicija je ne glede na moderne tokove ohranila svoj značaj. Španija je pionirka v modernistični arhitekturi (Gaudi) in avantgradni umetnosti (Dali, Miro, Picasso).

 

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM

BREZPLAČNA SPREMEMBA

Naj se vaše načrtovanje prične popolnoma brezskrbno. Vse rezervacije paketnih počitnic ali potovanj napravljene do 15. maja 2021, z odhodi po 1. juniju 2021, lahko brezplačno spremenite do 30 dni pred odhodom in jih nadomestite s katero koli ponudbo iz Palmine bogate lastne produkcije (paketne počitnice in potovanja – torej povsod kjer se pojavimo kot organizator) po veljavnem ceniku na dan spremembe, obdržimo samo strošek rezervacije.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

ASISTENCA IN POMOČ ZA USMERJANJE V PRIMERU ZAHTEVANEGA TESTIRANJA

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 60 dni pred potovanjem.

Več o španskih doživetjih si lahko preberete v blogu palminih vodnikov:

Doživeti Madrid in Valencijo

Idealni dan na Costa Bravi

Namigi za doživetja – Madrid

  • Kraljeva palača španskega kralja Juana Carlosa, ki je z 2800 sobanami največja palača v Evropi,

  • trg Plaza de Cibeles z znamenito fontano, trg Plaza de la España s kipom Don Kihota in Sanča Panse in najlepši renesančni trg Plaza Mayor,

  • veličastni muzej El Prado, ki združuje najboljša dela Goye, Velazqueza, El Greca in drugih velikanov umetnosti,

  • neverjetni El Rastro, največja evropska tržnica na prostem v srcu starega Madrida,

  • mestni park Buen Retiro – dobesedno Dober počitek, ki gosti številne prireditve in festivale.

Namigi za doživetja – Barcelona

  • La Rambla je glavna ulica, ki vodi do morja in kjer se zabava nikoli ne konča. Ne spreglejte pisane tržnice La Boqueria.

  • Dela znamenitega arhitekta Gaudija – Sagrada Familia, Park Guell, Casa Mila.

  • Camp Nou stadion in muzej, dom nogometnega kluba Barcelona.

  • Hrib Montjuic, ki ponuja idiličen panoramski pogled na mesto.

  • Muzeja velikanov nadrealizma Picassa in Miroja.