Španija

Dežela Fieste in sieste

Španija je dežela Fieste in sieste, raziskovalcev in pomorščakov, kastanjet in flamenka, nogometa in filma, sangrie in paelle. Ime izhaja iz besede Ispania, ki pomeni »dežela zajcev«. Španija ima več kot 8000 km plaž in največje število barov v EU. Prepustite se španskemu življenjskemu ritmu in se nalezite ljubezni do rdeče barve, ki se zliva s špansko strastno dušo. Zaplešite! Sanjajte! Prepustite se zimzeleni španski filozofiji »mañana, mañana« in odložite na jutri, kar ni nujno storiti danes …Zakaj v Španijo? Španci so narod, ki si je sposoben vsak večer izmisliti dober razlog za bučno fiesto. Dan najraje začnejo s paradižnikom in končajo s sangrio. Samosvoji Katalonci so posebna španska zgodba. Na obali Katalonije, vas bo prevzela lepotna kraljica med mesti, pisana Barcelona. Gaudijevi arhitekturni presežki se tam ne zdijo več nori, dan se začne, ko pade noč in tapasi so božanski. Rajske katalonske obale vabijo, da se naužijete sonca, intenzivnih barv in drznosti duha! Bogata tradicija je ne glede na moderne tokove ohranila svoj značaj. Španija je pionirka v modernistični arhitekturi (Gaudi) in avantgradni umetnosti (Dali, Miro, Picasso).

 

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM

POGOJI ZA VSTOP V ŠPANIJO
 • Španija je ukinila PCT pogoj za vstop v državo (velja za državljane EU). Za vstop se tako potrebuje samo še veljaven osebni dokument.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

DODATNA NAVODILA GLEDE NA SPREJETE UKREPE ŠPANSKE VLADE
 • V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, čiščenje sob in menjava brisač na zahtevo gosta, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi okrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.

 • Uporaba mask na destinaciji: Uporaba maske ali druge vrste zaščite ustno-nosnega predela je obvezna za odrasle in otroke, starejše od 6 let, na prostem, v hotelih ter v javnih zaprtih in odprtih prostorih, prav tako na avtobusih/transferjih (hrana in pijača je na avtobusih prepovedana).

 • Ustrezna varnostna razdalja: Na prostem in v vseh zaprtih prostorih – je treba ohranjati ustrezno varnostno razdaljo 1,5m.

 • Zbiranje ljudi: dovoljeno zbiranje ljudi do maksimalno 4 oseb

 • Policijska ura: obvezno upoštevanje policijske ure od 24.00 – 06.00 (odvisno od regije)

 • Športne aktivnosti so dovoljene, medtem, ko so družabni dogodki in nočno življenje prepovedani.

 • Ukrepi v primeru okužbe z Covid – 19 med bivanjem na destinaciji: V primeru morebitne okužbe z Covid -19, se oseba napoti v obvezno karanteno in ustrezno zdravljenje pod nadzorom zdravstvenega osebja. Španska vlada stroškov bivanja v času karantene in zdravstvenega zdravljenja v primeru Covid – 19 ne pokriva. Vsem potnikom svetujemo sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini, ki vključuje tudi Covid -19 zdravljenje. Priporočamo sklenitev zavarovanja Coris. Podrobne informacije dobite pri vašem prodajnem svetovalcu.

POMEMBNO

Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja v Španijo in povratka v Slovenijo.

Več o španskih doživetjih si lahko preberete v blogu palminih vodnikov:

Doživeti Madrid in Valencijo

Idealni dan na Costa Bravi

Španija – za vse čute in okuse

Velikonočni španski trojček

Odkrijte Mallorco

Namigi za doživetja – Madrid

 • Kraljeva palača španskega kralja Juana Carlosa, ki je z 2800 sobanami največja palača v Evropi,

 • trg Plaza de Cibeles z znamenito fontano, trg Plaza de la España s kipom Don Kihota in Sanča Panse in najlepši renesančni trg Plaza Mayor,

 • veličastni muzej El Prado, ki združuje najboljša dela Goye, Velazqueza, El Greca in drugih velikanov umetnosti,

 • neverjetni El Rastro, največja evropska tržnica na prostem v srcu starega Madrida,

 • mestni park Buen Retiro – dobesedno Dober počitek, ki gosti številne prireditve in festivale.

Namigi za doživetja – Barcelona

 • La Rambla je glavna ulica, ki vodi do morja in kjer se zabava nikoli ne konča. Ne spreglejte pisane tržnice La Boqueria.

 • Dela znamenitega arhitekta Gaudija – Sagrada Familia, Park Guell, Casa Mila.

 • Camp Nou stadion in muzej, dom nogometnega kluba Barcelona.

 • Hrib Montjuic, ki ponuja idiličen panoramski pogled na mesto.

 • Muzeja velikanov nadrealizma Picassa in Miroja.