Španija

Dežela Fieste in sieste

Španija je dežela Fieste in sieste, raziskovalcev in pomorščakov, kastanjet in flamenka, nogometa in filma, sangrie in paelle. Ime izhaja iz besede Ispania, ki pomeni »dežela zajcev«. Španija ima več kot 8000 km plaž in največje število barov v EU.Prepustite se španskemu življenjskemu ritmu in se nalezite ljubezni do rdeče barve, ki se zliva s špansko strastno dušo. Zaplešite! Sanjajte! Prepustite se zimzeleni španski filozofiji »mañana, mañana« in odložite na jutri, kar ni nujno storiti danes …Zakaj v Španijo? Španci so narod, ki si je sposoben vsak večer izmisliti dober razlog za bučno fiesto. Dan najraje začnejo s paradižnikom in končajo s sangrio. Samosvoji Katalonci so posebna španska zgodba. Na obali Katalonije, vas bo prevzela lepotna kraljica med mesti, pisana Barcelona. Gaudijevi arhitekturni presežki se tam ne zdijo več nori, dan se začne, ko pade noč in tapasi so božanski. Rajske katalonske obale vabijo, da se naužijete sonca, intenzivnih barv in drznosti duha! Bogata tradicija je ne glede na moderne tokove ohranila svoj značaj. Španija je pionirka v modernistični arhitekturi (Gaudi) in avantgradni umetnosti (Dali, Miro, Picasso).


Zakaj se First Minute za počitnice najbolj splača?

Garancija najnižje cene – Vrnemo razliko

Za vse vplačane aranžmaje do vključno do 28.2. 2021. Če kasneje pod Palmo najdete vašo izbrano ponudbo po ugodnejši ceni vam vrnemo razliko.

Najvišji popusti

First Minute popusti na MEDITERANU do 1.800 € na prijavo za rezervacije do 28.2.2021. Dodaten 3% popust na osnovno ceno ob gotovinskem plačilu celotnega zneska ob prijavi. First Minute se vam najbolj splača. Najnižje cene do vključno 28.2.2021.

NOVO: GARANCIJA ZA SPROŠČENO IN VARNO PRIJAVO

Do 28.2.2021 omogočamo plačilo minimalne akontacije SAMO 50€ na odraslo osebo.
Razliko do 30% akontacije boste lahko doplačali vse do 31.3.2021. Če pa se boste v tem času odločili drugače, boste lahko svojo rezervacijo brezplačno odpovedali.
POMEMBNO: nič vas ne stane, zagotavljamo pa vam GARANCIJO NAJNIŽJE CENE in NAJVIŠJE POPUSTE.

NOVO: COVID GARANCIJA

Vam omogoča brezplačno odpoved Palminega paketnega aranžmaja, v kolikor namembna država preide na rdeč, onemogočen seznam potovanj.

Posebne ugodnosti za otroke

Na Mediteranu otroci potujejo že od 199 €.

Hoteli in objekti

Izbirali boste med največjim številom objektov in hotelov in se tako odločili za tistega po vaši meri.

Možnost plačila na obroke

Možnost plačila do 12 obrokov ali do 3% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi.

Možnost zamenjave rezervacije

Do 30. aprila ali najkasneje do 30 dni do odhoda (za letovanja v aprilu in maju) boste lahko spremenili svojo rezervacijo in jo nadomestili z drugo rezervacijo iz palminega kataloga Mediteran 2021, pri čemer bodo upoštevani tisti popusti, ki se nanašajo na novo izbran objekt; prav tako se bo upošteval takšen popust ki bo veljaven v času spremembe.

Več o španskih doživetjih si lahko preberete v blogu palminih vodnikov:

Doživeti Madrid in Valencijo

Idealni dan na Costa Bravi

Namigi za doživetja – Madrid

  • Kraljeva palača španskega kralja Juana Carlosa, ki je z 2800 sobanami največja palača v Evropi,

  • trg Plaza de Cibeles z znamenito fontano, trg Plaza de la España s kipom Don Kihota in Sanča Panse in najlepši renesančni trg Plaza Mayor,

  • veličastni muzej El Prado, ki združuje najboljša dela Goye, Velazqueza, El Greca in drugih velikanov umetnosti,

  • neverjetni El Rastro, največja evropska tržnica na prostem v srcu starega Madrida,

  • mestni park Buen Retiro – dobesedno Dober počitek, ki gosti številne prireditve in festivale.

Namigi za doživetja – Barcelona

  • La Rambla je glavna ulica, ki vodi do morja in kjer se zabava nikoli ne konča. Ne spreglejte pisane tržnice La Boqueria.

  • Dela znamenitega arhitekta Gaudija – Sagrada Familia, Park Guell, Casa Mila.

  • Camp Nou stadion in muzej, dom nogometnega kluba Barcelona.

  • Hrib Montjuic, ki ponuja idiličen panoramski pogled na mesto.

  • Muzeja velikanov nadrealizma Picassa in Miroja.