Filipini

Dežela z več kot sedem tisoč otoki

Filipini so dežela z več kot sedem tisoč otoki. Odkrijmo arhipelag najstarejših riževih teras, najmanjšega živečega primata na svetu – tarzija, letečih lemurjev, vodnih bivolov in redkih krokodilov. Spoznajmo kraški svet s podzemnimi jamami in umirimo adrenalinski duh z vodnimi športi. Filipini so največji svetovni pridelovalec kokosa. Na tem rajskem otočju se nahaja več kot 340 milijonov kokosovih palm, ki se šibijo pod težo tega priljubljenega tropskega sadeža. Na farmah kokosa izdelujejo tudi svojo različico ruske vodke, lambanog, ki je izjemno močna, vendar naj ne bi povzročala mačka.

Preberite si blog o doživetjih na Filipinih

7641 razlogov zakaj morate obiskati Filipine

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od novembra do aprila
Valuta Časovna razlika
Filipinski peso (PHP) +7 ur (PHT)
Jezik
Angleščina / Filipinščina
Vizum za državljane Slovenije
Ne
Obvezna cepljenja
Da – več informacij

Palma priporoča

Namigi za doživetja

  • Ogled štirinajst milijonske prestolnice Manile z mestnim jedrom, ki se ponaša z arhitekturo španskega kolonialnega obdobja ter s prestižnim predelom Bonificacijem.

  • Sprehod mimo čokoladnih gričkov in srečanje z najmanjšim živečim primatom tarzijem na otoku Bohol. Tarzij je velik kot človeška dlan in aktiven le ponoči. Z videzom spominja na vesoljčka, saj ima značilne velike oči, poseben pa je tudi zaradi skoraj 360 – stopinjskega zasuka glave in petmetrskega skoka v daljavo.

  • Sprehod skozi več tisoč let stare smaragdne riževe terase v Benau.

  • Kajtanje in potapljanje na rajskih plaži White beach na otoku Boracay.