7641 razlogov zakaj morate obiskati Filipine

Toliko je namreč skupno število otokov in malih otočkov z rajskimi plažami, kjer lahko v samotnem zalivu najdete sproščujoč mir ali pa na drugem koncu otoka noro zabavo. Palawan velja za enega najbolj popularnih otokov, s svojo divjino in neokrnjenostjo, vas bo navdušil. Turistično zelo obiskana pa sta Bohol in Boracay.


Najmanjši primati na svetu, roji kresničk in orjaški kiti

Živalski svet na Filipinih je nekaj posebnega. Občutki ob odkrivanju barvitosti koralnih grebenov med katerimi plavajo raznovrstne ribe, plavanju s kiti in delfini ter opazovanju rojev ogromnih kresničk, ki poplesujejo nad vodno gladino, vam bodo še dolgo odzvanjali in lepšali vsakdan tudi po vrnitvi. Najmanjše opice na svetu se imenujejo tarzierke in prebivajo le na otoku Bohol. Gre za endemitsko vrsto primata, ki je velik med 8 in 16 centimetrov, krasi pa ga dvakrat daljši rep. Prepoznaven je predvsem po velikih očeh, ki jih ne more premikati, lahko pa premika glavo za 180 stopinj.


Prebivalci veljajo za enega najprijaznejših narodov na svetu

Poseben čar dajejo deželi njeni izredno prijazni prebivalci, katerih pridne roke obdelujejo riževa polja, pripravljajo raznovrstne morske jedi in pijače iz tropskih sadežev ter vaše telo, če se odločite za masažo, popolnoma sprostijo in mu vdahnejo vitalno energijo. So izredno gostoljubni in pošteni ter vedno pripravljeni pomagati.


Živahna Manila z okolico

Glavno mesto Filipinov je Manila, 14 milijonsko mesto, kjer se lahko sprehodite do starega mestnega jedra in se spoznate z arhitekturo španskega kolonialnega obdobja, občudujete mestni trg Rizal, kjer se je zgodilo nekaj pomembnih zgodovinskih dogodkov. Kitajski vrtovi, finančna moderna četrt Makati in predel Bonifacio, ki velja za prestižnejši del Manile, je le nekaj utrinkov Filipinov, ki jih je potrebno doživeti.

Tinkara Grilc, Palmina vodnica