Kuba

Dežela salse, cigar in belega ruma

Kuba je otoška kraljica Karibskega morja. Ritmi salse, vonj cigar in bel rum se mešajo z večnim duhom revolucije in socializma. Kuba je mešanica močnih občutkov in glasbe, ki je zdravilo za vse življenjske izzive. Tu se rajske plaže in turkizno morje stapljajo z nasadi sladkornega trsa in tobaka, stare ameriške limuzine pa s kolonialno arhitekturo in živahnimi ulicami. Značaja sproščenih Kubancev, ki vse lokale, stanovanja in garaže napolnijo s plesom, se boste hitro nalezli. Zakaj na Kubo? Kubanci s svojim razpoloženjem in odnosom do življenja preženejo vsako zimsko nadlogo. Kolonialna arhitektura in pristni ameriški avtomobili iz 50. let prejšnjega stoletja vas bodo navdušili, še posebej, če se boste z jeklenim lepotcem tudi zapeljali. Salsa, ta afro – kubanska glasba je zrcalo množice glasbenih in plesnih zvrsti latinskih dežel. Po jedi ne pozabite na Mojito ali Cuba Libre in brezskrbno opazujete veselje domačinov, ki bo hitro preplavilo tudi vas. Začutite kubansko revolucijo tam, od koder izhaja. Na Kubi lahko še vedno doživite pristnost, ki so jo ohranili v desetletjih socialističnega režima. Turkizno morje in peščene plaže vabijo. Na Kubi so doma vsi vodni športi, posebno pester pa je podvodni svet. Koralni grebeni in bogato podvodno življenje ponujajo veliko užitkov.

Preberite si blog o doživetjih v Srednji Ameriki

Barvita Srednja Amerika

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od decembra do maja
Valuta Časovna razlika
Kubanski peso cabrio (CUC) -6 UR (CST)
Jezik
Španščina
Vizum za državljane Slovenije
Da – več informacij
Obvezna cepljenja
Ne

Palma priporoča

Namigi za doživetja

  • Neskončna promenada v revolucionarni Havani, tik preden se dan zavije v temo, ko se sprehajamo skupaj z lepimi, visokimi Kubankami in karizmatičnimi Kubanci.

  • Obisk najbolj znanega kubanskega botaničnega vrta v kolonialnem mestecu Cienfuegos, kjer se med tropskimi in subtropskimi rastlinami nahaja več kot 200 vrst avtohtonih palm.

  • Ogled tovarne najbolj priznanih cigar na svetu v provinci Pinar del Rio. Cohiba cigare – Cohiba po indijansko pomeni tobak – so bile v šestdesetih letih narejene izključno za predsednika Fidela Castra, za namene diplomatskega obdarovanja, v prodajo so stopile leta 1982.

  • Uživanje na rajskih plažah ob turkiznem morju v sanjskem Varaderu.