Kuba

Dežela salse, cigar in belega ruma

Kuba je otoška kraljica Karibskega morja. Ritmi salse, vonj cigar in bel rum se mešajo z večnim duhom revolucije in socializma. Kuba je mešanica močnih občutkov in glasbe, ki je zdravilo za vse življenjske izzive. Tu se rajske plaže in turkizno morje stapljajo z nasadi sladkornega trsa in tobaka, stare ameriške limuzine pa s kolonialno arhitekturo in živahnimi ulicami. Značaja sproščenih Kubancev, ki vse lokale, stanovanja in garaže napolnijo s plesom, se boste hitro nalezli. Zakaj na Kubo? Kubanci s svojim razpoloženjem in odnosom do življenja preženejo vsako zimsko nadlogo. Kolonialna arhitektura in pristni ameriški avtomobili iz 50. let prejšnjega stoletja vas bodo navdušili, še posebej, če se boste z jeklenim lepotcem tudi zapeljali. Salsa, ta afro – kubanska glasba je zrcalo množice glasbenih in plesnih zvrsti latinskih dežel. Po jedi ne pozabite na Mojito ali Cuba Libre in brezskrbno opazujete veselje domačinov, ki bo hitro preplavilo tudi vas. Začutite kubansko revolucijo tam, od koder izhaja. Na Kubi lahko še vedno doživite pristnost, ki so jo ohranili v desetletjih socialističnega režima. Turkizno morje in peščene plaže vabijo. Na Kubi so doma vsi vodni športi, posebno pester pa je podvodni svet. Koralni grebeni in bogato podvodno življenje ponujajo veliko užitkov.

Preberite si blog o doživetjih v Srednji Ameriki

Barvita Srednja Amerika

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od decembra do maja
Valuta Časovna razlika
Kubanski peso cabrio (CUC) -6 UR (CST)
Jezik
Španščina
Vizum za državljane Slovenije
Da – več informacij
Obvezna cepljenja
Ne

Palma priporoča

Namigi za doživetja

  • Neskončna promenada v revolucionarni Havani, tik preden se dan zavije v temo, ko se sprehajamo skupaj z lepimi, visokimi Kubankami in karizmatičnimi Kubanci.

  • Obisk najbolj znanega kubanskega botaničnega vrta v kolonialnem mestecu Cienfuegos, kjer se med tropskimi in subtropskimi rastlinami nahaja več kot 200 vrst avtohtonih palm.

  • Ogled tovarne najbolj priznanih cigar na svetu v provinci Pinar del Rio. Cohiba cigare – Cohiba po indijansko pomeni tobak – so bile v šestdesetih letih narejene izključno za predsednika Fidela Castra, za namene diplomatskega obdarovanja, v prodajo so stopile leta 1982.

  • Uživanje na rajskih plažah ob turkiznem morju v sanjskem Varaderu.

POGOJI ZA VSTOP NA KUBO

Za vstop na Kubo veljajo naslednji pogoji:
Osebe nad 12 let, morajo ob vstopu na Kubo predložiti:

  • EU digitalno Covid potrdilo o polnem cepljenju ( 2 odmerka, v primeru cepiva Johnson & Johnson 1 odmerek)

  • EU digitalno Covid potrdilo o negativnem izvidu testa PCR, ki ni starejše od 72 ur pred odhodom, obvezno tudi za otroke pod 12 let

OBRAZCI:
VSI potniki morajo pred odhodom obvezno izpolniti spletni obrazec https://dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio, na podlagi katerega prejmete QR kodo, ki jo v digitalni ali tiskani obliki pokažete letališkemu osebju.

Vir informacij z dne 15.2.2022

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

  • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

  • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov. Izbirate lahko med različnimi načini obročnega odplačevanja vašega oddiha:

  • s kreditnimi karticami DINERS do 12 obrokov brez obresti

  • možnost obročnega plačevanja s kreditnimi karticami NLB (Visa, MasterCard in Karanta do 12 obrokov)

Na naših prodajnih mestih vas bodo seznanili z vsemi možnostmi obročnih odplačevanj ter vam po želji pripravili informativni izračun.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.