Mehika

Zibelka srednjeameriških civilizacij

Mehika je zibelka srednjeameriških civilizacij Majev in Aztekov, dežela barv, okusov ter raznolike pokrajine. Obiskujemo jo, da se naužijemo najlepših zelenih odtenkov deževnega gozda, kjer se skrivajo mogočne piramide. Sprehodimo se po dolgih peščenih plažah, opazujmo vulkanske vrhove Mehiškega višavja, zazrimo se v dalje skrivnostnih puščav in skupaj doživimo pragozdove Jukatana. Na glavo si vsakič nadenimo sombrero, slavno mehiško pokrivalo in ob zvokih mariachev nazdravimo življenju.

Preberite si blog o doživetjih v Srednji Ameriki

Barvita Srednja Amerika

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od septembra do junija
Valuta Časovna razlika
Mehiški peso (MXN) -7 UR (CST)
Jezik
Španščina
Vizum za državljane Slovenije
Ne
Obvezna cepljenja
Da – več informacij
POGOJI ZA VSTOP V MEHIKO
 • Slovenski potniki ob prihodu v Mehiko ne potrebujejo predložiti negativenega PCR testa (RT-PCR) COVID-19. Vseeno svetujemo, da pred potovanjem opraviti vsaj HAT.

 • Dodatno bo potrebno izpolniti naslednji vprašalnik pred vstopom v državo https://afac.hostingerapp.com/. za vse potnike. Obvezno dokazilo je tudi hotelski voucher za vstop v državo.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO
 • Potniki, ki ob prehodu meje predložijo negativen COVID-19 test (PCR test opravljen 48 ur ali manj pred prihodom oz. antigenski test opravljen 24 ur ali manj pred prihodom v Slovenijo) ne bodo napoteni v karanteno.

 • Ob povratku na letališče Jože Pučnik Brnik je mogoče test opraviti tudi na letališču ob povratku v Slovenijo po ceniku upravljalca letališča JP Brnik Fraport Slovenija (30,00€ za antigenski test – plačilo izključno s plačilno kartico). Več informacij najdete na spletni strani: https://www.fraport-slovenija.si/sl/mediji/8000. Testiranje je samoplačniško, na test se ni potrebno predhodno naročiti, obvezno pa potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja. Testiranje oz. negativni COVID-19 test je obvezen za otroke od dopolnjenega 13. leta naprej (vir: NIJZ, 18.01.2021). Test za COVID-19 lahko opravite tudi na Tenerifi (samoplačniško). Republika Slovenija priznava rezultate testiranj na prisotnost virusa SARS-CoV-2, ki so bila opravljena v laboratorijih držav članic EU ali schengenskega območja in opravljajo testiranje po PCR metodi ali po HAG metodi, ob tem pa izvid ne sme biti starejši od 48 ur (PCR test) oz. 24 ur (antigenski test) od odvzema brisa. Upoštevajo se potrdila o testiranju oziroma cepljenju ter potrdila zdravnika, izdana v državah članicah EU oziroma schengenskega območja.

 • Novo/pomembno: Vstop v Republiko Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu in brez predložitve negativnega izvida testa dovoli tudi:

  • osebi, ki predloži potrdilo o pozitivnem PCR izvidu testa na SARS-CoV-2, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev;

  • osebi, ki predloži potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni, MODERNA najmanj 14 dni in AstraZeneca najmanj 21 dni.

 • Potnike, ki prihajajo iz države na rdečem seznamu, se zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za deset (10) dni v primeru, da ne predloži enega izmed zgornjih dokazil. Če se oseba, ki jo policija ob vstopu v Slovenijo napoti v karanteno na domu, v času trajanja karantene testira s PCR testom ali HAG testom na prisotnost SARS-CoV-2 in je izvid testa negativen, se šteje, da je karantena prekinjena. Testiranje se sme opraviti šele peti dan po napotitvi v karanteno na domu.

POMEMBNO

Vsi podatki so informativni in se nenehno spreminjajo. Zato svetujemo, da pred nakupom in odhodom na potovanje ter v času potovanja preverjate vse informacije na uradnih straneh tako v Sloveniji, kot tudi straneh države, kamor potujete. Enako velja tudi za pravila prevoznikov. Seveda smo vam ob rezervaciji na voljo za vse dodatne informacije in asistenco. Z našo ekipo strokovnjakov bo vsekakor lažje.

Palma priporoča

Namigi za doživetje

 • Potepanje po enem največjih mest na svetu, prestolnici Ciudad de Mexico, v kateri živi okoli 22 milijonov prebivalcev.

 • Raziskovanje kolonialnega mesta Oaxaca.

 • Odkrivanje najbolj znanega arheološkega parka Chichen Itza, kulturne zakladnice majevskega sveta sredi tropskega gozda. Je prvi kraj, ki so ga naselili Maji in ki še danes priča o njihovi neverjetni arhitekturni popolnosti ter matematičnih izumih. Chichen Itza v majevskem jeziku pomeni usta studenca prebivalcev mesta Itza.

 • Največji podvodni muzej moderne umetnosti na svetu v počitniškem Cancunu, kjer se pod vodno gladino nahaja več kot 400 skulptur.