Mehika

Zibelka srednjeameriških civilizacij

Mehika je zibelka srednjeameriških civilizacij Majev in Aztekov, dežela barv, okusov ter raznolike pokrajine. Obiskujemo jo, da se naužijemo najlepših zelenih odtenkov deževnega gozda, kjer se skrivajo mogočne piramide. Sprehodimo se po dolgih peščenih plažah, opazujmo vulkanske vrhove Mehiškega višavja, zazrimo se v dalje skrivnostnih puščav in skupaj doživimo pragozdove Jukatana. Na glavo si vsakič nadenimo sombrero, slavno mehiško pokrivalo in ob zvokih mariachev nazdravimo življenju.

Preberite si blog o doživetjih v Srednji Ameriki

Barvita Srednja Amerika

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od septembra do junija
Jezik
Španščina
Vizum za državljane Slovenije
Ne
Obvezna cepljenja
Da – več informacij

Palma priporoča

Namigi za doživetje

  • Potepanje po enem največjih mest na svetu, prestolnici Ciudad de Mexico, v kateri živi okoli 22 milijonov prebivalcev.

  • Raziskovanje kolonialnega mesta Oaxaca.

  • Odkrivanje najbolj znanega arheološkega parka Chichen Itza, kulturne zakladnice majevskega sveta sredi tropskega gozda. Je prvi kraj, ki so ga naselili Maji in ki še danes priča o njihovi neverjetni arhitekturni popolnosti ter matematičnih izumih. Chichen Itza v majevskem jeziku pomeni usta studenca prebivalcev mesta Itza.

  • Največji podvodni muzej moderne umetnosti na svetu v počitniškem Cancunu, kjer se pod vodno gladino nahaja več kot 400 skulptur.