Mehika

Zibelka srednjeameriških civilizacij

Mehika je zibelka srednjeameriških civilizacij Majev in Aztekov, dežela barv, okusov ter raznolike pokrajine. Obiskujemo jo, da se naužijemo najlepših zelenih odtenkov deževnega gozda, kjer se skrivajo mogočne piramide. Sprehodimo se po dolgih peščenih plažah, opazujmo vulkanske vrhove Mehiškega višavja, zazrimo se v dalje skrivnostnih puščav in skupaj doživimo pragozdove Jukatana. Na glavo si vsakič nadenimo sombrero, slavno mehiško pokrivalo in ob zvokih mariachev nazdravimo življenju.

Preberite si blog o doživetjih v Srednji Ameriki

Barvita Srednja Amerika

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od septembra do junija
Jezik
Španščina
Vizum za državljane Slovenije
Ne
Obvezna cepljenja
Da – več informacij

Palma priporoča

Namigi za doživetje

  • Potepanje po enem največjih mest na svetu, prestolnici Ciudad de Mexico, v kateri živi okoli 22 milijonov prebivalcev.

  • Raziskovanje kolonialnega mesta Oaxaca.

  • Odkrivanje najbolj znanega arheološkega parka Chichen Itza, kulturne zakladnice majevskega sveta sredi tropskega gozda. Je prvi kraj, ki so ga naselili Maji in ki še danes priča o njihovi neverjetni arhitekturni popolnosti ter matematičnih izumih. Chichen Itza v majevskem jeziku pomeni usta studenca prebivalcev mesta Itza.

  • Največji podvodni muzej moderne umetnosti na svetu v počitniškem Cancunu, kjer se pod vodno gladino nahaja več kot 400 skulptur.POGOJI ZA VSTOP V MEHIKO

Za vstop v Mehiko veljajo naslednji pogoji :
Mehika za vstop v državo ne zahteva nobenih potrdil, vezanih na Covid-19, tako da za vstop ni omejitev.

OBRAZCI:

Vsi potniki morajo pred odhodom (izpolniti ga je možno šele 12 ur pred poletom) obvezno izpolniti spletni obrazec https://www.vuelaseguro.com/login, na podlagi katerega prejmete QR kodo, ki jo v digitalni ali tiskani obliki pokažete letališkemu osebju.

Vir informacij z dne 15.2.2022

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

  • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

  • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

POMEMBNO

Vsi podatki so informativni in se nenehno spreminjajo. Zato svetujemo, da pred nakupom in odhodom na potovanje ter v času potovanja preverjate vse informacije na uradnih straneh tako v Sloveniji, kot tudi straneh države, kamor potujete. Enako velja tudi za pravila prevoznikov. Seveda smo vam ob rezervaciji na voljo za vse dodatne informacije in asistenco. Z našo ekipo strokovnjakov bo vsekakor lažje.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.