Skiatos in Skopelos

Zlatorumene peščene plaže

Odkrijte otok Skiatos, ki kljub svoji majhnosti, meri namreč le 50 kvadratnih kilometrov, vsakič znova očara s svojo veličastno lepoto. Prevzel je tudi ustvarjalce priljubljenega mjuzikla Mamma Mia, ki so na Skiatosu in Skopelosu posneli najlepše uvodne dele filma.

Zakaj na Skiatos ali Skopelos? Predvsem južna obala otoka je posuta s številnimi zlatorumenimi peščenimi plažami, ki so za grške otoke že prava redkost. Plaž je toliko, da lahko vsak dan uživate na drugi sanjski lokaciji. Skiatos je pravi zeleni biser! Po romantiko se lahko odpravite med žitna polja in oljčne nasade, senca je najboljša pod cipresami, topoli in številnimi sadnimi drevesi. Z barvami in dišavami pa grški raj začinijo sončnice, divje orhideje, anemone, vrtnice in čudoviti oleandri, ki so tam veliki kot drevesa. Otok krasi skoraj 60 čudovitih plaž, ki jih objemajo bujni zeleni gozdovi. Večinoma so peščene in obdane s kristalno čistim morjem. Skiatos ima slavne sosede. Izberite ladjico in se zapeljite na Skopelos! Slednji je pravi zeleno-modri grški raj, saj več kot polovico otoka prekriva dišeč borov gozd, prodnate plaže pa se lesketajo ob turkiznem morju. Umirjen otok živahnih barv je ob obalnih pobočjih posut s slikovitimi belimi hišicami med katerimi vodijo romantične ozke ulice.

Destinacije na Skiatosu in Skopelosu

Namigi za doživetja

  • Se spomnite znamenite bele cerkvice iz filma Mamma Mia? Našli jo boste na severni strani otoka Skopelos. Do nje vas vodi 200 stopnic, od tam se razprostira prekrasen razgled na Egejsko morje in zato se ne gre čuditi, zakaj si je filmska ekipa izbrala prav to razgledno točko za začetne posnetke.

  • Izlet z ladjico okoli otoka vam razkrije vse njegove čare, pogled na pisano vegetacijo pa vam bo ukradel dih. Po morju lahko obiščete tudi številne skrite sanjske plaže, ki so drugače težje dostopne.

  • Okuse, barve in temperament Skiatosa, boste iz prve roke začutili v ribiški vasica Platanias, ki leži na južnem delu otoka in je idealna za sprostitev. Po pobočju vasi je prava gneča grških kavarn, kjer nikoli ne manjka smeha in zabave.