Islandija fly & drive (Ring Road)
Dežela naravnih presežkov
Cena vključuje:
  • povratni let Munchen-Reykjavik,
  • letališke in varnostne pristojbine,
  • najem avtomobila economy class predvidoma Opel Corsa,
  • 7x nočitev z zajtrkom v navedenih hotelih,
  • organizacija in priprava programa ter DDV
Program
1. DAN
Geothermal Lagoon – Flower village – Geothermal Greenhouses (cca 100 km)

Po pristanku letala in opravljenih formalnostih na mednarodnem letališču Keflavik, sledi prevzem avtomobila in nato predlagamo vožnjo po južni obali polotoka Reykjanes, kjer boste prvič prišli v stik z nenavadno, luninemu površju podobno divjo naravo Islandije. Popoldne se boste lahko zapeljali do svetovno znanih term Modra laguna. Kopanje tam je posebno doživetje, saj povprečna temperatura te z minerali bogate geotermalne vode približno 38 stopinj C, obkrožajo pa jo polja črne lave. Pozno popoldan nadaljevanje poti do vasice Hveragerda, ene od redkih naselij na svetu, ki je locirano direktno na geotermalnem območju. Vas je znana tudi po mnogih rastlinjakih, ki jih ogrevajo z geotermalno vodo. Tu se boste nastanili v hotelu, nočitev.

Predvidoma hotel : http://www.frostogfuni.is/

2. DAN
Thingvellir – Gullfoss – Geysir – South Shore (cca 300 km)

Po zajtrku vam predlagamo izlet, ki ga velikokrat poimenujemo »Zlati krog« Podali se boste v narodni park Thingvellir, tu je bil leta 930 ustanovljen Althingi, prvi demokratični parlament na Islandiji, ki se nahaja ob največjem isladnskem naravnem jezeru Thinvallavatn. Nadaljevanje poti do slapov Gullfoss, kjer voda v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko, ustavili se boste tudi pri Geysirju, po katerem so poimenovali vrelce tople vode po vsem svetu in pri vrelcu Strokkur, kjer se voda dvigne do 30 m visoko. Nadaljevanje poti proti kraju Vik, nočitev.

Predviden hotel : http://www.hoteledda.is/en/hotels/hotel-edda-vik

3. DAN
Kirkjubaejarklaustur – Skaftafell – Jokulsarlon – Hofn (cca 270 km)

Po zajtrku predlagamo vožnjo proti Kirkjubaejarklaustur, ki so ga že v 12. stoletju ustanovile sestre benediktinke, po katerih se imenujeta tudi paralelna slapova Systrafoss, druga zanimivost kraja pa je bazaltni »cerkveni tlak«, po kraktem počitku nadaljevanje poti proti vznožju Vatnajokulla, ki je po Antarktiki in Grenlandiji, tretji največji ledenik sveta. Ledenik skriva pod svojim ledenim pokrovom številna ogneniška žrela, prispeli boste v narodni park Skaftafell in se podali na lahkoten sprehod po ravnem do bližnjega ledeniškega čela in morenskega jezerca, nadaljevanje proti čudoviti ledeniški laguni Jokulsarlon, kjer se boste znašli sredi plavajočih ledeniških gora in ledenih plošč… vožnja na področje Hofn… Nočitev

Predviden hotel : http://www.hoteledda.is/en/hotels/hotel-edda-hofn

4. DAN
Hofn – Djupivogur – Reydarfjordur – Egilsstadir (cca 300 km)

Po zajtrku predlagamo vožnjo po vzhodni islandski obali, ki jo obliva Norveško morje in je skoraj nenaseljena,zato boste razgibanost reliefa, barvitost pokrajine in tišino Islandije doživljali kot močno in nepozabno impresijo, Na morju boste opazili otočje Papey, kjer živi velika kolonija morskih ptic, možnost izleta z ladjico po želji… Osrednji postanek boste naredili v ribiški kraju Djupivogur, ki leži v soseščini gore Bulandstindur, ki je s svojo obliko piramide postala vikinška mitološka gora, nadaljevanje poti proti vzhodnih fjoridh Berufjordur in Breiddalsvik, nakas se boste poslovili od morja in se začeli vzpenjati po ledeniški dolini proti jezeru Langarfljot, ki je najdaljše islandsko jezero in skrivnostno domovanje islandske jezerske pošasti Lagarflojotsormurinn…pot vas bo na koncu vodila do mesteca Seydisfjordur, ki je zaradi svojstevene lesene arihtekutre res nekaj posebnega, prihod v edino mesto vzhodne Islandije Egilsstadir, nočitev.

Predviden hotel : http://www.hoteledda.is/en/hotels/hotel-edda-hofn

5. DAN
Egilsstadir – Dettifoss – Husavik – Myvatn (cca 300 km)

Po zajtrku boste nadaljevali z raziskovanjem lepe notranjosti severnega področja Islandije, kjer vas bo narava marsikje spominjala na Lunino površino, vozili se boste mimo rečnih brzic in slapov, kjer boste lahko zavili proti kanjonu Jokusla a Fjollum, katega lahko primerjamo z ameriškim Grand Canyonom, slap Dettifoss pa z Niagaro, saj je najmogočnejši evropski slap, pot boste nadaljevali proti Husaviku, glavna znamenitost mesta ne domuje v mestu sameme, ampak v mrzlem morju severno od mesta, največji sesalci na svetu se v teh vodah počutijo dobro, v mestu si lahko pogledate še muzej posvečen kitom, v kolikor bo čas dopuščal in bo to možno se lahko proti doplačilu odpeljete s staromodno barko z malo sreče »vam bo kakšen grbavec tudi pomahal z svojim velikanskim repom«, nadaljevanje poti proti jezeru Myvatn, nočitev.

Predviden hotel : http://www.hoteledda.is/en/hotels/hotel-edda-storutjarnir

6. DAN
Myvatn – Akureyri / Skagafjordur (cca 130 km)

Po zajtrku boste lahko raziskovali področje Myvatn in osupljivo naravo, spotoma si boste ogledali še slap Godafoss, kamor je islandski poglavar Thorgeir leta 1000 odvrgel kipce poganskih bogov in se tako odločil pokristjaniti sonardonjake, kasneje vas bo cesta vodila do velikega fjorda EYJAFJORDUR, ob katerem leži Akureyri, namestitev v hotelu in nočitev.

Predviden hotel : http://www.hoteledda.is/en/hotels/hotel-edda-storutjarnir

7. DAN
Varmahlid – Reykholt – Borgarnes – Hvalfjordur – Reykjavik (cca 480 km)

Po zajtrku sledi vožnja po zgodovinski regiji Skagafjordur priznana tudi po vzreji konj, Sledi pot do Glaumbaerja, kjer si lahko ogledate zgodovinsko-etnografski muzej in spoznavate preprosto islandsko arhitekturo iz 19. stoletja, imeli boste možnost, da obiščete staro domačijo na Glaumbaerju, ki je odličen primer stare islandske arhitekture, prihod v Rejkjavik v večernih urah.

Predviden hotel : http://icelandichealthhotel.is/

8. DAN
Reykjavik – Munchen

Oddaja rent-carja in prijava na let ter povratek proti domu.

Prikaži celoten program
Izpostavitve
stik z divjo naravo Islandije
narodni park Thingvellir
raziskovanje področja Myvatn in osupljive narave
Trajanje
8 dni

Odhodno letališče
Ljubljana

Cena na osebo
od 1.619 €