Obiranje mandarin, oljk in limon

Tradicionalno, zabavno, sladko in osvežujoče

Dolina Neretve je resnično nekaj posebnega. Palmovci se vsako leto odpravimo v zeleno pokrajino sočnih sadežev, med plantaže dišečih mandarin, med prijazne domačine, ki nas po prijetnem dnevu razvajajo z dobrotami, kjer za konec ne manjka prave hercegovske zabave. S tradicionalnimi »trupicami« nas zapeljejo tudi po rokavu čudovite Neretve.NERETVA je dolina, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal imenujejo tudi »Hrvaška Kalifornija.« Vendar v preteklosti ni bilo tako, saj je Neretva izstopala kot močvirnata pokrajina, kjer je domovalo ogromno jegulj in žab. Šele v 60. letih 20. stoletja so namreč s pomočjo izsušitve dolino Neretvo »spremenili« v prava rodovitna polja. V vseh teh letih, je dolina Neretva postala pravi »bum« s svojimi sočnimi mandarinami in idealna klimo, kjer uspeva praktično vse, kar si zamislijo. Kakovostna zemlja, blago sredozemsko podnebje in pridni domačini, se je na koncu izkazalo za dobitno kombinacijo.
»Obiranje mandarin je pravo doživetje. Najbolj so mi v spominu ostale sočne mandarine, ki jih lahko poješ, kolikor ti srce poželi, dalmatinska glasba, dobro vzdušje in prijazni domačini, ki te postrežejo z odlično hrano in domačo kapljico. Ob dobri glasbi smo plesali tako mladi, kot malo manj mladi in vzdušje je bilo tako, ki ti še dolgo ostane v spominu.»
Palmina potnica Anica


MANDARINE so Palmina uspešnica, ki je aktualna od septembra do novembra. Ker pa v Turistični agenciji Palma stremimo k temu, da so naši dragoceni potniki deležni še več odličnega, smo Mandarine začinili s pestrim izborom čudovitih doživetij:  • Gusarji – nepozabna zabava in animacija z gusarji ob zvokih harmonike, odlična hrana, nepozabno druženje in zgodbe iz preteklosti ob pristnih dalmatinskih ritmih. Izlet, ki vam bo še dolgo ostal v spominu.

  • Otoki Južne Dalmacije – Za marsikoga najlepši del Jadrana, kjer lahko še vedno najdemo pristne plaže in okusimo prave domače dobrote. Podajte se na katerega izmed mnogih otokov, kjer bomo imeli degustacije lokalnih specialitet, ter spoznavali zelo raznoliko in pestro zgodovino.

  • Dalmacija nas bo navdušila s svojimi naravnimi lepotami in osvežilno klimo. Imeli bomo možnost ogleda naravnega parka Vransko jezero, Šibenika in Primoštena ter ogled Narodnega parka Krka ali Naravnega parka Telaščica kamor se bomo odpravili z ladjico.

  • Otok Vis velja za skrivnosti otok, ki slovi po čistem morju, zaščitenem živalskem, rastlinskem in podvodnem svetu, skritih zalivih, ki so prava oaza miru in tišine ter palačah in vilah, ki so jih zgradili pomembni meščani. Delo pridnih rok ribičev in njihovo kulturo si bomo ogledali v ribiškem muzeju.

NOVO POD PALMO

Sarajevo, zgodbe Neretve in Mandarine – 5 dnevni program, priporočamo tistim, ki si želijo na izlet za malo dlje časa. Pripravili smo idealno kombinacijo ogledov, zabave in počitnic.

Obiranje limon – doživite pravo Indijansko poletje v Dalmaciji z obiranjem limon. Podaljšajte si poletje v mesec november in preživite nepozabne počitnice.Palmin NAMIG: Na eni od številnih plantaž sočnih in dišečih mandarin se jih boste brezplačno do sitega najedli. Po obiranju se boste pustili razvajati prijaznim domačinom, ki vas bodo postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami.