PARTNERSKA AGENCIJA Hokejskega kluba SŽ Olimpija


Palmovci smo velik podpornik slovenskega športa, zato se naš športni mozaik širi. Ponosni smo, da smo postali partnerska agencija HK SŽ Olimpija.

Klub je bil ustanovljen leta 2004 in se je do leta 2017 ukvarjal z razvojem mladih hokejistov ter skrbel za mlajše selekcije do mladincev v Ljubljani. Takrat so v klubu postavili novo hokejsko zgodbo s člansko ekipo, ki je štiri leta tekmovala v Alpsko hokejski ligi, v kateri so dvakrat osvojili naslov prvaka.

V sezoni 2021/22 se je HK SŽ Olimpija priključila mednarodni ligi ICEHL, najmočnejšemu regionalnemu hokejskemu tekmovanju. Prva sezona je bila odlična in hokejskim zmajem je že v prvi sezoni uspel veliki met – dva meseca so bili vodilno moštvo v ligi, na koncu pa osvojili šesto mesto in se neposredno uvrstili v končnico tekmovanja. V klubu se kali tudi okoli 180 mladih hokejistov, ki jih izkušeni trenerji vzgajajo v duhu fair-playa in vrednot, kot so spoštovanje, kolegialnost in delavnost.

Dobro delo so opazili tudi v Champions Hockey League, kjer so zapisali, da je »z uvrstitvijo v ligo ICE in zdaj pa še v CHL očitno, da je Olimpija ime slovenskega hokeja prinesla tudi na evropsko hokejsko sceno.« V CHL oz. Hokejski ligi prvakov tekmuje 32 najboljših evropskih ekip. Skupinski del poteka v osmih skupinah, v katerih so po štiri ekipe.

Vabljeni v Halo Tivoli na edinstveno hokejsko doživetje.