Dubaj in Abu Dhabi

POLETIMO DIREKTNO IZ LJUBLJANE

Sodobni blišč in arabska tradicija

Sprehodite se med najdrznejšimi gradbenimi stvaritvami sveta, ki so v dobrih petdesetih letih zrasle sredi puščave. Doživite svet v malem, njegov sodobni blišč in arabsko tradicijo. V emiratih še vedno prirejajo kamelje dirke, v sultanatu Oman še vztrajajo vasi, ki se ne zmenijo za čas in napredek. Zakaj v Dubaj? Da bi se razvajali na belih plažah, kjer se pesek pod stopali ugrezne kot perzijska preproga, ker lahko doživite vso raznolikost sveta na majhnem koščku – od pokritega umetnega smučišča do toplega morja, od nakupovalnih centrov z neobdavčenimi dizajnerskimi trgovinami do lokalnih prodajaln na tradicionalnih bazarjih, od najznamenitejšega hotela v obliki jadra Burj el Arab do podvodnega hotela ter zaradi pristne arabske tradicije, ki vztraja ne glede na razvoj.


Zakaj v Dubaj s Palmo?

Da bi se razvajali na belih plažah, kjer se pesek pod stopali ugrezne kot perzijska preproga, zaradi neverjetne arhitekture Dubaja z 828 m visoko Burj Khalifo, ki je postala ikona modernega sveta ker lahko doživite vso raznolikost sveta na majhnem koščku – od pokritega umetnega smučišča do toplega morja, od nakupovalnih centrov z neobdavčenimi dizajnerskimi trgovinami do lokalnih prodajaln na tradicionalnih bazarjih, od najznamenitejšega hotela v obliki jadra Burj el Arab do podvodnega hotela.


Zakaj v Abu Dhabi s Palmo?

Glavno mesto Združenih Arabskih Emiratov je Abu Dhabi, ki predstavlja največjega od sedmih emiratov. Tukaj živi družina emirjev Abu Dhabija Al-Nahyan, potomcev beduinov iz oaze Liwa, ki ji pripada tudi predsednik ZAE.

V modernem mestu si je skorajda nemogoče predstavljati, da je na tem mestu še pred 50 leti stala trdnjava, obdana z vasmi in datljevimi palmami. glavna znamenitost Abu Dhabija je ena najlepših mošej Sheika Al Zayeeda. Lepota, ki osupne. Neštete kupole, hodniki, minareti, zlato, marmor, intarzije, bogastvo in neskončen blišč. Čudovita mošeja je največja na svetu in jo krasi kar 83 kupol, v notranjosti pa je največja perzijska preproga.

Preberite si blog o doživetjih v Dubaju

Pesem za goro denarja


Namigi za doživetje

  • Obisk Muškata, Omanskega bisera, ki je skupek med seboj različnih naselij med skalnatimi hribi Omanskega zaliva, ki je bil za trgovce vedno pomembno pristanišče in zatočišče,

  • jeep safarij po peščenih sipinah, deskanje na pesku, spoznavanje beduinskega gostoljubja in ogled nepozabnega sončnega zahoda v puščavi,

  • ogled puščavske oaze Al Ain z bujno vegetacijo, zelenjem, akacijami in palmami, ki ji danes pravijo »mesto parkov«,

  • križarjenje od Dubaja do Omana, kjer na velikem plavajočem hotelu udobno plujete med največjimi lepotami Emiratov in sultanata,

  • ogled v oblake segajočega 828 m visokega nebotičnika Burj Khalifa s 160-imi nadstropji in največje fontane na svetu, ki brizga vodo tudi do 150 m visoko v ritmu arabskih popevk,

  • raziskovanje zlate tržnice z več kot 300 trgovinami, kjer bogataši kupujejo drage kovine in diamante na debelo in jih nabirajo kar v kovčke.

POGOJI ZA VSTOP – ZDRUŽENI ARABSKI EMIRATI
  • Vse zahteve za vstop in previdnostni ukrepi v zvezi s COVID-19 za prihajajoče, odhodne ali tranzitne potnike so odpravljeni.

PONOVNO OPOZARJAMO:
Slovenski potni list, ki mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev po izstopu iz Dubaja. Na letalski vozovnici mora biti napisano vaše ime in priimek kot sta navedena v potnem listu, zato vas vljudno prosimo, da preverite, če ste nam posredovali prave podatke. Predlagamo, da imate s seboj na potovanju tudi fotokopije potnega lista (stran z osebnimi podatki), da si zapišete številke vaših plačilnih kartic in telefon, na katerega lahko kartico prekličete. Fotokopije imejte spravljene ločeno od originalov. Podatke bi potrebovali v primeru izginotja dokumentov. Od marca 2014 dalje v skladu z navodili MZZ vizum za slovenske državljane ni potreben. Ob vstopu posameznik prejme poseben vstopni žig, na podlagi katerega pristojni organi ZAE preverjajo trajanje bivanja. Ob zaključku potovanja prejmete izstopni žig. Če potujete s potnimi dokumenti, ki niso slovenski, se prosimo pozanimajte ali obstajajo posebne carinske zahteve za vaš vstop.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

  • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

  • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

POMEMBNO

Vsi podatki so informativni in se nenehno spreminjajo. Zato svetujemo, da pred nakupom in odhodom na potovanje ter v času potovanja preverjate vse informacije na uradnih straneh tako v Sloveniji, kot tudi straneh države, kamor potujete. Enako velja tudi za pravila prevoznikov. Seveda smo vam ob rezervaciji na voljo za vse dodatne informacije in asistenco. Z našo ekipo strokovnjakov bo vsekakor lažje.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.