Ras al Khaimah – Dubaj

 

Neskončne peščene plaže

Ras Al Khaimah je eden od sedmih Združenih arabskih emiratov, ki ga obdajo na eni strani prostrana puščava, gorovje Jebel Jais, plantaže pomaranč in datljev ter seveda dolge peščene plaže. Gre za emirat, ki je sicer majhen po velikosti, po drugi strani pa naravno in kulturno zelo bogat in privlačen, pisan ter kar je tokrat posebnost, dosegljiv z direktnim letom iz Ljubljane. Ras Al Khaimah je močno povezan s turizmom, gost je tukaj absolutni kralj. Neskončne peščene plaže, hoteli z odličnimi storitvami in na vrhunskih lokacijah, v neposredni bližini morja. Le nekaj uric in že se boste znašli v povsem drugačnem svetu; toplota, sinje modra barva morja in prijazni gostitelji, vse to in še več, za popolno razvajanje. Glavno mesto Ras Al Khaimah je kulturni in zgodovinski biser, na katerega so domačini še kako ponosni. Hiše so narejene iz koralnih kamnov in so prava paša za oči. Tudi lokalna arabska tržnica popolnoma omami z vonjavami raznoraznih zelišč in lokalnih dobrot. Veliki trgovski centri in z njimi povezana nakupovalna doživetja skrbno sledijo bolj poznanemu Dubaju, tako da boste tudi v Ras Al Khaimahu našli bogato izbiro, ki navduši še tako zahtevne ljubitelje nakupovanja. Mesto Ras Al Khaimah je prepoznavno tudi po trdnjavi z gradom na vzpetini, ki so ga v 90-ih letih preuredili in opremili za obiskovalce. Z vrha se ponuja krasen razgled na mesto in na širšo okoliško pokrajino. V mestu se nahaja tudi priljubljen muzej z arheološkimi in etnografskimi artefakti, vsekakor vreden ogleda.

 

Namigi za doživetja – Ras al Khaimah:

 • odkrivanje arabske puščave z jeepi po sipinah, kjer lahko odkrivaš redke živali in rastline, ki v tej puščavi še vedno uspevajo,

 • obisk gorovja Jebel Jais, kjer se najde veliko možnosti pohodništva in feratov, priporočamo tudi najdaljši zipline na svetu,

 • Marjan Island – umetni otok zasnovan po slavni dubajski Palmi s številnimi hoteli, nočnimi klubi in privatnimi vilami,

 • doživetje veličastnega Dubaja, ki se nahaja le eno uro stran,

 • jahanje arabske kamele, kar vedno znova velja za svojevrstno doživetje. Ne pozabimo, da je kraljica med vsemi še vedno arabska kamela, ki je kot žival v arabskem svetu še vedno spoštovana, delovna in prenašalka tovora.

 • možnost odkrivanja vodnega sveta in velika izbira vodnih športnih aktivnost.

POGOJI ZA VSTOP V RAS AL KHAIMAH
 • Slovenski potniki morajo ob prihodu V Ras al Khaimah obvezno predložiti negativen PCR test (RT-PCR) COVID-19, ki ni starejši od 72 ur pred pristankom letala v Ras al Khaimah (otroci do 12. leta v spremstvu s starši testa ne potrebujejo).

 • Potrdilo mora biti v pisni obliki in izdano v angleškem ali arabskem jeziku ter mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, datum in uro testa, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel test, uporabljeno tehniko za izvedbo testa ter negativni rezultat testa.

 • Samoplačniški test z obveznim naročanjem lahko opravite v pristojnih zavodih, zdravstvenih domovih in bolnicah.

 • Veljavna hotelska rezervacija/vavčer.

 • Ob vstopu v Ras al Khaimah je potrebno na telefon naložiti aplikaciji COVID-19 DXB in ALHOSN. Ob pristanku na letališču potekajo dodatna naključna PCR testiranja.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO
 • Potniki, ki ob prehodu meje predložijo negativen PCR COVID-19 test (PCR test opravljen 48 ur ali manj pred prihodom v Slovenijo z metodo verižne reakcije s polimerazo in je opravljen v državi članici Evropske unije, državi članici schengenskega območja, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike) ne bodo napoteni v karanteno. Ob povratku na letališče Jože Pučnik Brnik je mogoče test opraviti tudi na letališču po pristanku v Sloveniji, po ceniku upravljalca letališča JP Brnik Fraport Slovenija. Na rezultat testa je potrebno počakati na letališču JP Brnik (v brezcarinskem prostoru – pred prehodom meje) približno 5-6 ur. Več informacij najdete na spletni strani: https://www.fraport-slovenija.si/sl/mediji/8000. Testiranje je samoplačniško, na test se ni potrebno predhodno naročiti, obvezno pa potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja.

 • Testiranje oz. negativni PCR COVID-19 test je obvezen za otroke od dopolnjenega 15. leta naprej (vir: NIJZ, 18.01.2021).

 • Novo/pomembno: Vstop v Republiko Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu in brez predložitve negativnega izvida testa dovoli tudi:

  • osebi, ki predloži potrdilo o pozitivnem PCR izvidu testa na SARS-CoV-2, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev;

  • osebi, ki predloži potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca COMIRNATY Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni, Moderna najmanj 14 dni in od prejema prvega odmerka cepiv proizvajalcev AstraZeneca, Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology Sputnik V ali Johnson&Johnson COVID-19 Vaccine Janssen najmanj 21 dni.

 • Potnike, ki prihajajo iz države oz. regije na rdečem seznamu (med te države spadajo Združeni Arabski Emirati), in ob prehodu meje v Slovenijo ne predložijo katerega izmed zgornjih dokazil, se zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za deset (10) dni. Karantene ni možno prekiniti.

DODATNA NAVODILA GLEDE NA SPREJETE UKREBE ZDRUŽENIH ARABSKIH EMIRATOV
 • V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, čiščenje sob in menjava brisač na zahtevo gosta, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi okrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.

 • Uporaba mask na destinaciji: Uporaba maske ali druge vrste zaščite ustno-nosnega predela je obvezna za odrasle in otroke, na prostem, v hotelih ter v javnih zaprtih in odprtih prostorih, prav tako na avtobusih/transferjih (hrana in pijača je na avtobusih prepovedana).

 • Ustrezna varnostna razdalja: Na prostem in v vseh zaprtih prostorih – je treba ohranjati ustrezno varnostno razdaljo 2 m.

 • Zbiranje ljudi: dovoljeno zbiranje ljudi do maksimalno 10 oseb (družinskih članov) na prostem in 4 osebe v restavracijah in barih.

 • Policijska ura: obvezno upoštevanje policijske ure od 23.00 – 06.00

 • Ukrepi v primeru okužbe z Covid – 19 med bivanjem na destinaciji: V primeru morebitne okužbe z Covid -19, se oseba napoti v obvezno karanteno in ustrezno zdravljenje pod nadzorom zdravstvenega osebja. Združeni arabski emirati stroškov bivanja v času karantene in zdravstvenega zdravljenja v primeru Covid – 19 ne pokriva. Vsem potnikom svetujemo sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini, ki vključuje tudi Covid -19 zdravljenje. Priporočamo sklenitev zavarovanja Coris ali Vzajemna (z višjo premijo). Podrobne informacije dobite pri vašem prodajnem svetovalcu.

POMEMBNO

Vsi podatki so informativni in se nenehno spreminjajo. Zato svetujemo, da pred nakupom in odhodom na potovanje ter v času potovanja preverjate vse informacije na uradnih straneh tako v Sloveniji, kot tudi straneh države, kamor potujete. Enako velja tudi za pravila prevoznikov. Seveda smo vam ob rezervaciji na voljo za vse dodatne informacije in asistenco. Z našo ekipo strokovnjakov bo vsekakor lažje.