Portugalska

Dežela otožnosti in zasanjanosti

Portugalska je dežela otožnosti in zasanjanosti, prvih raziskovalcev in pomorščakov. Je pestra in slikovita, obdana z visokimi klifi in neskončnimi plažami, zavita v vinograde in pisane hiše, samostane in legende ter v zvoke nežnega fada. Portugalska ima 800 km obale, ki je ena najbolj znanih in priljubljenih za surfanje in kajtanje. Portugalcem je nekoč pripadala polovica Novega sveta. Bili so prvi svetovni imperij v zgodovini.Destinacije na Portugalskem

Namigi za doživetja – Lizbona

 • Samostan Jerónimos, kjer počiva tudi raziskovalec Vasco de Gama,

 • stolp Belem iz začetka 16. stoletja je simbol mesta in simbol dobe raziskovanja,

 • grad St. George z enim najlepših razgledov na mesto v družbi pavov,

 • zasebna umetniška zbirka priznanih slikarjev v muzeju Calouste Gulbenkian,

 • park das Nacoes – nov, moderen park, ki je v popolnem nasprotju z najstarejšo četrtjo v okolici,

 • najdražja kapelica na svetu – kapela Janeza Krstnika, skrita v cerkvi São Roque.

POGOJI ZA VSTOP ZA PORTUGALSKO
 • Za vse slovenske potnike nad 2 leti je ob prihodu na Portugalsko obvezen brezplačni PCR test in meritev temperature. Pozitivni izid testa bo potniku poslan na njegovo navedeno kontaktno številko v roku 12 ur. V času čakanja na izvid je za potnike obvezna samoizolacija v hotelskih sobah.

 • Izjema so potniki, ki bodo predložili negativen PCR test (RT-PCR) COVID-19 v angleškem jeziku, ki ni starejši od 72 ur pred prihodom/pristankom na Portugalsko ali hiter antigenski test (HAG), ki ni starejši od 24 ur pred prihodom/pristankom na Portugalsko.

 • Dodatno potrebuje VSAK POTNIK od 48 do 12 ur pred poletom na Portugalsko izpolniti FCS obrazec (zaradi samih postopkov pridobivanja QR kode), ki ga najdete na povezavi https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card. Vsak potnik, si mora najprej aplikacijo naložiti na svoj telefon, se registrirati oz. urediti profil in nato izpolniti formular. Obrazec je v angleškem jeziku in ga izpolni vsaka odrasla oseba posebej. Pomembno je, da v obrazec navedete tisti potovalni dokument s katerim boste potovali oz. se zglasili na letališču. Po izpolnitvi obrazca boste prejeli potrditveno sporočilo o uspešno izpolnjenem obrazcu ter QR kodo za vsakega potnika posebej, ki ga morate obvezno predložiti letališkemu osebju (tiskana ali mobilna verzija) ob pristanku na Portugalsko (brez omenjene kode v državo ne morete vstopiti). Izpolnitev spletne najave za vstop na Portugalsko je zavezujoča za vse potnike. Prav tako, lahko v aplikacijo naložite tudi svoj negativni PCR test.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO
  • Portugalska je na zelenem seznamu držav EU, kjer za vstop v Republiko Slovenijo NI POTREBNO predložiti negativnega izvida za COVID-19 (PCR test) oz. testiranje ni potrebno, prav tako ni napotitve v karanteno na domu.

POMEMBNO

Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja na Portugalsko in povratka v Slovenijo.

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov. Izbirate lahko med različnimi načini obročnega odplačevanja vašega oddiha:

 • s kreditnimi karticami DINERS do 12 obrokov brez obresti

 • možnost obročnega plačevanja s kreditnimi karticami NLB (Visa, MasterCard in Karanta do 12 obrokov)

Na naših prodajnih mestih vas bodo seznanili z vsemi možnostmi obročnih odplačevanj ter vam po želji pripravili informativni izračun.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.