Costa Brava – FM Minute 2024 🌞🌴

Španski temperament in dolge peščene plaže z edinstveno Barcelono

Prepustite se španskemu življenjskemu ritmu in se nalezite ljubezni do rdeče barve, ki se zliva s špansko strastno dušo. Zaplešite! Sanjajte! Prepustite se zimzeleni španski filozofiji “manana, manana” in odložite na jutri, kar ni nujno storiti danes …

 

Zakaj v Španijo?

Španci so narod, ki si je sposoben vsak večer izmisliti dober razlog za bučno fiesto. Dan najraje začnejo s paradižnikom in končajo s sangrio. Samosvoji Katalonci so posebna španska zgodba. Na obali Katalonije, vas bo prevzela lepotna kraljica med mesti, pisana Barcelona. Gaudijevi arhitekturni presežki se tam ne zdijo več nori, dan se začne, ko pade noč in tapasi so božanski. Rajske katalonske obale vabijo, da se naužijete sonca, intenzivnih barv in drznosti duha! Bogata tradicija je ne glede na moderne tokove ohranila svoj značaj. Španija je pionirka v modernistični arhitekturi (Gaudi) in avantgradni umetnosti (Dali, Miro, Picasso).

 

Namigi za doživetja

  • Barcelona je ena in edina. Posebni so njen temperament, barve, arhitektura in umetnost.

  • Lloret de Mar slovi po najboljših zabavah na Mediteranu. Tam so doživetja zvezdniška in pristna!

  • Romantiki boste uživali v sprehodu skozi katerega izmed čudovitih botaničnih vrtov med Lloret de Marom in Blanesom.

  • Ljubitelji zgodovine in golfa boste uživali v mondenem Sitgesu, ki je zaradi izvrstne železniške povezave tudi odlična lokacija za dnevne izlete v Barcelono.

Dodatni ogledi in izleti

 
QUE VIVA BARCELONA
V to mesto sanj se boste zaljubili na prvi pogled! Barcelona prekipeva od barvitosti, življenja in energije. Raj za svetovljane in boeme vas bo presenetil z edinstvenim prepletom starega in novega. V prestolnici vznemirljivega in naprednega oblikovanja je bogato meščanstvo podpiralo drzne načrte gibanja “modernisme”. Vendar boste le korak od čudežnih arhitekturnih stvaritev našli ozek preplet starodavnih uličic, kjer diši po svežem perilu in ribah. Čudoviti trgi in zeleni parki, nadrealistična in nikoli dokončana katedrala Sagrada familia, zanimivi muzeji in vabljive trgovine, staro pristanišče in olimpijski objekti: živahnost barcelonskih ulic in prijaznost domačinov vas bosta osvojili za vedno!
SKRIVNOSTNI MONTSERRAT – KATALONSKA SVETA GORA
Izlet na nenavadno oblikovano pogorje, pomaknjeno v notranjost Katalonije. Montserrat je čudovit naravni park z bogatim rastlinskim in živalskim svetom. ≫Nazobčane gore≪ se vzpenjajo do 1.220 m visoko. Za številne obiskovalce tega romarskega kraja je še posebej privlačna bazilika ob slikovitem benediktinskem samostanu, ki hrani dragocen kipec črne Madone. Ogled ene najbolj znanih španski kleti, kjer pridelujejo špansko penino. Ogled muzeja, pridelava penine in degustacija.

DALIJEVE NORČIJE
“Razlika med norci in mano je v tem, da jaz nisem nor!” je nekoč grmel slikarski guru nadrealizma Salvador Dali. Vabimo vas na ogled edinstvene galerije tega velikega umetnika, genija z zavitimi brki in ostrim pogledom, ki ga je fasciniralo prefinjeno polzenje časa.
»ŠPANSKI DUBROVNIK« – TOSSA DE MAR
V tem prikupnem letoviškem mestecu boste na ves glas prepevali starogradske dalmatinske pesmi, še preden se boste zavedali! Stari del mesta, ki se razprostira na hribu nad morjem, obdaja srednjeveško obzidje. Znotraj boste našli slikovit preplet ozkih uličic, mestni muzej in ljubko cerkvico. Romantičen razgled na Costa Bravo se vam bo za vedno vtisnil v spomin.
VITEŠKE IGRE
Pred nami se obeta razburljiv večer, v katerem boste deležni čarovnije srednjeveškega časa. Ze en večer boste po tradiciji postali grofje in baronese v lastnem srednjeveškem gradu. Med tem, ko nam bodo postregli z večerjo v turnirski sobani, boste lahko priča razburljivim viteškim igram in bojem pogumnih vitezov. Po večerji se boste preselili v drugo sobano gradu, kjer boste uživali v predstavi flamenko šova najboljše španske skupine.
ADRENALINSKA BOMBA – PORT AVENTURA
Opravite z napetostmi in sprostite adrenalin v najnovejšem in enem največjih evropskih zabavišč, jugozahodno od Barcelone, ki so ga zgradili v stilu francoskega Disneylanda!
MOKRA ZABAVA V MARINE LANDU
V zabaviščnem parku na obali se boste lahko načofotali do onemoglosti! Nepozaben bo obisk šova z delfini in morskimi levi, nasmejali se boste ob dresuri papig in se sprehodili skozi terarij. Adrenalin boste sprostili na vrtoglavih toboganih in drsalnicah.
MOKRA ZABAVA V WATER WORLDU
Zabaviščni park v Lloret de Maru, kjer voda prši na vse strani! Poslastica za vse ljubitelje vodnih norčij in adrenalinskih spustov po številnih toboganih ali drsalnicah.
FLAMENKO ŠOV
Kastanjete, kitare, skrivnostni pogledi izpod čela, vranje črni lasje, rdeče ustnice in dolga, valovita krila! Večera tradicionalnega španskega plesa užitka in bolečine ne smete zamuditi. To bo noč temperamenta in strasti. Flamenko glasba bo razburkala vašo kri in vas dvignila, da boste še sami začeli zagreto udarjati s petami ob tla.