Križarjenja Costa Cruises

Družba Costa Cruises se lahko pohvali z več kot 60 letno tradicijo v turističnih križarjenjih, kar pomeni da je eden vodilnih ladjarjev v Evropi. Z bogatimi izkušnjami bodo poskrbeli, da je vsak trenutek vaših počitnic edinstven. Svoje potnike razvajajo s križarjenji po Sredozemlju, Severni Evropi, Karibih, Južni Ameriki, Daljnem Vzhodu, Aziji in Indijskem Oceanu in itinerarjih s trajanjem vse od 3 do 100 dnevnega križarjenja okoli sveta.


Costa križarjenja za družine

Do 3 otroci do 18. leta potujejo brezplačno (plačajo samo pristaniške takse) z dvema odraslima v kabini. Ugodnosti za potovanje 1, 2 ali 3 otrok in enega odraslega v kabini, saj ima otrok na osnovnem ležišču do 40% popusta (velja na izbranih odhodih v all inclusive kategoriji).


Zadovoljstvo gostov

Na Costinih ladjah zavzeto dela 14.000 ljudi iz 80 držav. Njihova naloga je izpolnjevanje vaših sanj. Raziskava zadovoljstva gostov, ki so jo opravili pri Costi, kaže da je 98% zadovoljnih ali zelo zadovoljnih s storitvami, ki ste jih deležni – merilo odličnosti v turistični panogi.


Najboljše iz Italije

Pri Costi je na vsakem vogalu čutiti italijanski pridih in sicer izpostavljajo najboljše, kar ponuja Italija. Ponujajo vam najboljše od italijanske gostoljubnosti, sloga, kuhinje in lepote: vse od ustvarjalnosti dizajna do umetniških stvaritev.


Daljši postanki in izleti na destinacijah

Stereotip, da je na križarjenju premalo časa za doživetje destinacije pri Costa Cruises ne velja, saj so križarjenja zasnovali tako, da so postanki daljši, povprečno 10 ur, pa vse do 2 dni. To pomeni, da lahko raziščete posamezni kraj bolj v miru, v lastni režiji ali brezskrbno v organizaciji ladjarja, ki ima v ponudbi tudi daljše izlete pa tudi izlete v sodelovanju z National Geografic specializiranimi vodniki, s katerimi boste v manjših skupinah doživeli obiskani kraj v popolnosti.


Italijanska kulinarika in trije Michelinovi chefi

Raziskovanje novih krajev se začne pri večerji: vsak večer vas bodo pogostili s 4-hodno večerjo, ki vključuje tudi prepoznavne jedi svetovno znanih kuharjev, ki je del večerje in vključena v ceno. Bruno Barbieri, Hélène Darroze in Ángel León so chefi z Michelinovimi zvezdicami, ki vam bodo s svojimi “destinacijskimi meniji” dali predokus krajev, ki jih boste obiskali naslednji dan.
To bo potovanje po okusih: v vinskih barih, v tematskih restavracijah in skozi aperitive ob sončnem zahodu. Od prigrizkov, palačink z Nutella, do aperitiva s sušijem in prave Neapeljske pice, pripravljene po tradicionalnem receptu s kislim testom, večer zaključite s sprehodom pod zvezdami ob okušanju pravih domačih sladoledov.
COSTA CRUISES ŽE 60 LET

VRSTE KABIN

Notranje kabine
Idealna izbira, če je za vas kabina prostor, kjer se sprostite, spočijete in si naberete novih moči za raziskovanje in zabavo. Prednost je seveda bolj ugodna cena, udobje pa nič manjše. Površina kabin je cca. 15 m2.

Zunanje kabine s pogledom na morje
Udobne kabine, ki so večje od notranjih in bolj primerne za družine, skozi okno pa lahko opazujete plovbo in imate dnevno svetlobo. Okno se ne odpira. Površina je cca. 18 m2.

Kabine z balkonom s pogledom na morje Potnikom ponujajo vse udobje in razgled v zasebnosti lastne kabine. Balkon je dovolj velik za mizico in stola, od koder lahko spremljate plovbo. Površina je cca. 20 m2.
*Posebnost ladje Costa Diadema – cove balcony Balkoni kategorije classic (tudi Cove Balcony) se nahajajo izključno na 2. palubi in imajo delno zaprt balkon, ki ga lahko ladijsko osebje po potrebi popolnoma zapre.

Zunanje kabine s teraso: Potnikom ponujajo vse udobje in razgled v zasebnosti lastne kabine. Poleg balkona ima kabina zaprto verando, na kateri lahko v zasebnosti uživate tako pozimi kot poleti. Kabine s teraso so na voljo na Costa Smeraldi, Toscani, Firenze in Venezia.

Mini suite in suite s pogledom na morje Apartmaji vseh vrst, od običajnih (Suites) in panoramskih (Panorama Suites) do velikih apartmajev (Grand Suites), so popolna izbira za goste, ki si želijo privoščiti najbolj ekskluzivne storitve in uživati v razkošnih in prefinjenih prostorih. Pričakujte pozorno skrb za še tako majhne podrobnosti. Prednostno vkrcanje, osebni butler, ki vam je vedno na voljo, obroki v posebni restavraciji. Površina je cca. od 25 – 43 m2.

KATEGORIJE KABIN

MY CRUISE (notranja, okno, balkon): komfortne kabine ponujajo potnikom udobje po ugodnih cenah. Potnik lahko izbira številko kabine (če kabine niso garantirane), termin večerje, ne zbira pa točk Costa Cluba na rezervacijo, ampak samo na porabo na ladji. Na nekaterih ladjah imajo lahko kabine z oknom oviran pogled. Popusti za člane Costa Cluba na izbranih odhodih.

ALL INCLUSIVE (notranja, okno, balkon, terasa): vključen all inclusive paket pijač My Drinks (neomejena konzumacija alkoholnih in brezalkoholnih pijač na kozarec: brezalkoholne pijače, topli napitki, vino, pivo, žgane pijače, koktejli in mešane pijače v barih in restavracijah + dve 0,5 l plastenki vode v kabini vsakodnevno). Potniki lahko izbirajo termin večerje, restavracijo ter pozicijo in številko kabine, kabine se nahajajo na boljših pozicijah na ladji, člani zbirajo točke Costa Club na rezervacijo in na porabo na ladji, 10% popusta na rezervacijo naslednjega križarjenja v all inclusive kategoriji s Costa Cruises po redni ceni za člane Costa Cluba. Popusti za člane Costa Cluba na izbranih odhodih.

Suite: vključen all inclusive paket pijač My Drinks Plus: neomejena konzumacija alkoholnih in brezalkoholnih pijač na kozarec čez cel dan v restavracijah in barih. Vključene so tudi premium znamke pijač, penine na kozarec, voda v kabini in mini bar, 24- urna sobna postrežba in storitev butlerja. Potniki lahko izbirajo termin večerje, restavracijo ter pozicijo in številko kabine, kabine se nahajajo na boljših pozicijah na ladji, člani zbirajo točke Costa Club na rezervacijo in na porabo na ladji, 10% popusta na rezervacijo naslednjega križarjenja v all inclusive kategoriji s Costa Cruises po redni ceni za člane Costa Cluba. Popusti za člane Costa Cluba na izbranih odhodih.
Za bolj sproščeno izkušnjo križarjenja ponuja ladjar svojim potnikom all inclusive paket pijač My Drinks, z neomejeno konzumacijo v barih in restavracijah. V primeru da ste rezervirali kategorijo MY CRUISE lahko naknadno doplačate paket My Drinks na ladji ali pred odhodom preko portala MyCosta, vendar je cena v tem primeru višja, zato priporočamo da rezervirate kategorijo ALL INCLUSIVE in si tako zagotovite brezskrbne in nepozabne počitnice, saj je paket pijač MyDrinks že vključen. Paket pijač My Drinks morajo rezervirati vsi potniki, ki potujejo skupaj v kabini in/ali želijo sedeti skupaj pri večerji.
Za otroke se v kombinaciji s paketom MyDrinks rezervira brezalkoholni paket za otroke, ki vključuje brezalkoholne pijače na kozarec.

MY DRINKS (vključeno v kategoriji All inclusive)
Paket vključuje neomejeno konzumacijo pijač v barih in restavracijah. Vključene so tako brezalkoholne kot alkoholne pijače na kozarec: različne tople napitke, kavo, čaj, sokove, vodo, vino, pivo, različne žgane in mešane pijače ter coctaile. Vključene so tudi premium znamke pijač in penine na kozarec. Dodatno vsakodnevno dobite v kabini 2x 0,5l plastenko vode.

MY DRINKS PLUS (vključeno v Suitah)
Neomejena konzumacija alkoholnih in brezalkoholnih pijač na kozarec čez cel dan v restavracijah in barih. Vključene so tudi premium znamke pijač, penine na kozarec, voda v kabini in mini bar.
Ko je rezervacija potrjena lahko vsak potnik spremlja svojo rezervacijo preko portala My Costa, kjer si lahko rezervira tudi dodatne storitve. Svoje križarjenje lahko enostavno prilagodite svojim željam z dodatnimi aktivnostmi na krovu: kakovostni izleti, izbrane pijače, internet paketi, najboljše restavracije, presenečenja in darila. Rezervirajte vnaprej za sproščujoče počitnice in uživajte v popustih in ekskluzivnih ponudbah. Svetujemo, da si pred odhodom ogledate vašo rezervacijo in za brezskrbne počitnice rezervirate dodatne storitve. Od 10 dni pred odhodom pa tukaj opravite tudi obvezno spletno prijavo (Web check-in) in natisnete potovalne dokumente (Embarkation documents). Svetujemo da si na pametni telefon naložite tudi aplikacijo Costa Cruises, kjer so vam na voljo različne uporabne informacije že pred odhodom, potrebovali pa jo boste tudi za komunikacijo in orientacijo na ladji.

NAPITNINE

V času križarjenja so potniki deležni storitev vsega osebja na ladji, ki se vsakodnevno trudi za zadovoljstvo svojih gostov. Velik del posadke trdo dela v zakulisju, da bi lahko gostje uživali v vsakem trenutku na krovu. Znesek napitnin se enakomerno porazdeli med vse zaposlene na ladji. Znesek napitnin je del križarjenja in se plača na ladji ob koncu križarjenja ali v agenciji ob rezervaciji. V kolikor ga ne poravnate pred odhodom vam ga bo ladjar avtomatsko dodal na vaš ladijski račun. Zaračunava se za vse osebe od 4. leta starosti dalje.

Križarjenja z odhodom do 1.5.2022: Znesek napitnin na odraslo osebo znaša 10 € na osebo na noč in polovični znesek za otroke 4 – 14 let starosti. Križarjenja od 1.5. dalje: Znesek napitnin na odraslo osebo znaša 11 € na osebo na noč in polovični znesek za otroke 4 – 14 let starosti.

Na vse pijače ki jih naročate v barih in restavracijah (in niso del paketa pijač) plačate 15% postrežnino (service charge). Doplačilo je navedeno tudi v cenikih in na računu.

DOPLAČILA PO ŽELJI:

• prevoz do pristanišča (Goopti)
• parkiranje v pristanišču: Genova od 13 €/ dan, Savona 13€/dan, Benetke in Trst od 105 € / teden (za ostala pristanišča se obrnite na svojega svetovalca)
• Fakultativni izleti (izlete si ogledate in rezervirate preko portala MyCosta, na izbranih odhodih so na voljo tudi paketi po znižani ceni – plačilo je na ladji)
• internet paketi (pakete si ogledate in rezervirate preko portala MyCosta – plačilo na ladji)
• paketi pijač (ob rezervaciji – kategorija ALL INCLUSIVE ali preko My Costa)
Covid pogoji se razlikujejo glede na destinacijo potovanja, zato vas prosimo, da si pred rezervacijo in pred odhodom na križarjenje pri vašem agentu pozanimate za zadnjo verzijo pogojev:

ZAHODNO SREDOZEMLJE: vsi potniki se lahko vkrcajo, tisti ki niso cepljeni (poživitveni odmerek ali 2 odmerka + prebolelost) morajo na vkrcanje prinesti potrdilo o negativnem HAG ali PCR testu, ki ni starejši od 48 ur.

VZHODNO SREDOZEMLJE (vključuje Grčijo): vsi potniki od 5. leta dalje morajo na vkrcanje prinesti potrdilo o HAG ali PCR testu, ki ni starejši od 48 ur + od 12. leta dalje morajo potniki, da se lahko vkrcajo biti cepljeni ali preboleli, brez časovne omejitve, potnikom brez enega od spodnjih pogojev vkrcanje žal nebo dovoljeno:
-poživitveni odmerek (3 odmerki ali 1+1 odmerek J&J)
-polno cepljenje proti Covid-19 (2 odmerka ali 1 odmerek J&J) + okrevanje od Covida
-polno cepljenje proti Covid-19 (2 odmerka)
-okrevanje od Covid-19 + 1 odmerek (ali en odmerek pred okrevanjem od Covida)
-preboleli od Covid-19

KARIBI IN ANTILI: vsi potniki se lahko vkrcajo, tisti ki niso cepljeni (poživitveni odmerek ali 2 odmerka + prebolelost) morajo na vkrcanje prinesti potrdilo o negativnem HAG ali PCR testu, ki ni starejši od 48 ur.

JUŽNA AMERIKA: vsi potniki se lahko vkrcajo, tisti ki niso cepljeni (poživitveni odmerek ali 2 odmerka + prebolelost) morajo na vkrcanje prinesti potrdilo o negativnem HAG ali PCR testu, ki ni starejši od 48 ur.

DUBAJ IN ZAE: vkrcanje bo dovoljeno samo potnikom, ki so cepljeni s poživitvenim odmerkom ali so poleg 2 doz cepiva še preboleli. Omejitve veljajo za vse potnike od 12. leta dalje. Test za Covid ni potreben za vkrcanje.

KRIŽARJENJE OKOLI SVETA, POZICIONIRANJA in TRANSATLANTIK: vkrcanje bo dovoljeno samo potnikom, ki so cepljeni s poživitvenim odmerkom ali so poleg 2 doz cepiva še preboleli. Omejitve veljajo za vse potnike od 18. leta dalje. Potniki od 5. leta dalje morajo na vkrcanje prinesti še HAG test, ki ni starejši od 48 ur.

Pred odhodom morajo vsi potniki, ne glede na to od kod prihajajo, med spletno prijavo na MyCosta izpolniti obrazec, kjer potrdijo da izpoljujejo pogoje za vkrcanje.