Kras z Vipavsko dolino


  • ŠTANJEL, eno najstarejših naselij na Krasu, prepoznavno po svojem starem jedru. Ime je dobilo po zavetniku cerkve svetem Danijelu. Grič je bil zaradi svoje strateške lege poseljen že v prazgodovini, utrjen pa je bil tudi v času antike. V času med svetovnima vojnama je Štanjelu vtisnil svoj pečat arhitekt in tedanji župan Maks Fabiani.
  • KRAŠKA MALICA na eni izmed lokalnih osmic, ob zgodbah domačinov. Preizkusili bomo tudi njihovo domače vino.
  • AJDOVŠČINA edino slovensko mesto, kjer je še skoraj v celoti ohranjeno pozno rimsko obzidje z obrambnimi stolpi. Sprehod po ulicah v obzidju vas bo popeljal v čas vojščakov, njihovega načina življenja v utrdbi. Sprehodili ob najkrajši slovenski reki, ki je krivec za to, da je danes Ajdovščina tudi industrijsko središče Zgornje Vipavske doline. Izlet boste zaključili v Vipavskem Križu z bogato zgodovino. Poseben pečat so mu dali grofje Turni, ko so v mesto povabili na pridigo Primoža Trubarja ter Attemsi, ki so mesto polepšali in zgradili samostan, kjer je v njem živel in deloval Janez Svetokriški. Samostan hrani tudi bogato samostansko knjižnico. Vipavsko dolino je Lonely Planet uvrstil na lestvico top 10 evropskih destinacij, ki jih je treba obiskati.


Oglede, športne in animacijske vsebine ter dolžino (trajanje) programa prilagodimo željam skupine. Vaše želje in predloge z veseljem upoštevamo in skupaj pripravimo program, ki je v celoti prilagojen vam. Pišite nam ali nas pokličite za podrobnejši program.
Izpostavitve
ogled enega izmed najlepših kraških naselij – Štanjel
obisk Ajdovščine
Ferrarijev vrt
degustacija vina