Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | Avstrija
POTOVANJA | EVROPA | AVSTRIJA

Naj se vas dotakne Avstrija

Izleti v Avstrijo, deželo slikovite pokrajine, prostranih gozdov in kraljevske glasbe razvajajo z navdihujočo arhitekturo, bogato zgodovino, elegantnostjo, svetovljanskim nabojem in domačnostjo. Le v Avstriji boste srečali pojoče poslovneže na sestankih in ljudi v narodnih nošah, ki se v soboto odpravijo na »dunajsko kavo« s smetano. Avstrija je ponosna na svoje umetnike - na svojega glasbenega virtuoza Mozarta, na neverjetni um Kafke, na čutne pesmi Rilkeja, na velikega mojstra čopiča Klimta… Brezčasni Dunaj, sanjski gradovi Ludvika Bavarskega, najlepši razgledi z Glossglocknerja, koroška jezera in razvajanje ob slastnem cesarskem meniju: goveji juhi, kuhani govedini in cesarskim pražencem…vse to vam ponujajo čudoviti izleti po Avstriji!

Avstrija živi za glasbo in glasba živi za Avstrijo

Avstrija je dežela glasbe in umetnosti, zato potovanje po Avstriji obvezno popestrite z ogledom kakšne prireditve ali koncerta. Salzburg, Dunaj, Gradec so odlična kulisa zanje, saj so ustvarjena, da navdušijo - z lepoto in uricami, polnimi užitka ob glasbi, dobrotah iz kuhinj in kleti. Mozarov Salzburg je z leti postal prizorišče največjega festivala klasične glasbe, Dunaj pa spomladi doživi slavnostne tedne polne not, barv in iger. Avstrija je lepotica srednje Evrope, ki z bogato tradicijo in zgodovino zna zaigrati najlepšo pesem na vaše strune. 


IZBRANI UTRINKI

Dunaj, glavno mesto Avstrije, ljubi glasbo in glasbeniki ljubijo Dunaj. In sladkosnedi v njem uživajo zaradi odlične čokoladne torte Sacher, ki še danes skrbno skriva slavni recept mojstra Sacherja z dunajskega dvora.

Salzburg – Romantično mesto ob reki Salbach je ena najpomembnejših prestolnic glasbe in središče sodobne umetnosti v Evropi. Mozartovo mesto je kraj, kjer se je šolal tudi avtor prve slovenske knjige Primož Trubar.