Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | malta
POTOVANJA | EVROPA | MALTA

Malta

Zmešajte angleško uglajenost, italijanski videz, mediteranski temperament in arabsko zvenečo govorico in spoznajte Maltežane. Kalile in plemenitile so jih številne civilizacije, ki so na kamnitih tleh malteškega otočja našle varno zatočišče. Malta, dežela v srčiki Sredozemlja, razprta med evropskim in arabskim svetom, se lahko pohvali s številnimi zgodovinskimi vznemirljivostmi v Valetti, z ribiškimi vasicami arabskega videza v slikoviti notranjosti, norim nočnim življenjem v St. Julianu in Pacevillu in morjem, ki je pravi raj za kopalce in potapljače. Na malteških cestah pravi cirkus zganjajo lokalni avtobusi, ki se spretno umikajo avtomobilom in svoj prihod naznanjajo z glasnim trobljenjem. Okrašeni so s številnimi rožnimi venci, v njihovem sedlu pa so globoko verni in hudomušni vozniki. Ah, Malta! Pisana dežela, polna presenečenj, ki je življenje vedno znala prikrojiti svojim potrebam in željam.

MALTA


IZBRANI UTINKI

RIBIŠKE VASICE so znane po pisanih ribiških ladjicah iuzzu z Ozirisovim očesom, ki ščiti ribiče pred duhovi in nevšečnostmi. Glede na to, da je kar 98 % Maltežanov katolikov, ne preseneča, da je večina ladjic poimenovana po krščanskih svetnikih.
HAGER QUIMA je 6000 let star tempelj, ki je zgrajen tako, da sončni žarki na prvi spomladanski in jesenski dan, osvetlijo oltar v notranjosti.
GOZO - drugi največji otok malteškega otočja, kjer življenje teče s počasnim tokom. Gožani so izjemno veseli, sproščeni in gostoljubni ljudje, kar najbolje dokažejo na številnih »feštah« in karnevalih v vasicah, kjer je čas izgubil svoj pomen. V glavnem mestu Victorii ali Rabatu ne zamudite živahnega vzdušja tržnice It-Tokk.
COMINO je najmanjši poseljen otok, ki je paradiž za potapljače, jadralce in sprehajalce. Znan je predvsem po Plavi laguni s turkizno barvo morja in pristnem vonju timijana, ki ga je moč zavohati po vsem otoku, saj na njem ni avtomobilov.

 
Malta,

Malta - otok vitezov


5 dni,
za 599 €
po osebi